Vi utför kemisk peeling för en synbar föryngring av din hud

Har du besvär med rynkor, pigmentfläckar och grova porer? Skulle du vilja ha en riktigt märkbar föryngring av huden i ditt ansikte? Då är en behandling med kemisk peeling ett bra alternativ.

pågående ansiktsbehandling

Ta del av våra före- och efterbilder

Före och efter-bild på kvinna som genomgått

Ansiktslyft, Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och kemisk peeling

Före och efter-bild i halvprofil på kvinna som genomgått ansiktslyft, hudvårdsbehandling, kemisk peeling.

Ansiktslyft, Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och kemisk peeling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått ett ansiktslyft, total FX-laser samt kemisk peeling på hals.

Ansiktslyft, total FX-laser och kemisk peeling på hals

Före och efter-bild på kvinna i halvprofil som genomgått ett ansiktslyft, total FX-laser samt kemisk peeling på hals.

Ansiktslyft, total FX-laser och kemisk peeling på hals

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Före och efter-bild i halvprofil på kvinna som genomgått ansiktslyft, hudvårdsbehandling, kemisk peeling. Före och efter-bild på kvinna som genomgått ett ansiktslyft, total FX-laser samt kemisk peeling på hals. Före och efter-bild på kvinna i halvprofil som genomgått ett ansiktslyft, total FX-laser samt kemisk peeling på hals.

Vi har många nöjda patienter som gärna låter oss visa deras före- och efterbilder för att visa vilken effekt deras behandling med kemisk peeling har haft. Bilderna är ett resultat av förstklassiga behandlingar i kombination med patientens förutsättningar och mål.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
Kemisk peelingPris
Konsultation specialistsköterska300 SEK
Hudprodukter / uppstart3 000 – 7 000 SEK
PRX-T33, en behandling2 000 SEK
PRX-T33, kur med tre behandlingar5 000 SEK
ViDerm Peeling – Ansikte4 700 SEK
ViDerm Peeling – Ansikte + hals5 850 SEK
ViDerm Peeling – Ansikte + hals + dekolletage7 450 SEK
Obagi Blue Peel – Ansikte9 500 SEK
Obagi Blue Peel – Ansikte + hals10 500 SEK
Obagi Blue Peel – Ansikte + hals + dekolletage11 500 SEK

Klinken använder etablerade medicinska hudprogram: Obagi ZO Skin Health och ViDerm. All hudvård efter individuell bedömning.

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Gör ni hals- och decolletagebehandlingar?

 • Jag har funderat ett tag på vad man kan göra åt mina rynkor och min slappa hud? Ser ut som en gammal tant på hals och decolletage. Då hittade jag er, men blev jag osäker för jag fick höra av min kompis att det inte går att göra hals m decolletage? Vad är det som gäller?

  Svar:

  Hals och decolltage kan med fördel behandlas med vårt medicinska hudvårdsprogram, kemisk peeling eller IPL. Välkommen på en konsultation hos Carina, som är vår specialistsjuksköterska där du får svar på dina frågor.

 • Vilken metod är bäst för att behandla inflammatorisk hyperpigmentering?

 • Jag har en fråga angående post inflammatorisk hyperpigmentering. Kan man verkligen behandla detta med fraxel laser? Vilket är den bästa behandlingsmetoden egentligen?

  Svar:

  Jag tycker det bästa är att använda en kräm som bleker, vi har det i vårt medicinska hudvårdsprogram. Hyperpigmentering försvinner ofta av sig själv, men det kan ta tid.

  Kemisk peeling kan vara ett alternativ.

  Fraxel laser är inte rätt behandling för pigmentering överhuvudtaget.

 • Är frysning av melasma i ansiktet bättre än laserbehandling?

 • Svar:

  Laser är inget alternativ för att behandla melasma. Medicinskt hudvårdprogram kombinerat med kemisk peeling är bättre. Att frysa bort är ingen vedertagen metod.

 • Hur påverkar Hayflicks limit och laser peels huden på kort och lång sikt?

 • Är det så att om man gör en laser peel på kort sikt, så försvinner rynkor, men att man på lång sikt påskyndat celldelningen? Undran gäller även användningen av Obagis produkter och de aktiva ingredienserna där som sägs påskynda celldelningen.

  Svar:

  Såväl laserpeeling, kemisk peeling samt Obagiprodukter syftar till en stimulering av nybildningar av kollagen och elastin som ger en föryngrande effekt av huden avseende lyster och elasticitet.

  Den kliniska erfarenheten (20 år) visar att patienterna som genomgått en laserpeeling har en bättre hud och åldras utifrån den nya situationen. Vi har inte sett någon typ av accelererat åldrande hos dessa patienter!

  Obagiprodukterna är en kontinuerlig behandling som inledningsvis förbättrar huden och långsiktigt bidrar till att huden är friskare och sundare. Åldrandet kan inte stoppas, men huden precis som tänder behöver en daglig skötsel.

Hur går en behandling med kemisk peeling till?

