Upplever du obehag av dina åderbråck?

Så många som 25–40% av den vuxna befolkningen får åderbråck någon gång i livet. Vi på Conturkliniken® & Åderbråckakademin har lång erfarenhet, och skräddarsyr alla behandlingar för att du ska få den åderbråcksbehandling som passar dig bäst.

Åderbråck innan behandling

Här kan du se våra före- och efterbilder;

ett resultat av förstklassig kirurgi i kombination med patientens önskemål och förutsättningar.

Före- och efterbild av resultatet efter en laserbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck.

Laserbehandling och mikrosnitt mot åderbråck

Bild från före och efter en medicinsk limbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck.

Medicinsk limbehandling och mikrosnitt mot åderbråck

Före- och efterbild av resultatet efter en radiofrekvensbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck.

Radiofrekvensbehandling och mikrosnitt mot åderbråck

Före- och efterbild av resultatet efter en laserbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck. Bild från före och efter en medicinsk limbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck. Före- och efterbild av resultatet efter en radiofrekvensbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck.
  • Priser
ÅderbråckPris
Konsultation åderbråck0 SEK
Operation åderbråck14 900 – 39 900 SEK
Injektionsbehandling kärl, ben, utfört av Dr Schelp – 2 ml3 500 SEK
Injektionsbehandling kärl, ben, utfört av Dr Schelp – 4 ml6 000 SEK
Injektionsbehandling kärl, ben, utfört av Dr Schelp – 6 ml8 000 SEK

För bokning, vänligen använd denna länk.

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

Hur uppstår ett åderbråck?

Åderbråck är ett väldigt vanligt förekommande medicinskt problem, framförallt i västvärlden.

åderbråck närbild

Åderbråcken uppstår på grund av försvagade väggar i blodkärlen, vilket i sin tur påverkar klaffarna som styr blodets riktning (mot hjärtat). När klaffarna är påverkade tillåts blodet att falla tillbaka ner mot foten, vilket skapar ett ökat tryck nedanför den läckande klaffen – ett åderbråck uppstår. Förutom att åderbråcken eventuellt syns, kan de orsaka andra fysiska besvär så som svullnad, eksem eller kramp/spänningskänsla i benen.

Därför får man åderbråck

Det finns många orsaker till att åderbråck kan uppstå, ofta hör det samman med mycket stillasittande eller stillastående jobb, men det kan också uppkomma av andra orsaker, inte minst ärftlighet. Även graviditet eller medicinsk övervikt kan innebära en ökad risk för att utveckla åderbråck.

Individuell behandling

Precis som orsakerna till att man får åderbråck är individuella är också behandlingsmetoderna alltid individuella.

Vi på Conturkliniken® & Åderbråckakademin har många års erfarenhet av denna typ av undersökningar, och erbjuder noggranna konsultationer för att undersöka vilken behandlingsmetod och typ av åderbråcksoperation som kan passa just dig och dina behov.

När du bokar en konsultation hos oss startar vi alltid med en noggrann utredning för att lokalisera exakt var problemet i kärlsystemet sitter, vilket innebär en helt smärtfri undersökning utförd med ultraljud.

På Conturkliniken® & Åderbråckakademin använder vi oss enbart av den senaste tekniken och utrusningen för att genomföra våra undersökningar. På det viset kan vi få så stor precision och exakt kunskap som möjligt, och en åderbråcksoperation kommer därför också att ge bra resultat även på lång sikt.

Själva operationen sker med så kallas dagkirurgi, vilket innebär att hela vistelsen hos oss enbart tar ett par timmar. Det vanligaste är att inte uppleva någon smärta alls efter en åderbråcksoperation, och man kan direkt återgå till normal aktivitet.

Vi rekommenderar dock användning av stödstrumpa samt att man avstår från kraftig fysisk träning under den första veckan efter operationen.

Åderbråcksoperation

Doktor Carl Henrik Schelp är dubbelspecialist i kärl- och allmänkirurgi

Han har bred kärlkirurgisk erfarenhet, och erbjuder konsultationer och åderbråcksoperationer med kort väntetid på Conturkliniken.

Dr. Carl Henrik Schelp är kärlkirurg på Conturkliniken® i Stockholm
Dr. Schelp ger konsultation angående åderbråcksoperation.

Boka konsultation

Vill du ha mer information, eller har du frågor om vad en åderbråcksoperation eller annan behandling skulle innebära för just dig? Varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken® & Åderbråckakademin – vi skräddarsyr alla behandlingar!