Botox mot svettningar – Hyperhidros behandling

Lider du av Hyperhidros, stor svettproduktion, såsom armsvett? Detta är ett vanligt förekommande problem som är enkelt att åtgärda med en Botoxbehandling – en enkel, prisvärd och smärtfri behandling.

svett i armhåla hos kvinna där behandling ska ske med botox
 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & bieffekter
Botox – Vistabel / AzzalurePris
Glabella, bekymmersrynkan3 450 SEK
Panna utan glabella3 450 SEK
Panna inkl glabella4 350 SEK
Kråksparkar ögon3 450 SEK
Ögonbrynslyft1 750 SEK
Sura mungipor1 750 SEK
Haka1 750 SEK
Tandgnissel4 000 – 7 000 SEK
Armsvett3 000 – 6 500* SEK

*Med recept 3000 SEK, utan recept 6500 SEK.

 • Vad är skillnaden mellan filler och botox?

 • Svar:

  Botox är ett läkemedel som är muskelavslappnande. Det blockerar nervimpulsen till muskeln som ger uppkomst till så kallade mimiska/dynamiska rynkor.

  Fillers är en Hyaluronsyra som injiceras för att återskapa volym, förstärka form och kontur, mjuka upp, släta ut rynkor och statiska veck.

 • Hur stor risk är det att Botoxen sprider sig och ”förlamar” andra delar av kroppen?

 • Svar:

  Läkemedlet injiceras specifikt i de muskler som är orsaken till rynkan/rynkorna. Då blockeras nervsignalen till just den muskeln i ansiktet. Man ska undvika att gå på t.ex massage och ansiktsbehandling de närmaste dagarna efter behandling för att undvika att läkemedlet inte sprids till omkringliggande muskler. Man ska även undvika träning de närmaste 24 timmarna. Botoxen sprids inte i kroppen!

 • Hur ser man ut efter en behandling med Botox?

 • Svar:

  Då det är en injektionsbehandling kan en liten stickblödning uppstå, även lite rodnad som brukar gå över ganska snabbt. Normalt syns det inget efter en botoxbehandling.

 • Hur länge varar effekten av en Botox-behandling?

 • Svar:

  Effekten av behandlingen börjar efter 1–3 dagar. Full effekt har man efter ca 2 veckor. Blockeringen av nervsignalen till muskeln varar ungefär 3–5 månader (lite individuellt). Under den tiden vilar muskeln samtidigt som man förhoppningsvis avvänjer sig med den mimiska rörelsen som är orsak till rynkan, vilket leder till att effekten kan hålla längre. Behandlingen behöver upprepas, men ska inte ske tidigare än 3 månader efter senaste behandlingen.

 1. Konsultation & Planering – Du träffar en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Du får se bilder på liknande ingrepp, och vi kan visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.
 2. Injektionen – En botoxinjektion är en snabb, enkel och säker behandling.
 3. Efter injektionen – Det tar 3–14 dagar innan du ser hela resultatet av Botoxinjektionen. Effekten sitter kvar i 3–6 månader.

Vilka risker finns med en Botoxbehandling mot svett?

Riskerna är minimala och väldigt sällsynta. I vissa fall kan små blåmärken förekomma eller en liten svullnad efter nålen. Detta går emellertid bort efter bara några dagar. I ytterst sällsynta fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra omkringliggande muskler, men eftersom Botox är en tillfällig behandling så kommer även dessa biverkningar att försvinna.

Botox mot överdriven svettning och Hyperhidros

Du blir kvitt den höga svettproduktionen på det behandlade området och du behöver inte oroa dig för att svetten ska kompenseras på andra delar av kroppen efter behandlingen.

Vi på Conturkliniken® är experter inom området och erbjuder det allra senaste inom bland annat estetiska behandlingar. Här kan du enkelt och smidigt boka en Botoxbehandling mot svett.

svett i armhåla hos kvinna där behandling ska ske med botox

Vanliga typer av problem där Botox kan lindra:

 • Armsvett

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Så går svettbehandlingen till:

 • Konsultation – Vi börjar alltid med att ha en konsultation där du får träffa en läkare och/eller en sjuksköterska. Vi går tillsammans igenom behandlingen och du får chansen att ställa frågor. Vi är måna om att du ska känna dig trygg och säker inför behandlingen.
 • Snabb injektionsbehandling – själva behandlingen mot svett är sedan mycket enkel. Med en injektion med små mängder Botox på valda områden tar en behandling cirka 10–20 minuter. Du kan sedan omedelbart återgå till vardagens göromål och behöver inte ta hänsyn till någon läkeperiod.
 • Ingen bedövning och relativt smärtfritt – behandlingen känns inte mer än ett myggbett och därför behövs inte bedövning.

Resultat och varaktighet på behandlingen

Inom 3–14 dagar märker du resultatet och behandlingen varar i cirka 3–6 månader, sedan är det dags att göra en ny behandling.

Stor fördel för våra trogna kunder!

Våra återkommande kunder har tillgång till Conturkortet.

Läs mer om vad det innebär här.

bonuskort på conturkliniken för 15% på en behandling