Innan en behandling med kemisk peeling är du välkommen att besöka oss på Conturkliniken® i Stockholm för konsultation. Vi går då igenom hur behandlingen bäst kan anpassas till just din unika hudtyp och behov, och hur din process kommer att se ut.

Nästa steg innebär att du på egen hand förbereder din hud för behandlingen med kemisk peeling, genom att använda ett individuellt utformat medicinskt hudvårdsprogram under en tid, för att stimulera nybildningen av överhudsceller och bindväv. Genom denna förberedelse av huden förstärks effekten av kemisk peeling och läkningen går snabbare.

Under själva behandlingen applicerar vi olika lösningar på din hud, som i sin kombination kan vara svagverkande eller starkare. Val av styrka avgörs av vilka besvär som skall åtgärdas men också vilken konvalensens som du har tid och lust för.

 • Vid enklare peeling utförs behandlingen efter noggrann rengöring av huden. Behandlingen tar 45–60 min och du kan utan problem lämna mottagningen efteråt.
 • Vid Bluepeel får du en lätt narkos, vaknar på vår uppvakningsavdelning, och kan åka hem samma dag.

Efter ett par dagar sker en flagning av huden. Det är viktigt att inte dra av hudflagorna – de lossnar av sig själva. Du får med specialcreme som du smörjer huden med. Du har flera återbesök där vi ger dig råd och instruktioner. Efter behandlingen är det viktigt att undvika solen, och du måste dagligen använda stark solskyddsfaktor de första månaderna.

De sidoeffekter som finns är ojämn pigmentering, rodnad och ytterst sällsynt ärrbildningar. Biverkningarna är dock sällsynta och vanligtvis snabbt övergående. Med svagare peeler är biverkningarna ytterst sparsamt förekommande. För att undvika sidoeffekter bör du undvika solen och noga följa våra rekommendationer om efterbehandling.

Din hudtyp är, liksom alla andras, unik och orsakerna till att man exempelvis utvecklar stora porer eller rynkor mer eller mindre tidigt, är många. Både arvsanlag, solexponering, rökning och exponering för väder och vind påverkar din hud i någon utsträckning.

Om du önskar en ordentlig och synbar uppfräschning av din hud är kemisk peeling en bra och effektiv hudbehandlingsmetod. En kemisk peeling kombineras fördelaktligen med medicinsk hudvård i ett hudbehandlingsprogram.

ansiktsbehandling med kemisk peeling

Vad är kemisk peeling?

En behandling med kemisk peeling innebär att gammal hud tas bort och att hudens kvalitet återställs på djupet – ända ner i läderhudens (det mellersta av hudens tre ytskikt) övre delar. Detta hjälper till att reducera mindre rynkor, strama upp huden, reducera acneärr och hudbristningar, förminska porer, samt dämpa pigmentfläckar och solskador.

Vid en kemisk peeling applicerar vi olika lösningar på huden. Det gör vi för att avlägsna det yttre döda cellagret och stimulera till bildning av nya celler. Ny och friskare hud läks sedan fram med denna effektiva och djupgående behandling. En behandling med kemisk peeling är att föredra av många anledningar, då den åtgärdar hudens kvalitet på djupet.

Här kan du läsa mer om laserpeeling, en annan framgångsrik behandlingsmetod vi erbjuder här på Conturkliniken.

Resultat efter en kemisk peeling

Omedelbart efter behandlingen kommer huden att reagera på ett sätt som visar att behandlingen har verkat. Hur omfattande reaktion man upplever beror på hur stark behandling man valt.

 • Svagare kemisk peeling:
  Väljer du en lite svagare blandning blir det en obetydlig eller ingen konvalescens, din hud ser frisk och fräsch ut direkt men behandlingen kanske måste upprepas för att uppnå det resultatet som du vill ha.
 • Starkare kemisk peeling:
  En behandling med starkare kemisk peeling går djupare ner i hudlagret, ger en avflagning av gammal hud och kräver några dagars konvalescens. Du känner dig helt frisk och pigg men huden i ansiktet kommer att ha en betydande rodnad, och du kanske inte känner dig helt bekväm med att exponera dig för andra.
hudvård anpassad för äldre kvinna

Kemisk peeling är en både skonsam och effektiv behandlingsmetod. Oavsett vilken styrka på behandling du väljer att göra, blir det slutgiltiga resultatet av kemisk peeling en synbar föryngring av din hud. Den blir slätare, lenare och får ett fräschare utseende. Pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

Boka en konsultation

Välkommen att boka tid för konsultation hos en av våra läkare eller sköterskor. Här kan du även boka tid för injektionsbehandling och för återbesök hos sköterska. Välkommen!

Kemisk peeling med Conturmetoden™ – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken® i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp.

Därför utför vi alla våra behandlingar, även kemisk peeling, enligt Conturmetoden: Den bygger på att vi alla är olika och att det finns flera sätt att åtgärda besvären.

På Conturkliniken® är därför varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska.

Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader. På Conturkliniken® i Stockholm använder vi en kombination av olika medicinska hudvårdsprogram som förberedande behandling inför en kemisk peeling.

För oss handlar Conturmetoden™ inte bara om själva ingreppet, utan också om att ge varje patient ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.