Vi behandlar acne och acne-ärr med individuella behandlingsmetoder

Vill du behandla din acne eller dina acneärr? Du är inte ensam! Upp till 85% av ungdomar och 11% av alla över 25, är någon gång drabbade av acne.

Med hjälp av ett medicinskt hudvårdsprogram kan du bli hjälpt med att lindra och i vissa fall helt bota din acne, samt minska dina acneärr.

akne hos kvinna

Se våra före- och efterbilder

Ett resultat av förstklassiga behandlingar i kombination med patientens mål och förutsättningar.

Före- och efterbild på kvinna som genomgått behandling mot acne med Obagi hudbehandling.

Acnebehandling med Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram

Före- och efterbild på kvinna ur höger profil, som genomgått behandling mot acne med Obagi hudbehandling.

Acnebehandling med Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram

Före- och efterbild på kvinna ur vänster profil, som genomgått behandling mot acne med Obagi hudbehandling.

Acnebehandling med Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och IPL-behandling

Före- och efterbild på kvinna som genomgått behandling mot acne med Obagi hudbehandling. Före- och efterbild på kvinna ur höger profil, som genomgått behandling mot acne med Obagi hudbehandling. Före- och efterbild på kvinna ur vänster profil, som genomgått behandling mot acne med Obagi hudbehandling. Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling. Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

En behandling mot acne och acne-ärr innebär en stor förändring för den behandlade.

Resultatet kommer att visa sig stegvis under behandlingen: inom några veckor kommer acnen att börja blekna, och huden att kännas renare och mindre fet. Även om det inte alltid är möjligt med en borttagning av exakt alla spår av acnen, kan man göra oerhört stora förbättringar både i hur huden mår och för sin upplevelse av ansiktets utseende.

 • Priser
 • FAQ
Behandling av acne och ärrPris
Laserpeeling med Fraktionerad ultrapulslaser – Hela ansiktetfrån 32 000 SEK
Laserpeeling med Fraktionerad ultrapulslaser – Pannafrån 18 000 SEK
Laserpeeling med Fraktionerad ultrapulslaser – Kinderfrån 2 750 SEK
Obagi Blue Peel – Ansiktefrån 9 500 SEK
Hudvårdsprogram, Hudprodukter/uppstart3 000 – 7 000 SEK
ViDerm Peeling – Ansikte + hals + dekolletagefrån 7 450 SEK
ViDerm Peeling – Ansikte + halsfrån 5 850 SEK
ViDerm Peeling – Ansiktefrån 4 700 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Kan ni jämna till huden efter acneärr?

 • Jag vill bli av med mina ärr från acne. Ärret har en avvikande färg, det är upphöjt och dessutom något ojämnt jämfört med omgivningen. Jag upplever detta som besvärande då det sitter på nästippen som är väldigt exponerad.

  Svar:

  Upphöjda ärr brukar gå bra att få jämna med hudytan med laserbehandling. Reservation för pigmenteringen som kan återkomma.

 • Kan ni hjälpa till med att ta bort ärr från acne på ryggen?

 • Svar:

  Ärr på ryggen och bröstet är svårt att behandla, men i ansiktet kan ärren förbättras.

 • Kan jag få bort mina ”ice picks”?

 • Jag är en 23-åring som har acneärr i form utav ’icepicks’ på mestadels kinder samt tinningar och jag söker efter en behandling mot dessa. Har ni en rimlig behandling till ett bra pris som dessutom ger effekt på kort tid eller helst omedelbart?

  Svar:

  Behandling av acneärr, i synnerhet ice pick, är svårt och det finns inget ”quick fix”. Lite beroende på hur det ser ut kan man lossa ärr i kombination med laserbehandling. Det ger förbättring men tar ej bort ärren helt, kan krävas upprepning av laserbehandlingen.

  Tyvärr är acneärr svåra att behandla och svårt att uppnå högt ställda förväntningar att ärren skall försvinna.

Vad är acne?

Acne uppstår som en följd av ökad bildning av talg och keratin i talgkörtelns utförsgång. Porerna blir då igentäppta och bakterier som normalt finns på huden frodas istället nere i talgkörteln.

Vilken behandling mot acne passar dig?

Till att börja med görs alltid en noggrann analys av huden, din acne och/eller dina acneärr. Varje behandling är individuell, och för medicinska hudvårdsprogram utgår vi från de toppkvalitativa hudförbättrande krämprogrammen: ZO Skin health och Vi-Derm.

ZO Skin Health är anpassat för naturligt frisk och aktiv hud med exempelvis stora porer, kvisslor och ärr efter kvisslor, rynkor och linjer. Vi-Derm kan användas både för att förfina hudens kvalitet mellan behandlingarna och för att förbättra hudens tillstånd vid acne, eller för borttagning eller minskning av acneärr.

acne i ansiktet på tjej

Alla hudtyper är olika – precis som alla hudproblem har olika förutsättningar. Vi på Conturkliniken® lägger stor vikt vid att med hjälp av vår första konsultation fastställa ett behandlingsprogram som passar just din hudtyp.

Ärren efter acnen kan exempelvis förekomma som både knölar, förtjockningar och som fördjupningar i huden. Oftast består acneärren av en blandning av alla dessa former. Det är tyvärr svårt att avlägsna acneärr till 100%, men man kan ofta förbättra dem betydligt!

Ett sätt att behandla acne som är relativt enkelt är peeling, exempelvis laserpeeling eller kemisk peeling. En laserbehandling är ofta ett effektivt sätt att även behandla acneärr.

Boka en konsultation

Hos oss på Conturkliniken® har vi erfarenhet av att utföra behandlingar mot acne och acneärr sedan mer än 20 år tillbaka.

För att behandlingarna och acne-borttagningarna ska bli så effektiva som möjligt, inleder vi alltid med en personlig konsultation och tar fram ett personligt behandlingsprogram anpassat för just dig och dina besvär.

Behandlingsmetoder mot acne och acneärr

Hos oss på Conturkliniken® blir du alltid väl omhändertagen från första stund. För oss är det viktigt att konsultationssamtalet blir så produktivt och bra som möjligt, så att förutsättningarna för att ta fram ett individuellt behandlingsprogram och bra hudvårdsrutiner också blir så bra som möjligt.

Resultat efter en behandling mot acne och acneärr

Svår acne kan få både fysiska och psykiska konsekvenser, dels kan acnen i sig skapa obehag då delar av huden kan svullna och ömma, och dels kan acnens utseende få den drabbade att känna sig obekväm.

På Conturkliniken® arbetar vi både med peeling och laserbehandlingar kombinerat med krämprogram. Sedan 1995 har vi på Conturkliniken® i Stockholm arbetat med ultrapulslaserbehandling, och vi använder oss alltid av den senaste versionen av denna teknik. ActiveFX/TotalFX är en så kallad fraktionerad laser/fraxel som behandlar och kan förbättra acneärrens utseende.

Hos oss på Conturkliniken® står du som patient alltid i centrum, dina upplevelser och ditt välmående är vårt absoluta huvudfokus.