Så här går det till vid en IPL-behandling

1. Konsultation och planering

När du kommer till oss för första gången får du en noggrann konsultation med klinikens lasersköterska ni planerar den behandling som är lämpligast för det du besväras av. Konsultationen är viktig och ger möjlighet att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina besvär ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt. Vi kommer att sätta ihop ett behandlingsprogram och en rekommendation för vad som bäst skulle hjälpa just din hud, och hur en behandling kan uppnå önskat resultat för dig.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför IPL-behandlingen – det viktigaste är att du inte är solbränd då ljuset dras till mörkare pigment.

3. Själva behandlingen

Unik teknologi med inbyggd kylning. Själva IPL-behandlingen tar allt mellan några minuter och upp till en timma – helt beroende på hur stor hudyta du ska behandla.

4. Tiden efter

Beroende på hur dina hudproblem ser ut och på din huds förutsättningar, kan 1–3 behandlingar krävas för att ge förväntat resultat. Du kommer att märka en klar förbättring efter varje genomförd behandling.

Någon konvalescens som hindrar dig från att fungera socialt slipper du med denna behandlingsform. Du kan givetvis kontakta oss när som helst om du har frågor eller funderingar.

man som får laserbehandling i ansiktet