Injektionsbehandlingar

Trygg injektionsbehandling av våra legitimerade läkare och sjuksköterskor

Nedan kan du läsa om olika injektionsbehandlingar på Conturkliniken® i Stockholm.

fillers i pannan på man

Injektionsbehandling med Botox eller Hyaluronsyra

Med injektionsbehandling med Botox eller Hyaluronsyra blir du snabbt av med besvärande ojämnheter och rynkor.

 

Före och efter-bild på kvinna som genomgått ansiktslyft + Endoskopiskt pannlyft + Hudvårdsbehandling + Restylane-injektioner
Före och efter-bild på kvinna som genomgått ansiktslyft + Endoskopiskt pannlyft + Hudvårdsbehandling + Restylane-injektioner

Ansiktslyft + pannlyft + hudvårdsprogram + fillers

Ansiktslyft, endoskopiskt pannlyft, Obagi ZO Skin Health medicinskt hudvårdsprogram och Restylane-injektioner.

Detaljbild på kvinna före och efter behandling med botox i pannan
Detaljbild på kvinna före och efter behandling med botox i pannan

Botox

Botox

Före- och efterbild på patient som fått botoxinjektion i pannan.
Före- och efterbild på patient som fått botoxinjektion i pannan.

Botox

Botox Glabella

Före- och efterbild på patient som genomgått injektionsbehandlingar i käklinje, haka och mellanansiktet.
Före- och efterbild på patient som genomgått injektionsbehandlingar i käklinje, haka och mellanansiktet.

Fillers

Injektionsbehandling Juvederm – käklinje, haka, mellanansikte

Före- och efterbild på kvinna som fått fillers för läppförstoring.
Före- och efterbild på kvinna som fått fillers för läppförstoring.

Fillers

Injektionsbehandling – Volift läppar

Effekten av en Botoxinjektion och en Hyaluronsyreinjektion varar i 3–6 månader respektive 3–12 månader. Vi rekommenderar ofta att injektionsbehandlingar kombineras med Conturklinikens hudvårdsprogram och/eller IPL-behandling för ett naturligt, föryngrande resultat som varar längre.

 • Priser
 • FAQ
 • Risker & Bieffekter
Juvéderm och RestylanePris
Juvederm Volbella – 1.0 ml4 650 SEK
Juvederm Volift Retouch – 0.55 ml2 950 SEK
Juvederm Volift – 1.0 ml4 650 SEK
Juvederm Voluma – 1.0 ml4 650 SEK
Juvederm Voluma – 2.0 ml7 900 SEK
Juvederm Volite – 1.0 ml2 950 SEK
Profhilo – Enstaka behandling3 400 SEK
Profhilo – Kur med 2 behandlingar6 800 SEK
HarmonyCa10 900 SEK
Restylane Refyne 1.0 ml4 150 SEK
Restylane Defyne 1.0 ml4 400 SEK
Restylane Kysse 1.0 ml4 400 SEK
Restylane Volyme 1.0 ml och 2.0 ml7 600 SEK
Restylane – 0.5 ml2 950 SEK
Restylane – 1.0 ml4 150 SEK
Restylane Lyft 0.5 ml2 950 SEK
Restylane Lyft 1.0 ml4 400 SEK
Restylane Lyps 1.0 ml4 400 SEK
Restylane – skinbooster (Vital) – 1.0 ml2 950 SEK
Botox – Vistabel / AzzalurePris
Glabella, bekymmersrynkan3 450 SEK
Panna utan glabella3 450 SEK
Panna inkl glabella4 350 SEK
Kråksparkar ögon3 450 SEK
Ögonbrynslyft1 750 SEK
Sura mungipor1 750 SEK
Haka1 750 SEK
Tandgnissel4 000 – 7 000 SEK
Armsvett3 000 – 6 500* SEK

*Med recept 3000 SEK, utan recept 6500 SEK.

Ådernät på benen, injektionsbehandlingPris
Ådernät på benen1 800 – 4 200 SEK
2 ml, en behandling1 800 SEK
4 ml, en behandling3 000 SEK
6 ml, en behandling4 200 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Kan käklinjen lyftas med injektioner?

 • Jag undrar om ni gör injektioner i käken för att lyfta käklinjen? Har hört att man kan göra det nämligen och skulle vilja göra något åt min.

  Svar:

  Ja, genom att injicera fillers eller fett kan käklinjen förstärkas och ge en bild av att den lyfts. Dock med reservation att en konsultation bör genomföras för att se om just du är kandidat för metoden. Välkommen att boka en konsultation.

 • Går det att få bort ett blått blodkärl under ena ögat?

 • Jag har ett blått blodkärl en bit under ena ögat, som jag skulle vilja ta bort genom injektion.

  Svar:

  Vi injicerar ej kärl under ögonen, däremot kan de reduceras med hjälp av kärllaserbehandling.

 • Hur blir resultatet om man sprutar in sitt eget fett i läpparna?

 • Jag har provat att spruta in Restylane och Juvederm, men det fungerar inte på mina läppar eftersom det kryper upp och lägger sig som små ”knutar” på ytan. Hur fungerar det om man sprutar in sitt eget fett? Är det garanterat klumpfritt då? Håller det för alltid? Går det att ta bort?

  Svar:

  Fettinjektionen fungerar i de allra flesta fall mycket bra, men kan kräva mer än en behandling och man måste överkompensera lite vid behandlingen – man kan behöva spruta lite mer än vad som är avsett som slutresultat. Den mängd fett som är kvar efter ca 3 månader, kommer också långsiktigt sitta kvar. Läpparna blir sedan tunnare med åren i och med åldrandet, men det är en långsam process.

 • Kan man ta bort skrynklig hud vid armbågarna och göra öronsnibbarna mer spänstiga?

 • Jag undrar om det är möjligt att få hjälp med att ta bort lite skrynklig hud vid armbågarna och om det finns något att fylla örsnibbarna med så att de åter blir lite mer spänstiga och inte tänjs ut när jag använder lite tyngre örhängen?

  Svar:

  Att fylla örsnibbar går dels med så kallad filler, exempelvis Restylane eller Juvederm, som är kroppsidentiska substanser. Även eget fett kan användas och det kan krävas mer än en behandling, men sedan sitter det där. Fettinjektion är större ingrepp och min rekommendation är att börja med filler. Rynkor på armbågar är däremot svårare att lösa.

 • Kan man få bort fettansamling vid munnen/kinden?

 • Jag har problem och stort missnöje av området kring min mun. Framförallt det som ser ut som fettansamling i form av två bullar vid munnen/kinden. Vad kan man/ni göra åt detta?

  Svar:

  Det område du beskriver är inte helt lätt att åtgärda. Det finns inget lokalt ingrepp att rekommendera. En möjlighet kan vara att lyfta kinden, men det är ju en lite större operation.

  En kombination av injektion med filler och botox kan ge en förbättring.

 • Kan man få bort ojämna hudtoner?

 • Jag har indisk hy med mycket ojämn hudton som mesta dels är genetisk, med väldigt mörka ringar. Finns det någon behandlingsform hos er som ni tror skulle kunna hjälpa? Jag har mörka ringar genetiskt, som du kan se i bifogad bild, och har mörkt runt munnen och lite ner på kinderna. Är det värt att prova?

  Svar:

  Jag har tittat på dina bilder. Du har ju dels en mörk hud och dels är du insjunken under ögonen. Med fettinjektion går det att få bort skuggan som beror på det insjunkna genom att fylla upp med fett. Då brukar det se bättre ut, jag kan dock inte garantera att du blir av med allt de mörka. Patienter upplever att det blir lättare att sminka över då det blir slätt under ögonen. Det finns en risk vid fettinjektion att det kan bli bruna pigmentinlagringar i huden, som kan ske om det uppstår ett blåmärke och sitta i väldigt länge.

 • Kan man få ärr att bli mindre?

 • Jag har ett ärr på bröstkorgen från ett armeringsjärn som stör mig (som är bredast 6×7 mm. När jag skadades var såret i princip lika stort.) Går det att skära bort och sy ihop igen till ett mindre synligt ärr?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Där ditt ärr är beläget, är ett känsligt område för ärrbildnining, så kallat keloider. Att skära bort ärret ger ett 3 gånger så långt snitt, med risk att det kan synas. Ett sätt kan vara att injicera kortison i ärret, som då blir plattare, men det kan fortfarande synas att det funnits ett ärr.

  Behandling med kortison kan kräva 4–5 behandlingar, men det är ingen garanti för perfekt resultat.

 • Vad är Tear Trough?

 • Svar:

  Tear Trough kallas den fördjupning under ögonen som ger en mörk skugga med hålighet och som gör att man ser trött och sliten ut. Tear Trough kan behandlas med injektion av kroppseget fett som ger ett långvarigt resultat och gör att man ser mycket piggare ut.

 • Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

 • Svar:

  Det finns ingen regel som säger hur ofta man skall göra fillers, men ofta krävs ett par behandlingar för att lägga en bra grund. Efter det brukar det räcka att underhålla var 4:e till 8:e månad. Att injicera oftare rekommenderas inte.

 • Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

 • Svar:

  Mörka ringar under ögonen kan behandlas med fillers. Vi avråder dock bestämt att injicera fillers under ögonen, dels på grund av att det kan ge missfärgningar och likaså besvär med svullnad som kommer och går.

  För att bli av med mörka ringar under ögonen rekommenderar vi istället att göra fettinjektion som ger ett permanent resultat.

 • Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

 • Svar:

  Det som upplevs som påsar under ögonen är oftast fett som fallit fram under ögat eller att det sjunket in under ögat pga att fett försvunnit. Fillers är inget alternativ för att åtgärda detta.

  Bästa sätt är att antingen ta bort fettkudde, eller lägga till så att det blir slätare under ögonen. Kombinationen att både lägga in och reducera är vanlig. För att vi ska kunna hjälpa dig att hitta den behandling som ger dig bäst resultat är du välkommen att boka en konsultation.

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Icke permanenta fillers, Restylane/Juvéderm, betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. I första hand därför att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans, och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Om något mot förmodan skulle bli fel går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

Det är mycket små risker för komplikationer i samband med Botoxinjektion. De besvär som är vanligast är det som injektioner i allmänhet kan ge, som blåmärken och svullnad efter nålen. Men detta är ovanligt och besvären går bort inom ett par dagar. Det vanligaste är att ingenting syns efter behandlingen.

I vissa väldigt ovanliga fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra muskler än de som avsågs med behandlingen. Detta kan leda till slokande ögonlock eller asymmetri i dina ansiktsdrag. Hur stor risken för komplikation är beror på vilka muskler som behandlas. Eftersom effekten av Botox endast är tillfällig är eventuella biverkningar det också.

Man får injektionsbehandling med filler eller botox.

Vill du snabbt och enkelt bli av med rynkor och veck eller återskapa volym? Då kan en injektionsbehandling hjälpa dig.

Du är inte ensam. Alla människor upplever förändringar i ansiktet under livets gång. Det är vanligt att de första besvären yttrar sig genom rynkor och veck i ansiktsregionen, problem som gör att man ser trött och hängig ut.

Man kanske ser arg eller bekymrad ut, utan att vara det. Många upplever att förändringen kommer över en natt och vill snabbt och enkelt åtgärda problemet.

Överväger du en injektionsbehandling?

Här kan du läsa om olika injektionsbehandlingar på Conturkliniken® i Stockholm.

Kom ihåg att det bästa resultatet får du om du går igenom dina förväntningar på behandlingen vid en konsultation hos oss. Då har vi möjlighet att visa bilder på olika resultat och noggrant diskutera just dina specifika önskemål.

Naturligt resultat med Hyaluronsyra (Restylane/Juvederm) och/eller Botox

På Conturkliniken® i Stockholm har vi i mer än 20 år arbetat med injektionsbehandling, ett modernt och enkelt sätt att jämna ut rynkor och veck utan kirurgi. En injektionsbehandling kan aldrig ersätta en plastikoperation och resultatet är i regel ej bestående. Det kan dock vara ett gott alternativ om du känner dig osäker eller inte är redo för ett större ingrepp.

Vilken typ av injektion vi ska använda är helt beroende på vilken effekt du som patient har tänkt dig.

behandling med fillers i läpparna

Hyaluronsyra har en långvarig effekt men är inte permanent vilket oftast är en fördel då det sker en naturlig förändring i ansiktet.

Det finns olika former av hyaluronsyror anpassade till var injicering ska ske och av vilken anledning. Djupa veck kräver en grövre substans. För tunna ytliga rynkor eller hudföryngring används en tunnare substans.

Effekten av en injektionsbehandling sitter kvar i 3–12 månader beroende på individuell nedbrytning av hyaluronsyran och antalet gånger man injicerat.

Botox är ett läkemedel som bland annat används för att försvaga kraften i de muskler (vilket gör huden slätare) som skapar rynkor i pannan och runt ögonen. Effekten av en injektionsbehandling med Botox sitter kvar i 3–6 månader och kan därefter upprepas. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Botox nervsignalsbegränsande effekt gör att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla migränrelaterad huvudvärk, svettningar i handflator och under armarna, samt besvärande fotsvett.

Man får botoxinjektion i bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

Injektionsbehandling med Conturmetoden™ – för ett naturligt resultat

För oss på Conturkliniken® i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp.

Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden: Vi är alla olika. Och det finns flera sätt att åtgärda en persons ålderstecken på.

Hos oss är varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska. Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader.

Conturmetoden™ är mer än själva ingreppet. Varje patient får ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen, där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.

fillerbehandling i ansiktet på kvinna

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Om lagen