Botox mot rynkor i pannan, runt munnen och under ögonen

Har du rynkor och linjer i ansiktet som gör att du ser onödigt trött ut? Med en Botoxbehandling kan du enkelt bli av med rynkor i pannan, runt munnen och andra delar av ansiktet på ett effektivt sätt. Du får ett naturligt resultat där ansiktet får ett piggare uttryck.

fillerbehandling i ansiktet på kvinna

Våra före- och efterbilder för Botox mot rynkor

Detaljbild på kvinna före och efter behandling med botox i pannan

Botox i pannan

Före- och efterbild på patient som fått botoxinjektion i pannan.

Botox Glabella

Detaljbild på kvinna före och efter behandling med botox i pannan Före- och efterbild på patient som fått botoxinjektion i pannan.
 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
Botox – Vistabel / AzzalurePris
Glabella, bekymmersrynkan3 450 SEK
Panna utan glabella3 450 SEK
Panna inkl glabella4 350 SEK
Kråksparkar ögon3 450 SEK
Ögonbrynslyft1 750 SEK
Sura mungipor1 750 SEK
Haka1 750 SEK
Tandgnissel4 000 – 7 000 SEK
Armsvett3 000 – 6 500* SEK

*Med recept 3000 SEK, utan recept 6500 SEK.

 • Vad är skillnaden mellan filler och botox?

 • Svar:

  Botox är ett läkemedel som är muskelavslappnande. Det blockerar nervimpulsen till muskeln som ger uppkomst till så kallade mimiska/dynamiska rynkor.

  Fillers är en Hyaluronsyra som injiceras för att återskapa volym, förstärka form och kontur, mjuka upp, släta ut rynkor och statiska veck.

 • Jag undrar om ni injicerar botox i käkmuskeln?

 • Jag har övervägt fettsugning av fettdepåerna i kinderna tills jag insåg att det är käkmuskeln, som jag trodde var hamsterpåsar, som ger mig min ”fyrkantiga” ansiktsform. Utför ni detta? Och går det att förminska muskeln ytterligare genom flera injektioner, eller uppnår man maxeffekt efter första behandling? Jag är medveten om att det måste fyllas på var 3:e/4:e månad, men är ändå intresserad av att veta om det går att minska successivt med flera injiceringar.

  Svar:

  Ja, vi ger injektion av botox i käkmuskeln och mycket riktigt sitter effekten i 3–5 månader. Vid första behandlingstillfället ger man en så kallad standard-dos och ibland kan det behövas komplettering inom en vecka eftersom det är lite individuellt hur mycket varje patient behöver för att få god effekt. Sedan vet man vilken dos som passar just dig, vid behandlingstillfälle 2 osv.

 • Hur stor risk är det att Botoxen sprider sig och ”förlamar” andra delar av kroppen?

 • Svar:

  Läkemedlet injiceras specifikt i de muskler som är orsaken till rynkan/rynkorna. Då blockeras nervsignalen till just den muskeln i ansiktet. Man ska undvika att gå på t.ex massage och ansiktsbehandling de närmaste dagarna efter behandling för att undvika att läkemedlet inte sprids till omkringliggande muskler. Man ska även undvika träning de närmaste 24 timmarna. Botoxen sprids inte i kroppen!

 • Hur ser man ut efter en behandling med Botox?

 • Svar:

  Då det är en injektionsbehandling kan en liten stickblödning uppstå, även lite rodnad som brukar gå över ganska snabbt. Normalt syns det inget efter en botoxbehandling.

 • Hur länge varar effekten av en Botox-behandling?

 • Svar:

  Effekten av behandlingen börjar efter 1–3 dagar. Full effekt har man efter ca 2 veckor. Blockeringen av nervsignalen till muskeln varar ungefär 3–5 månader (lite individuellt). Under den tiden vilar muskeln samtidigt som man förhoppningsvis avvänjer sig med den mimiska rörelsen som är orsak till rynkan, vilket leder till att effekten kan hålla längre. Behandlingen behöver upprepas, men ska inte ske tidigare än 3 månader efter senaste behandlingen.

