Hakförminskning eller hakförstoring med hakimplantat

Få en mer harmonisk profil med hakplastik

Hakan är en viktig del av karaktären. När hakan når lika långt fram som underläppen får du en mer harmonisk profil. Det uppfattar många som vackert. Hakplastik är ett litet ingrepp som ger ett mer harmoniskt och proportionerligt utseende.

förberedelse inför hakplastik

Du kanske överväger att göra en hakoperation på Conturkliniken® i Stockholm?

Här kan du läsa om hur vi arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Alla svaren finns inte här. Du är unik, därför börjar vi alltid med en personlig konsultation inför en hakförstoring eller hakförminskning.

Före- och efterbild på man som fått ett hakimplantat.

Hakimplantat

Före- och efterbild på man i profil, som fått ett hakimplantat.

Hakimplantat

Före- och efterbild på man i vänsterställd halvprofil, som fått ett hakimplantat.

Hakimplantat

Före- och efterbild på man som fått ett hakimplantat. Före- och efterbild på man i profil, som fått ett hakimplantat. Före- och efterbild på man i vänsterställd halvprofil, som fått ett hakimplantat.
 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
HakplastikerPris
Hakförstoring med implantatfrån 32 500 SEK
Hakförminskningfrån 31 500 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Placeras hakimplantatet längs med käken?

 • Jag har lite funderingar gällande hakimplantatet som dykt upp. Min haka har som en fettklump utanpå själva hakan eller skelettet, så när jag ler sticker den delen ut en bit. Hakimplantatet läggs väl längs med käken? Jag tänker bara hur pass spetsigt det blir så att det inte ser onaturligt ut, särskilt när jag ler. För jag antar att fettklumpen då ligger utanpå implantatet?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Implantatet läggs direkt på benet och lyfter fram den mjuka vävnaden, hakan blir inte spetsig.

 • Kan hakimplantat ta bort min dubbelhaka?

 • Jag har ett överbett och liten underkäke och har länge funderat på operation eller ett implantat i hakan. Så fort jag pratar eller sjunger så får jag en dubbelhaka pga detta som är väldigt frustrerande. Jag tänkte fråga om ett implantat skulle räcka för att bli av med detta eller om jag behöver operera käken. Har ni fler före och efter bilder på käkkirurgi får ni gärna bifoga dessa.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Om bettet passar och inget ytterligare är planerat från tandläkarhåll är hakimplantat lämpligt. Vi utför inte käkkirurgi, därför inga bilder.

  Ett hakimplantat förstärker käklinjen , men om det finns fett under hakan kan det tas bort med en fettsugning. Vid en konsultation får man närmre bedöma vad din dubbelhaka beror på.

 • Hur stora hakimplantat finns det?

 • Jag har gjort en hakförstoring för flera år sedan på en annan klinik och hakimplantatet är på 7 mm i profil. Jag tycker fortfarande att det ser för litet ut och undrar hur många mm ni har på det största hakimplantatet som passar en kvinna om jag skulle byta? Kan man specialbeställa ett annars, om ni inte har nåt större?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  9 mm är det största.

 • Hur mycket hakimplantat kan användas?

 • Jag har en fråga om hakplastik och hur mycket/hur stort implantatet kan vara? Jag har ett ordentligt överbett och en liten haka i ett övrigt runt ansikte, vilket gör mig nästintill totalt formlös. Jag skulle säga barbapappa.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Projektionen av hakimplantaten är mellan 6–9 mm, dvs bygger profilen. Man kan lägga implantat som även förstärker käklinjedelen. Rekommendation är att du kommer på konsultation; då kan Vi visa simulerat resultat på datorn.

 • Går tandställning ihop med hakimplantat?

 • Jag ska göra ett hakimplantat och jag undrar ifall det går att skaffa tandställning när man väl har gjort operationen? Ifall man skaffar tandställning: kan det påverka resultatet av operationen? Behöver veta så att man inte gör operationen och så behöver man sedan senare i livet ta bort det för att skaffa tandställning och sen få göra om själva operationen.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Förstoringen av hakan påverkar inte om du justerar tänderna med hjälp av en tandställning.

