Fillers – behandla rynkor och veck eller skapa volym

En Hyaluroninjektion kan hjälpa Dig att snabbt och enkelt bli av med besvärande rynkor eller ojämnheter. Hyaluronsyra har en långvarig effekt men är inte permanent vilket oftast är en fördel då det sker en naturlig förändring i ansiktet.

fillerbehandling i ansiktet på kvinna

Fillers med Restylane eller Juvederm

Restylane eller Juvederm är en fillerinjektion med hyaluronsyra, en enkel behandling utan några förberedelser och med minimal eftervård. Restylane och Juvederm fyller på lite av det som är förlorat.

Före- och efterbild på kvinna som fått fillers för läppförstoring.

Fillers för läppförstoring

Före- och efterbild i halvprofil på kvinna som fått fillers för läppförstoring.

Fillers för läppförstoring

Före- och efterbild på patient som genomgått injektionsbehandlingar i käklinje, haka och mellanansiktet.

Injektioner i käklinje, haka och mellanansikte.

Före- och efterbild i halvprofil på patient som genomgått injektionsbehandlingar i käklinje, haka och mellanansiktet.

Injektioner i käklinje, haka och mellanansikte.

Före och efter-bild på kvinna som genomgått ansiktslyft + Endoskopiskt pannlyft + Hudvårdsbehandling + Restylane-injektioner

Ansiktslyft + Endoskopiskt pannlyft + Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram + Restylane-injektioner

Före och efter-bild på kvinna i halvprofil, som gjort ansiktslyft, pannlyft, hudvårdsbehandling + Restylane-injektioner.

Ansiktslyft + Endoskopiskt pannlyft + Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram + Restylane-injektioner

Före- och efterbild på kvinna som fått fillers för läppförstoring. Före- och efterbild i halvprofil på kvinna som fått fillers för läppförstoring. Före- och efterbild på patient som genomgått injektionsbehandlingar i käklinje, haka och mellanansiktet. Före- och efterbild i halvprofil på patient som genomgått injektionsbehandlingar i käklinje, haka och mellanansiktet. Före och efter-bild på kvinna som genomgått ansiktslyft + Endoskopiskt pannlyft + Hudvårdsbehandling + Restylane-injektioner Före och efter-bild på kvinna i halvprofil, som gjort ansiktslyft, pannlyft, hudvårdsbehandling + Restylane-injektioner.

Eftersom hyaluronsyra förekommer naturligt i kroppen så är riskerna för allergiska reaktioner försvinnande liten. Beroende på vilka vilken del av kroppen och hur stor utfyllnad patienten önskar injiceras fillern olika djupt och i olika mängd.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
Juvéderm och RestylanePris
Juvederm Volbella – 1.0 ml4 650 SEK
Juvederm Volift Retouch – 0.55 ml2 950 SEK
Juvederm Volift – 1.0 ml4 650 SEK
Juvederm Voluma – 1.0 ml4 650 SEK
Juvederm Voluma – 2.0 ml7 900 SEK
Juvederm Volite – 1.0 ml2 950 SEK
Profhilo – Enstaka behandling3 400 SEK
Profhilo – Kur med 2 behandlingar6 800 SEK
HarmonyCa10 900 SEK
Restylane Refyne 1.0 ml4 150 SEK
Restylane Defyne 1.0 ml4 400 SEK
Restylane Kysse 1.0 ml4 400 SEK
Restylane Volyme 1.0 ml och 2.0 ml7 600 SEK
Restylane – 0.5 ml2 950 SEK
Restylane – 1.0 ml4 150 SEK
Restylane Lyft 0.5 ml2 950 SEK
Restylane Lyft 1.0 ml4 400 SEK
Restylane Lyps 1.0 ml4 400 SEK
Restylane – skinbooster (Vital) – 1.0 ml2 950 SEK
 • Vad är skillnaden mellan filler och botox?

 • Svar:

  Botox är ett läkemedel som är muskelavslappnande. Det blockerar nervimpulsen till muskeln som ger uppkomst till så kallade mimiska/dynamiska rynkor.

  Fillers är en Hyaluronsyra som injiceras för att återskapa volym, förstärka form och kontur, mjuka upp, släta ut rynkor och statiska veck.

 • Kan man behandla sura mungipor med fillers?

 • Jag är 41 år och har liksom flera i släkten alltid haft ”neddragna/sura mungipor”, vilket så klart blivit mer markant med åren. Är nu trött på att återkommande höra av mina barn och kollegor att jag ser ”sur” eller ”arg” ut. Är Restylane något man skulle kunna prova?

