Bukplastik (Tummy tuck)

Bukplastik är en vanlig lösning när det kommer till överskott av hud och en utbuktande mage. Problemet gör att man ser större ut än vad man egentligen är. Om du överväger en bukplastik / tummy tuck kommer följande information att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken® i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom varje patient är unik, börjar vi alltid med en personlig konsultation.

Bukplastik kvinna före

Boka tid för tummy tuck

Före- och efterbild av en man som genomgått en fettsugning av mage.
Före- och efterbild av en man som genomgått en fettsugning av mage.

Fettsugning

Fettsugning – Mage

Före- och efterbild av kvinna som genomgått en fettsugning mage, midja och höft.
Före- och efterbild av kvinna som genomgått en fettsugning mage, midja och höft.

Fettsugning

Fettsugning mage, midja och höft

Före- och efterbild av man som genomgått en fettsugning av mage, midja och höft.
Före- och efterbild av man som genomgått en fettsugning av mage, midja och höft.

Fettsugning

Fettsugning mage, midja och höft

Här kan du boka tid för konsultation för bukplastik direkt online.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
BukplastikPris
Bukplastik liten utan fettsugningfrån 48 500 SEK
Bukplastik liten med fettsugningfrån 54 000 SEK
Bukplastik stor inkl. fettsugning & övernattningfrån 87 000 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Jag vill få bort min putmage – går det?

 • Hej! Jag är 49 år, väger ca 80 kg, längd 169cm. Väger självklart för mycket. Har lös hud efter att ha fött barn för cirka 20 år sedan. Lös hud har jag även vid viktminskning, men det som är besvärligast är min hållning, då magen är försvagad och putar rejält. Har vägt så lite som 50 kg och även då putade magen och lösa skinnet fanns där om än mindre. Skulle helst vilja undvika fettsugning. Jag kan nog försöka bli av med en del fett, men den lösa huden blir kvar… min fråga är: Går det att strama upp bukväggen utan fettsugning?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Att strama upp bukväggen kan utföras vid en bukplastikoperation. Huruvida det behövs en fettsugning eller inte måste bedömas vid en konsultation.

 1. Konsultation & planering – Kirurgen kontrollerar noggrant din hälsa, fettdepåer och hudstruktur, samt bedömer vilken metod som är lämpligast. Du får se bilder på liknande ingrepp som vi gjort.
 2. Förberedelser – Du har fått skriftlig information om de specifika förberedelserna, och eftersom det är en operation där man sövs med narkos är det viktigt att man kommer fastande till mottagningen.
 3. Själva ingreppet – Det är en relativt stor, men också väldigt vanlig, operation. Beroende på ingreppets storlek kommer du antingen att kunna åka hem samma dag eller behöva övernatta.
 4. Tiden efter – Du bär en maggördel under 2 månader. De första dagarna gör ont, och det kan vara svårt att ta sig upp ur sängen eller hosta. Svullnad kan förkomma, och man känner man sig trött.

Vid samtliga operativa ingrepp finns det risker för komplikationer som infektioner och ärrbildning men det är relativt ovanligt. Några timmar efter operationen kommer personalen på kliniken att hjälpa dig upp på benen så att cirkulationen kommer igång allt för att minimera risken för blodpropp. Du kommer också att få förbyggande medicinering för att minska risken. Under några månader kommer du att ha minskad känsel i operationsområdet men det går över när nervändarna läkt. Risken för svullnad och vätskeansamling minskas när man bär en maggördel. För resten av livet kommer du att ha ett smalt ärr på magen som efter ungefär ett år syns minimalt.

Kontakta oss gärna på Conturkliniken® i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Bukplastik kvinna

En bukplastik kan hjälpa Dig!

En bukplastik är ett kirurgiskt ingrepp där man avlägsnar överskott av hud från buken samtidigt som man sträcker upp en uttänjd bukvägg. När bukväggen är uttänjd buktar den framåt och magen ser större ut än vad den är.

Olika metoder används beroende på problematik. Det är därför mycket viktigt med en personlig konsultation för ställningstagande till lämplig metod. Har man fast hud och att bukväggen ej buktar ut kan det vara mer lämpligt med fettsugning.

Conturmetoden™ – för ett naturligt resultat och ditt välbefinnande

Alla våra behandlingar följer Conturmetoden. Den består av ett antal delmoment som alla medverkar till att din behandling ger ett varaktigt och naturligt resultat. För oss är det personliga mest viktigt. Att varje patient som kommer till kliniken får en egen behandlingsplan och där återbesöken blir en mycket viktigt avslutning på det kirurgiska ingreppet.

Bukplastik kvinna före

Finansiering till din operation

Söker du fler möjligheter till finansiering eller lån till de plastikkirurgiska ingrepp eller behandlingar du önskar göra?

Vi på Conturkliniken® har ett nära samarbete med Human Finans och Medical Finance som kan erbjuda dig fördelaktiga villkor för att dela upp din behandling i delbetalningar.