 • Kan en ung person få bort nedåtriktade asymmetriska mungipor?

 • Jag är en ung tjej, men har trots det väldigt starkt nedåtriktade mungipor som även är asymmetriska och hänger olika långt ner på vardera sida. Så fort jag slappnar av i nedre delen av ansiktet eller inte ler, får jag ofta frågan ifall något är fel eller ifall jag är ledsen.

  Svar:

  Om du är ung är det inte säkert att en operation är bästa lösningen, då det kan vara svårt att dölja snitten efter en operation. Däremot kan botox lösa ditt problem, kan kombineras med injektion av så kallade filler såsom Restylane eller Juvederm.

 1. Konsultation & Planering – Du träffar en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Du får se bilder på liknande ingrepp, och vi kan visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.
 2. Injektionen – En botoxinjektion är en snabb, enkel och säker behandling.
 3. Efter injektionen – Det tar 3–14 dagar innan du ser hela resultatet av Botoxinjektionen. Effekten sitter kvar i 3–6 månader.

Botox tar effektivt bort rynkor i ansiktet, såsom exempelvis följande:

Man får injektionsbehandling med filler eller botox.
 • Bekymmersrynkor – Dessa rynkor kallas även för argrynkor eller glabellarynkor och är vertikala mellan ögonbrynen.
 • Pannrynkor – När man rynkar på pannan ser man dessa horisontella rynkor och de kan med åren kvarstå även när pannan är i neutralt läge.
 • Kråksparkar – Runt ögonen finns dessa små rynkor som ofta förstärks när man ler och kallas även skrattrynkor.

Vi på Conturkliniken® är experter inom området och erbjuder det allra senaste inom bland annat estetiska behandlingar. En botox behandling sker genom injektioner och man slipper krävande kirurgiska ingrepp. På bara en liten stund har du blivit av med dina bekymmersrynkor, kråksparkar och andra rynkor på ansikte och hals.

 • Snabb behandling – hela ingreppet tar inte mer än 10–20 minuter och behandlingen är relativt smärtfri, enkel och innebär ingen lång läkeperiod. Du kan helt enkelt återgå till dina normala aktiviteter direkt efter ingreppet.
 • Enkelt ingrepp – små mängder Botox injiceras med en tunn nål i valda områden där du önskar behandling.
 • Smärtfritt – Injiceringen känns men man behöver därför ingen bedövning. Det kan liknas mer vid ett myggbett eftersom nålen är tunn och det är endast en liten mängd vätska som injiceras.
 • Snabbt bra resultat – Botox begränsar nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att den inte spänns och därigenom minskas rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir huden snabbt betydligt slätare och fritt från rynkor. De muskler som inte behandlas fortsätter att fungera som vanligt.

Så fungerar Botox

Botulinumtoxin, kallad Botox, är effektivt att använda för att ta bort rynkor i pannan och runt munnen och andra ställen där rynkor kan uppstå.

Man får botoxinjektion i bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

Botox reducerar fina linjer och rynkor genom att den innehåller ett muskelavslappnande ämne samt blockerar nervimpulser på valda delar av ansiktsmuskulaturen. Närliggande muskler fortsätter att fungera som vanligt. Här kan du enkelt och smidigt boka en Botoxbehandling mot rynkor.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat efter botox?

Du kan se resultatet redan efter 3–14 dagar och vissa typer av behandlingar kan dröja till två veckor innan man ser resultatet.

Hur länge håller resultatet efter en botoxbehandling?

Vanligtvis håller en behandling 3–6 månader, sedan är det läge att göra en ny behandling.

Boka konsultation för Botoxbehandling direkt online

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Stor fördel för våra trogna kunder!

Våra återkommande kunder har tillgång till Conturkortet™.

Läs mer om vad det innebär här.

bonuskort på conturkliniken för 15% på en behandling