 • Är hakimplantat rätt val för att få en spetsigare haka?

 • Mina funderingar är om ifall ett hakimplantat skulle kunna minska vecket i hakan och göra den mer spetsig? Mina önskningar är att få hakan mindre putig, hellre lite spetsig och minska vecket såklart.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Vecket i hakan åtgärdas bäst genom att fylla ut det, inte med ett hakimplantat. Du ser exempel i våra före- och efterbilder.

 • Används silikon eller eget kroppsfett för hakimplantat?

 • Är det bäst med silikon eller eget kroppsfett? Jag behöver en mindre justering på ca 1 cm. Påverkas skäggväxten på det område där man har implantat/eget fett insprutat?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Det går att använda såväl ett hakimplantat som att injicera fett. Vid fettinjektion kan det dock krävas mer än en behandling.

 • Kan man göra en hakförminskning om man har underbett?

 • Jag är intresserad av en hakförminskning och skulle vilja veta om det är möjligt att genomföra en sådan operation om man har underbett? Jag skulle gärna vilja veta det innan jag bokar en konsultation. Därför bifogar jag två bilder på min haka och hoppas på att kunna få ett svar om det är möjligt att genomföra en hakförminskning.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Ja, under förutsättning att du är färdigbehandlad för ditt underbett och inte planerar ytterligare operation hos oralkirurg. En hakförminskning här är huvudsakligen en kortning av benet i horisontalled och syns alltså mest i profil. Framifrån förkortas inte hakan i vertikalled. Jag hoppas detta ger svar på dina frågor. Det är bäst att boka en konsultation så vi kan göra en korrekt bedömning vad som är bäst i ditt fall.

 • Hur går en hakförminskning till på er klinik?

 • Jag har funderat på att förminska min haka väldigt länge nu och tänkte nu börja gräva mig djupare i det innan jag kan besluta om jag verkligen ska göra det. Hur går en hakförminskning till på er klinik? Jag söker nämligen en klinik som slipar ned själva benet och inte enbart att ta bort fettet. Resultatet jag vill försöka nå är ett lite mindre ansikte, jag har nu en avlång ansiktsform. Ni får gärna dela med er av er kunskap, jag har som sagt bara nyligen börjat söka information om detta.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Tack för din fråga! När man gör en hakförminskning hos oss så mejslar jag av så mycket som möjligt av benet och vid behov tar man också bort lite av den fibrösa fettkudden som sitter på hakan, men det är inte alla som har en stor sådan utan det vanligaste är att man mejslar av benet. Välkommen att boka en konsultation, om du vill ha mer information.

 • Utför ni förminskning av grop i hakan?

 • Jag har sett att ni utför hakplastik hos er. Något jag har undrat ett tag nu, är om ni utför förminskning på grop i hakan? Om ni gör det, hur mycket skulle det kosta? Jag är endast intresserad av något mer permanent. Vad jag har förstått är att det inte går att få bort groparna helt, vilket är helt okej för mig då jag endast är intresserad av att reducera den någorlunda, då jag känner att den är lite för framträdande för mig.

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Att döma av bilderna bör det gå att minska ned gropen med en fettinjektion eller kanske behövs det 2 behandlingar.

 • Gör ni käkimplantat?

 • Jag har gjort en fettsugning under käklinjen för att få den mer framträdande. Jag är inte nöjd och önskar käken ännu mer markerad. Har tänkt på om det finns käkimplantat och är det något ni i så fall utför?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Om du syftar på att förstärka hakans projektion så finns det implantat. Är det hela käklinjen som du vill förstärka så skulle jag rekommendera fettinjektion som kan forma käklinjen på ett bra sätt. Min rekommendation är att komma på en konsultation så kan vi förmodligen hitta en lösning.

 • Hur framhäver man kindbenen och käklinjen tydligare?

 • Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Det går utmärkt att använda eget fett, det ger ett bra och naturligt resultat. Vi använder endast hakimplantat i ansiktet vid förstärkning av profilen, men även här används fett.

