Bröstförminskning / bröstreduktion med en välproportionerad byst som resultat

Stora och tunga bröst kan påverka såväl självbilden som kroppen negativt. Belastningen kan ge allt från rygg- och nacksmärtor till missprydande och smärtsamma avtryck på axlarna orsakade av bh-banden.

bröstförminskning genom plastikkirurgi

Våra före- och efterbilder på bröstförminskning

Före- och efterbild på kvinna i vänster halvprofil, som genomfört en bröstförminskning.

Bröstförminskning

Före- och efterbild på kvinna i höger halvprofil, som genomfört en bröstförminskning.

Bröstförminskning

Före- och efterbild på kvinna som genomfört en bröstförminskning.

Bröstförminskning

Före- och efterbild på kvinna i vänster halvprofil, som genomfört en bröstförminskning. Före- och efterbild på kvinna i höger halvprofil, som genomfört en bröstförminskning. Före- och efterbild på kvinna som genomfört en bröstförminskning.
 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
BröstförminskningPris
Bröstreduktion exkl. analysfrån 49 000 SEK
Borttagning av implantat + lyftfrån 59 500 SEK
Borttagning av implantat inkl. kapsel (bloc)från 50 000 SEK
Borttagning av implantatfrån 22 500 SEK
Vårtgårdsförminskningfrån 23 500 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Vad har jag att förvänta mig om jag tar bort mina bröstimplantat?

 • Jag har haft bröstimplantat i 9 år nu, men har tröttnat på dem och funderar på att ta bort dem. Vad kan jag förvänta mig efter att de tagits bort? Även om jag inte är jättesugen på det, får jag bättre resultat om jag går ner i storlek istället för att ta bort dem helt?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Sannolikt är din hud uttänjd av implantaten och tar man bort dem blir huden säckig. Man kan då behöva göra ett lyft av bröstvårtan. Ett annat alternativ är att byta till mindre implantat vilket jag tror är bättre, för då får du fortfarande snygga bröst. Skulle det vara så att du har stora implantat t.ex. 500 cc och vill byta till 300–350 cc då kan även detta kräva ett lyft.

 • Kan jag korrigera mina bröst utan att skaffa implantat?

 • Mina bröst är ojämna och jag är beredd att genomgå kirurgi för att få dem korrigerade, men jag är inte så sugen på att skaffa implantat. Finns det några andra alternativ? Jag skulle även vilja minska storleken på bröstvårtorna, men undrar om det blir ogjort vid en eventuell graviditet?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Om dina bröst har olika storlekar och olika form så kan vi korrigera, detta ofta via ett ärr runt bröstvårtan. Dessa ärr har en tendens att bli vidare och vidare beroende på en spänning i vävnaden. Graviditet ökar inte detta i sig, men om brösten blir stora under amning kan även vårtgårdarna bli större.

  Vid stora olikheter kan ibland implantat vara den bästa lösningen. Om du med bröstvårtor menar det som står ut så är det riktigt att dessa kan bli längre efter en graviditet och amning. Det är då bättre att vänta med att operera sig till efter sista amningsperioden.

  Ett alternativ till implantat är att ta eget fett och injicera i brösten i syfte att få bort ojämnheterna. Det kan dock krävas mer än en behandling med denna metod.

 • Hur kan jag förbereda mig inför en bröstoperation?

 • Påverkar exempelvis p-piller en operation? Är det några tester som man utför innan?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Är man frisk så är det inget som påverkar operationen. Man behöver inte genomgå några tester innan. I andra sammanhang vid t.ex. långvariga operationer ökar risken för blodpropp något om man äter p-piller.

 • Kan man göra något för att minska ärren efter operation?

 • Jag genomgick en bröstreduktion för ett par månader sen och undrar om det finns något jag kan göra, typ smörja in för att minska ärren efter operationen?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Det tar 12 månader innan ärren är blekta. Man kan försöka att få ett bättre kosmetiskt resultat genom att stryka på s.k. siliconsalva. Det vanliga är att man har kirurgtejp på såren i sex månader och byter en gång i veckan. Detta kräver dock att man inte reagerar på tejpen. Då är det bättre att bara lufta ärren.

 1. Konsultation och planering – Du får träffa läkare, och vi gör en noggrann genomgång där vi tittar på foton, diskuterar förutsättningar och förväntningar.
 2. Förberedelser – Noggranna genomgångar om narkos och förberedelser får du i flera omgångar muntligen och skriftligen. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång.
 3. Själva ingreppet – Operationen utförs i narkos och lokalbedövning och tar i normalfallet 2–4 timmar. Operationen är poliklinisk, så du kan åka hem samma dag (om du inte kommer resande).
 4. Tiden efter – Viss smärta förekommer de första dygnen, men de flesta patienter återgår till sitt arbete, om ej fysiskt ansträngande, efter ca 2 veckor. Efter 6–8 dagar får du ett återbesök.

En bröstförminskning / bröstreduktion anses relativt riskfri så länge operationen utförs av en kvalificerad kirurg.

Det finns dock risker vid bröstförminskning / reduktion precis som vid alla andra operationer. Blödning kan förekomma emedan infektion är mycket sällsynt. Bröstförminsknings-operationen efterlämnar till en början synliga ärr runt bröstvårtan, vertikalt över bröstet från vårtgården och i vecket under bröstet. Dessa bleknar dock med tiden, och blir i regel ej kosmetiskt störande.

Risken för komplikationer minskar betydligt om du noggrant följer de anvisningar och råd som du får både skriftligt och muntligt på kliniken.

bröstoperation tjej

Funderar du på en bröstförminskning? Våra specialister hjälper dig

Tack vare en bröstförminskning får du en mindre och välformad byst som är anpassad efter din kropp. Det är också en möjlighet att utjämna olikheter mellan brösten.

Du blir mer nöjd med din kroppsbild efter ingreppet. Och risken minskar för ryggproblem, hudirritation och svampinfektioner i bröstvecket.

Vilken metod som används vid brösförminskningen/bröstreduktionen bestäms av din anatomi, vilka förändringar som är möjliga och din kirurgs rekommendation. Bröstförminskning utförs i narkos och lokalbedövning och tar i normalfallet 2–4 timmar att genomföra.

Naturligt resultat med bröstförminskning hos oss på Conturkliniken

Vid en bröstförminskning avlägsnas fett, bröstkörtelvävnad och hud vilket gör brösten mindre, lättare och fastare.

I samband med en bröstförminskning kan vi på Conturkliniken® i Stockholm även vid behov flytta upp vårtgården och bröstvårtan. Om det behövs jämnar vi också ut olikheter i proportionerna mellan brösten.

Syftet är att ge kvinnan en mindre och mer välformad byst som står i bättre proportion till hennes kropp.

Boka konsultation

Conturkliniken® har lång erfarenhet av bröstreduktion och erbjuder det allra senaste inom bröstkirurgi. Här arbetar bara de bästa kirurgerna för att du ska få den bästa behandlingen som lever upp till dina förväntningar.

Eftersom du är unik kan du inte få alla svar här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation.