IPL-behandling och skin rejuvenation

Är du trött på dina pigmentfläckar, dina ytliga blodkärl eller kanske skulle du vilja göra en skin rejuvenation, dvs en hudföryngring? Låt oss på Conturkliniken® hjälpa dig till en fräschare hy – genom IPL-behandling!

laserbehandling i ansiktet på man

Se våra före- och efterbilder

Ett resultat av förstklassiga behandlingar i kombination med patientens förutsättningar och mål.

Före och efter-bild på kvinna som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling

Övre ögonlocksplastik, kindlyft och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna i halvprofil som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling

Övre ögonlocksplastik, kindlyft och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna i profil som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling

Övre ögonlocksplastik, kindlyft och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling Före och efter-bild på kvinna i halvprofil som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling Före och efter-bild på kvinna i profil som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling. Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.
 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Patienter berättar
 • Risker & bieffekter

Vad kostar en IPL-behandling?

IPL (Intensivt pulsat ljus) / ELOS / laserbehandlingPris
Enstaka blodkärl1 250 SEK
Näsa, ytliga kärl1 850 SEK
Kinder, ytliga kärl2 750 SEK
Hals, ytliga kärl2 500 SEK
Skinrejuvenation – Ansikte, hela2 950 SEK
Skinrejuvenation – Ansikte + hals3 900 SEK
Decolltage2 650 SEK
Skinrejuvenation – Ansikte + hals, decolltage4 750 SEK
Händer1 850 SEK

Hudföryngring avseende struktur, kärl, pigment och porer. Angivna priser gäller per behandlingstillfälle.

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Vad bör man tänka på inför och efter behandling med IPL?

 • Svar:

  Man ska inte sola 4 veckor innan eller 4 veckor efter behandlingen. Ej heller använda ”brun utan sol”.

  Man ska ej göra behandling om man använder vissa mediciner, som gör att man blir ljuskänslig.

  Efter behandlingen ska man ej bada bastu de närmaste 48 timmarna och inte eller duscha/bada för varmt.

 • Vad är skillnaden mellan IPL-laser jämfört med KTP-laser?

 • Jag har brustna blodkärl i ansiktet. Vad är det för skillnad på IPL-laser jämfört med KTP-laser, som en del kliniker använder?

  Svar:

  KTP-laser är en äldre variant av laser som idag inte anses vara förstahandsval vid behandling av kärl.
  IPL är nyare teknik av sk intensivt pulsat ljus – en vidareutveckling av lasertekniken.

 • Hur ser man ut efter en IPL-behandling?

 • Svar:

  Man får en rodnad i huden efter behandlingen, hur mycket beror på hur mycket kärl man har. Rodnaden lägger sig ganska snabbt. En del blir lite svullna, framförallt om man har mycket kärl på kinderna. Det kan ta ett par dagar innan svullnaden helt försvunnit.

 • Får man sminka sig efter IPL behandlingen?

 • Svar:

  Ja, man kan sminka sig direkt efter en IPL behandling.

 • Är IPL en engångsbehandling?

 • Svar:

  Vid behandling av t.ex kärl rekommenderas 2–4 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum.
  Beroende på vad som är orsak till kärlen kan underhållsbehandling rekommenderas (som t.ex vid Rosacea). Enstaka kärlnystan kan försvinna vid en behandling.

 • Gör ni hals- och decolletagebehandlingar?

 • Jag har funderat ett tag på vad man kan göra åt mina rynkor och min slappa hud? Ser ut som en gammal tant på hals och decolletage. Då hittade jag er, men blev jag osäker för jag fick höra av min kompis att det inte går att göra hals m decolletage? Vad är det som gäller?

  Svar:

  Hals och decolltage kan med fördel behandlas med vårt medicinska hudvårdsprogram; kemiskpeeling eller IPL. Välkommen på en konsultation hos Carina, som är vår specialistsjuksköterska där du får svar på dina frågor.

 • Hur tar man bort rosacea med laser på näsa och kind?

 • Svar:

  Rosacea är så kallad vuxenacne, som behandlas både med krämer och med IPL, vad gäller kärlbiten, vilket vi har god erfarenhet av.