 1. Konsultation & planering – Med klinikens läkare går vi igenom dina önskemål och diskuterar möjligheter och begränsningar med en hakplastik utifrån dina önskemål. Vi tar fotografier och datorsimulerar ett tänkt resultat för att ge dig en bild av förmodat resultat.
 2. Förberedelser – Du kommer att få specifika instruktioner om mat och dryck, regler för rökning och användning av mediciner. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång.
 3. Själva ingreppet – Vid en hakförstoring med implantat genomgår du ett enkelt ingrepp på ca 30–60 minuter. Operationen sker med narkos och lokalbedövning. Efter 2–3 timmar åker du hem. Hakans profil kan även förstärkas med fettinjektion under flera tillfällen.
 4. Tiden efter – Det påföljande förloppet är normalt sett lika odramatiskt som själva operationen. Du har en tejp på hakan i 3–4 dagar, och stygnen behöver ej tas bort. Räkna med en veckas läkning.

En hakförstoring med hakimplantat är ett enkelt ingrepp förknippat med små risker. Det kan hända att ditt hakimplantat inte ligger helt still i sin vävnadsficka. En viss rörlighet är ofta acceptabel men om implantatet rör sig allt för mycket eller hamnar i ett felaktigt läge behöver detta rättas till genom en om-operation.

Känselbortfall på hakan kan förekomma men den kommer snart tillbaka.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken® i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Naturligt resultat med hakförstoring

Hakoperationer utförs vanligen för att förstora hakan. Målet är att skapa ett naturligt, nytt utseende på hakan som harmonierar med resten av ansiktet.

hakplastik på man

Den vanligaste metoden för hakförstoring/hakimplantat är att ett silikonimplantat sätts in framför käkbenet. Tack vare ett hakimplantat kan du förändra hakans storlek och få en mer harmonisk profil.

Ingreppet är skonsamt och ger ett permanent resultat. Gäller det mindre justeringar av hakans form kan även injektionsbehandling med eget fett eller hyaluronsyra vara ett alternativ, detta kan ibland behöva utföras i två seanser.

Hakförminskning

Det kan finnas många skäl till att förändra hakan. Har man ett allt för framträdande hakparti kan man vilja förminska denna. Hakan definierar nedre delen av ansiktets form och hakförstoring eller hakförminsking är vanliga ingrepp.

Vid hakförminskning förminskas dels hakspetsens beniga del och/eller mjukdelarna, den fettkudde som sitter på hakspetsen.

Hakoperationen sker genom ett snitt genom huden under hakan på samma sätt som vid hakförstoring med implantat.

Benöverskott på hakspetsen kan genom den öppningen mejslas ned och även den fibrösa fettkudde som sitter ytterst på hakspetsen och som precis som hakans ben varierar i tjocklek hos olika individer. Målet är att ge hakpartiet tydliga drag som harmonierar med ansiktets övriga proportioner.

förberedelse inför hakplastik
kirurg undersöker kvinna inför kombinationsbehandling av ansikte

Kombinationer

Genom att kombinera fettsugning av haka och käklinjer med hakplastik uppnår man ofta ett ytterligare föryngrande resultat och en harmonisk profil.

En av de vanligaste kombinationerna är att kombinera hakplastik med näsplastik, exempelvis vid en så kallad flyende haka i kombination med en stor näsa.

Boka konsultation för hakplastik

Vi har lång erfarenhet av hakoperationer. Med vår kompetens inom kombinationsbehandlingar hjälper vi dig att få det harmoniska utseende du eftersträvar.

Hakförstoring eller hakförminskning med Conturmetoden™ – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken® i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi på Conturkliniken® i Stockholm alla våra behandlingar enligt Conturmetoden: Ingen människa är den andra lik. Det finns inte heller bara ett sätt att åtgärda en persons besvär på. Hos oss är varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska.

Kombinationen av metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader.

För oss på Conturkliniken® i Stockholm handlar Conturmetoden™ inte bara om själva ingreppet. Vi ska också ge varje patient ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.