Bröstlyft hos Conturkliniken® med specialistkirurger inom estetisk kirurgi

Många kvinnor upplever det besvärande och begränsande med en slapp eller hängande byst. Åldern och livet sätter sina spår. Det är inget onaturligt med det, men det är något du faktiskt kan ändra på.

Bröstoperationer med naturligt resultat

Naturligt resultat med bröstlyft hos oss på Conturkliniken

Före- och efterbild på kvinna som genomfört ett bröstlyft samt fått bröstimplantat.

Bröstlyft och implantat

Före- och efterbild på kvinna i halvprofil som genomfört ett bröstlyft samt fått bröstimplantat.

Bröstlyft och implantat

Före- och efterbild på kvinna som genomfört ett bröstlyft samt fått bröstimplantat. Före- och efterbild på kvinna i halvprofil som genomfört ett bröstlyft samt fått bröstimplantat.
BröstlyftPris
Bröstlyftfrån 48 500 SEK
Bröstförstoring + bröstlyftfrån 77 500 SEK
Vårtgårdsförminskningfrån 23 500 SEK
Indragna bröstvårtorfrån 18 500 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Vilka bröstlyftsmetoder lämnar minst ärr?

 • Jag funderar på att göra ett bröstlyft, men är orolig att ärren kanske inte är värt det. Vilka bröstlyftsmetoder lämnar minst ärr?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  För att få ett beständigt gott resultat så bör man göra ett s.k. ankarärr då bröstvårtan flyttas upp och överskottshud tas bort. Viktigast är att få en snygg form på bröstet utan häng. Ärren läker alltid och blir med tiden blekare och blekare. Att bara göra ett ärr kring vårtgården ger inte långsiktigt något bra resultat och bröstvårtan kan högst lyftas 3 cm.

 • Kan man jämna till brösten utan implantat?

 • Mina bröst är ojämna och jag är beredd att genomgå kirurgi för att få dem korrigerade, men jag är inte så sugen på att skaffa implantat. Finns det några andra alternativ? Jag skulle även vilja minska storleken på bröstvårtorna, men undrar om det blir ogjort vid en eventuell graviditet?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Om dina bröst har olika storlekar och olika form så kan vi korrigera, detta ofta via ett ärr runt bröstvårtan. Dessa ärr har en tendens att bli vidare och vidare beroende på en spänning i vävnaden. Graviditet ökar inte detta i sig, men om brösten blir stora under amning kan även vårtgårdarna bli större.

  Vid stora olikheter kan ibland implantat vara den bästa lösningen. Om du med bröstvårtor menar det som står ut så är det riktigt att dessa kan bli längre efter en graviditet och amning. Det är då bättre att vänta med att operera sig till efter sista amningsperioden.

  Ett alternativ till implantat är att ta eget fett och injicera i brösten i syfte att få bort ojämnheterna. Det kan dock krävas mer än en behandling med denna metod.

 • Hur kan jag förbereda mig inför en bröstoperation?

 • Påverkar exempelvis p-piller en operation? Är det några tester som man utför innan?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Är man frisk så är det inget som påverkar operationen. Man behöver inte genomgå några tester innan. I andra sammanhang vid t.ex. långvariga operationer ökar risken för blodpropp något om man äter p-piller.

 • Kan man göra något för att minska ärren efter operation?

 • Jag genomgick en bröstreduktion för ett par månader sen och undrar om det finns något jag kan göra, typ smörja in för att minska ärren efter operationen?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Det tar 12 månader innan ärren är blekta. Man kan försöka att få ett bättre kosmetiskt resultat genom att stryka på s.k. siliconsalva. Det vanliga är att man har kirurgtejp på såren i sex månader och byter en gång i veckan. Detta kräver dock att man inte reagerar på tejpen. Då är det bättre att bara lufta ärren.

 • Kan jag rätta till min intryckta bröstvårta?

 • För 8 år sedan gav mig min cancer en intryckt bröstvårta. Min doktor säger att inget kan göras, men jag tycker att det låter märkligt med tanke på dagens kirurgiska möjligheter. Jag tänkte därför kolla med er specialister som kanske har lite mer koll. Går det verkligen inte att rätta till detta på något sätt? Vilka möjligheter finns? Tack på förhand!

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Du bör konsultera en plastikkirurg eller en onkoplastikkirurg som finns på vissa bröstcentra, som säkerligen kan förbättra ditt tillstånd. Man kan t.ex. injicera fett i vävnaden och fylla ut ett tomrum. Det bör ske inom den offentliga sjukvården eftersom det är ett resultat av cancerbehandling.

bröstoperation tjej

Vi hjälper dig att få vackra bröst med ett bröstlyft

Bröstens naturliga åldrande och faktorer som graviditet, amning, viktnedgång, försämrad elasticitet i huden, med mera, bidrar till att brösten förlorar sin ursprungliga fasthet och form.

Med ett bröstlyft på Conturkliniken® i Stockholm får du proportioner du trivs med. Dina bröst blir också fastare vilket ger bysten ett ungdomligare utseende som du känner igen från förr.

Bröstlyft kan kombineras med implantat om du behöver det. Även mycket stora bröst med stort överhäng kan lyftas. För att resultatet ska bli varaktigt brukar vi rekommendera patienter med mycket stora bröst att genomgå en bröstförminskning i samband med ett bröstlyft.

Vid bröstlyft får du narkos och lokalbedövning. Operationen tar ca 1–3 timmar beroende på typ av ingrepp. Ett bröstlyft kan påverka amningsförmågan, men du kan göra ultraljudsundersökning eller mammografi av brösten precis som vanligt.

Kvinna som planerar att få ett bröstimplantat. Läkare visar bröstimplantat till kvinnlig patient. Silikonimplantat för bröstförstoring på klinik. Skönhetsoperation.

Du kanske överväger ett bröstlyft?

På Conturkliniken® i Stockholm har vi lång erfarenhet av olika tekniker vid bröstlyft.

Vid en konsultation går våra experter igenom vilken metod som är lämpligast för dig. Du får träffa våra erfarna kirurger med många års erfarenhet av bröstoperationer.

förberedelse inför bröstlyft

Det finns flera metoder vid bröstlyft. Vilken som används vid bröstlyft bestäms av din anatomi, vilka förändringar som är möjliga och din kirurgs rekommendation.

Bröstlyft kan kombineras med implantat. Ibland har huden blivit uttänjd. Samtidigt har bröstvävnaden minskat och endast ett överskott av hud återstår. Då kan vi rekommendera ett mindre bröstimplantat för att ytterligare förbättra resultatet av bröstlyftet.

Vi utför bröstlyft och implantat vid ett och samma tillfälle. Det finns en stor variation av bröstimplantat gällande storlek och form, från runda till så kallade droppformade eller anatomiska. Vilken typ av bröstimplantat som passar just dig diskuterar vi vid din konsultation.

För oss handlar inte bara ditt bröstlyft om själva ingreppet. Du får också ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – uppföljningen är en viktig del för dig, och för oss.