Hudvårdsprodukter med solskydd & behandling av solskadad hud

Undvik solskadad hud

När solen lockar oss som mest; glöm inte att skydda din hud så att du kan njuta mycket och länge av sommaren

hudvård anpassad för äldre kvinna
pigmentfläckar i ansiktet

När solen skadar huden blir det ojämna nivåer av melanin som bildas för att skydda huden mot sol, vilket leder till för tidigt åldrande av huden, oregelbunden hudpigmentering och oregelbundna bruna prickar. Solljus bryter ner bindväv i huden, vilket orsakar rynkor och slapp hud.

Hur vet man om huden är solskadad?

Solskadad hud får pigmentförändringar, så som bruna fläckar, fräknar, åldersfläckar och leverfläckar. Det kan också leda till vita prickar. Dessa pigmentförändringar, särskilt födelsemärken, kan utvecklas till hudcancer. Dessutom är solskadad hud mer benägen att få rynkor och missfärgade märken.

Vad kan man göra för att skydda sig mot solen?

  • undvik solen i möjligaste mån
  • använd solskyddskräm med faktor 30+ Kom ihåg att den ”snyggaste”solbrännan får du i skuggan
  • ta hudförändringar på allvar. Var observant på fläckar, missfärgad eller fjällig hud, födelsemärken och sår som inte läker

Hudvårdspaket för solskadad hud

Vi på Conturkliniken® vill hjälpa dig och erbjuder skräddarsydda hudvårdspaket med C-vitamin och solskydd 30 eller 50+ för att behandla och förebygga solskadad hud

  • både UVA / UVB-skydd, skyddar även mot högenergi- (HEV) och infrarött (IR-A) ljus
  • kladdar inte och ger en matt finish
  • vatten- och svettresistent i upp till 80 minuter

VI Derm C-Vitamin Gel

C-vitamin är en vattenlöslig naturligt förekommande antioxidant som är en viktig beståndsdel av huden. Den spelar en vital roll för att förhindra att huden torkar ut, motverkar rynkor och främjar kollagensyntes och hudförnyelse. C-vitamin återfinns i alla hudens lager men när huden exponeras för UV-ljus, det vill säga sol, försvinner ungefär 2/3. Vitamin C har visats vara effektivt för att öka kollagenmängden i huden.

Tillförsel av vitamin C utifrån bidrar till att stärka kollagenstrukturen och upprätthålla en hälsosam dermis (hudens nedre lager). Applicering av C-vitamin på huden har visats sig kunna reducera utseendet av fina linjer och rynkor. Detta med hjälp av mekanismer som stödjer kollagenproduktionen, vilket leder till förbättrat utseende av huden. Det har även bevisats reducera graden av solbränna och pigmentfläckar.

Hudvårdsprodukt Vi Derm vitamin c gel

VI Derm® Vitamin C Gel är en snabb-absorberande gel, framför allt för ljus hy, och har mjukgörande egenskaper, samt att gelén bidrar till en jämnare hudton. VI Derm Vitamin C hjälper till att skydda mot solskador samtidigt som den motverkar för tidigt åldrande.

  • skyddar mot fria radikaler
  • främjar mjuk hy
  • paraben- och sulfatfri

Solskydd

Känsligheten för solen beror bl a på vilken hudtyp man tillhör. Solskyddsmedlet bör ha minst SPF 30, ha UVA-symbol OCH vara behagligt att använda.

Använd solskyddskräm varje dag i ansiktet och på händer under senvår, sommar och tidig höst.

Gör det till en rutin – efter tandborstningen, ta på solskyddskräm. Upprepa under dagen vid behov.

Zo Skin Health hudvårdsprodukt

Obagi Solskydd – Oclipse® Daily Sheer SPF 50

Avancerat (bredspektrum SPF 50) solskyddsmedel som erbjuder en kladdfri matt finish.

Zo Skin Health hudvårdsprodukt spf 50

Obagi Solskydd – Oclipse® Smart Tone SPF 50

Avancerat (bredspektrum SPF 50) solskyddsmedel som erbjuder en lätt tonad primer, utformad för att matcha vilken hudton som helst.

Behandling av solskadad hud

Även om det inte är möjligt att vända alla följder av långvariga solskador, kan det hjälpa med tretinoin, kemisk peeling, laser, hudslipning eller injektion av botox eller s.k. fillers med hyaluronsyra. Boka en konsultation hos oss!