  Svar:

  Neddragna mungipor kan antingen åtgärdas med Restylane eller Juvederm, som kan kombineras med botox, men även med en operation som heter munvinkelplastik. Mitt tips är att du kommer på en konsultation så kan jag berätta vad som är bäst samt för- och nackdelar med respektive behandling.

 • Kan käklinjen lyftas med injektioner?

 • Jag undrar om ni gör injektioner i käken för att lyfta käklinjen? Har hört att man kan göra det nämligen och skulle vilja göra något åt min.

  Svar:

  Ja, genom att injicera fillers eller fett kan käklinjen förstärkas och ge en bild av att den lyfts. Dock med reservation att en konsultation bör genomföras för att se om just du är kandidat för metoden. Välkommen att boka en konsultation.

 • Kan man ta bort skrynklig hud vid armbågarna och göra öronsnibbarna mer spänstiga?

 • Jag undrar om det är möjligt att få hjälp med att ta bort lite skrynklig hud vid armbågarna och om det finns något att fylla örsnibbarna med så att de åter blir lite mer spänstiga och inte tänjs ut när jag använder lite tyngre örhängen?

  Svar:

  Att fylla örsnibbar går dels med så kallad filler, exempelvis Restylane eller Juvederm, som är kroppsidentiska substanser. Även eget fett kan användas och det kan krävas mer än en behandling, men sedan sitter det där. Fettinjektion är större ingrepp och min rekommendation är att börja med filler. Rynkor på armbågar är däremot svårare att lösa.

 • Kan man få bort fettansamling vid munnen/kinden?

 • Jag har problem och stort missnöje av området kring min mun. Framförallt det som ser ut som fettansamling i form av två bullar vid munnen/kinden. Vad kan man/ni göra åt detta?

  Svar:

  Det område du beskriver är inte helt lätt att åtgärda. Det finns inget lokalt ingrepp att rekommendera. En möjlighet kan vara att lyfta kinden, men det är ju en lite större operation.

  En kombination av injektion med filler och botox kan ge en förbättring.

 1. Konsultation & planering – Du får träffa specialistsköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Du får också se bilder på resultat av liknande ingrepp.
 2. Förberedelser – Inga specifika förberedelser krävs efter en väl genomförd konsultation.
 3. Själva injektionen – Utföres med en tunn nål tillsammans med smärtstillande salva. Resultaten syns nästan direkt efter behandlingen.
 4. Tiden efter – Direkt efter behandlingen kan du komma att känna en viss ömhet, vara svullen och ha lite blåmärken i behandlingsområdet. Resultatet kvarstår mellan 3–12 månader. Därefter bör behandlingen upprepas.

Icke permanenta fillers, Restylane/Juvéderm, betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. I första hand därför att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans, och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Om något mot förmodan skulle bli fel går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Fillers är en rynkbehandling med Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en gelé och finns naturligt i huden och många andra vävnader i kroppen är fungerar som hudens stabilisator och bla kollagenet som är viktigt för hudens spänst och fasthet flätas in i hyaluronsyran. Med stigande ålder minskar hyaluronsyran i huden och rynkor bildas.

behandling med fillers i läpparna

Flertalet preparat består av hyaluronsyra och är grunden i många av de produkter som används för vävnadsutfyllnad (fillers). De kan framställas på lite olika sätt och av olika tillverkare men verkar lika och behandlingarna utförs på lika sätt.

Exempel på Hyaluronsyrebaserade injektionsprodukter är Juvéderm, och Restylane. Vi rekommenderar ofta att dessa behandlingar kombineras med Conturklinikens hudvårdsprogram och IPL-behandling för ett naturligt, föryngrande resultat som varar länge.

Det finns olika former av hyaluronsyra beroende på vart den skall injiceras och av vilken anledning. Djupa veck kräver en grövre substans medan tunna ytliga rynkor eller hudföryngring en tunnare substans. I läppar kan det vara en fördel att använda en specialsubstans för just läppar.

Boka konsultation hos Conturkliniken® i Stockholm

Om du överväger en Restylane- eller Juvederminjektion kommer informationen på denna sida att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken® i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig av en injektion. Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Hur länge håller en fillerinjektion?

Effekten av injektionen sitter i 3–12 månader beroende på individuell nedbrytning av hyaluronsyran och antalet gånger man injicerat. Fillern kan dock på ett enkelt sätt uppnå en lokal förbättring som kanske är önskemålet just nu.

Säkrare injektioner

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.