Hur går en IPL-behandling till?

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus. Det är en teknik som bygger på medicinsk laserteknologi, vilket vi på Conturkliniken® har stor erfarenhet av.

 1. Konsultation & planering – Du får en noggrann konsultation med klinikens lasersköterska, och ni planerar den behandling som är lämpligast för dina besvär.
 2. Förberedelser – Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig, men det viktigaste är att du inte är solbränd då ljuset dras till mörkare pigment.
 3. Själva behandlingen – Unik teknologi med inbyggd kylning för skonsammare behandling. Behandlingen tar allt mellan några minuter och upp till en timma, beroende på hur stor hudyta du ska behandla.
 4. Tiden efter – Ingen läktid som hindrar dig från att fungera socialt. Beroende på hur dina hudproblem ser ut och på din huds förutsättningar, kan 1–3 behandlingar krävas för att ge förväntat resultat.
IPL behandling på kvinna

Anna-Lena

Jag hade en tråkig, grovporig hud med ojämn färg, ärr och viss acne som aldrig ville ge med sig. För att känna mig fräsch var jag tvungen att lägga på foundation varje dag. Jag beslöt mig för att söka hjälp och kontaktade Conturkliniken.

Läs mer

En IPL-behandling är en säker och beprövad metod och ger minimalt med biverkningar. Huden kan vara lite röd eller svullen efteråt men detta försvinner på ett dygn. I sällsynta fall kan en mindre blåsa uppstå, men som försvinner snabbt.

Vad är skillnaden mellan IPL och laser?

En IPL-behandling och en laserbehandling har flera likheter men också vissa olikheter. Både laser och IPL är ljus, men där laser producerar ljus av en våglängd, producerar IPL ljus av fler våglängder.

pigmentfläckar i ansiktet

IPL-behandling för olika hudproblem

 • IPL-behandling av blodkärl
  Vid en IPL-behandling skickas energi i form av ljus ner till de röda pigmenten i blodkärlen, och omvandlas där till värme. Värmen gör att blodet koagulerar och kärlet tillbakabildas då.
 • IPL-behandling av pigmentfläckar
  Vid avlägsning av pigmentfäckar absorberas ljuset av melaninet i huden och omvandlas även där till värme. Värmen hjälper i sin tur till att förstöra de delar av cellerna där melaninet är lagrat, och de bruna pigmenterade områdena kommer att blekna, för att sedan anta samma hudton som din övriga hud.
 • IPL-behandling och skin rejuvenation
  Vad gäller skin rejuvenation – hudföryngring – har IPL-ljuset en effekt som bidrar till att öka produceringen av kollagen i huden, och på så sätt motverka hudens tecken på åldrande.

En IPL-behandling kan utföras i ansiktet så väl som på annan hud, och innebär en serie av intensiva ljuspulser som passerar det yttersta hudlagret, och påverkar och reducerar små kärl i ansiktet, rodnader, solskadad hud, åldersförändringar och pigmenteringar. IPL-behandlingen kan även reducera acneärr, grova porer och fina linjer. Huden får ett jämnare och slätare intryck!

På Conturkliniken® använder vi oss enbart av den senaste Synerons s.k. Elosteknik, som är en av marknadens absolut bästa och effektivaste IPL-verktyg både vad gäller patientsäkerhet, komfort och effektivitet. Vår apparatur har en inbyggd avkylare vilket gör behandlingen extra skonsam för huden, och underlättar för en så effektiv behandling som möjligt.

Resultat efter en IPL-behandling

Många lider helt i onödan av att inte känna sig bekväma med sina hudpigmenteringar, sina synliga blodkärl, rosacea eller upplevelser av ojämn hud.

En IPL-behandling är en väldigt precis och flexibel behandlingsmetod av alla dessa hudproblem: du kan exempelvis välja att utföra IPL-behandlingen av hela ansiktet, enstaka kärl, delar av ansiktet, hals och/eller dekolletage.

Boka en konsultation

Välkommen att boka tid för konsultation hos sköterska eller läkare. Du kan även boka tid för injektionsbehandling och för återbesök hos sköterska. Välkommen!