Läppförstoring med fillers eller fettinjektion i läpparna

En läppförstoring kan hjälpa dig

Med läppförstoring får du en mun som harmonierar med ditt ansikte.

fillers i läpparna på tjej
Före- och efterbild på kvinna som fått fillers för läppförstoring.
Före- och efterbild på kvinna som fått fillers för läppförstoring.

Fillers

Injektionsbehandling – Volift läppar

Det är en enkel behandling som ger läpparna en fylligare och mer sensuell form. Läppkonturen förstärks med bibehållen naturlighet. Dessutom slätar en läppförstoring ut de fina åldersrelaterade rynkorna och linjerna på överläppen.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
LäppförstoringsbehandlingarPris
Fettransplantation, volymåterskapande, Läppar – Steg Ifrån 12 000 SEK
Fettransplantation, volymåterskapande, Läppar – Steg IIfrån 9 000 SEK
Injektionsbehandling, Restylane Lyps & Restylane Kysse – 1.0x1.0 mlfrån 4 400 SEK
Injektionsbehandling, Juvederm Volbella – 1.0 mlfrån 4 650 SEK
Injektionsbehandling, Juvederm Smile – 1.1 mlfrån 4 150 SEK
Injektionsbehandling, Juvederm Hydrate – 1.0 mlfrån 2 400 SEK
Injektionsbehandling, Juvederm Volift – 1.0 mlfrån 4 650 SEK
Injektionsbehandling, Juvederm Volift Retouch – 0.55 mlfrån 2 950 SEK
 • Är överläppslyft samma sak som så kallad ”bullhorn lip lift”?

 • Jag har några frågor angående Överläppslyft. Är det detsamma som det som kallas för ”bullhorn lip lift”, dvs att man skär bort en del av huden under näsan för att minska avståndet mellan överläpp och näsa? I så fall, använder ni er av resorberbara suturer?

  Svar:

  Ja, överläppslyft är samma sak som så kallad ”bullhorn lip lift”, som även kallas måsvingeplastik. Resorberbara går att använda, men bäst är att använda suturer som man tar bort.

 • Hur blir resultatet om man sprutar in sitt eget fett i läpparna?

 • Jag har provat att spruta in Restylane och Juvederm, men det fungerar inte på mina läppar eftersom det kryper upp och lägger sig som små ”knutar” på ytan. Hur fungerar det om man sprutar in sitt eget fett? Är det garanterat klumpfritt då? Håller det för alltid? Går det att ta bort?

  Svar:

  Fettinjektionen fungerar i de allra flesta fall mycket bra, men kan kräva mer än en behandling och man måste överkompensera lite vid behandlingen – man kan behöva spruta lite mer än vad som är avsett som slutresultat. Den mängd fett som är kvar efter ca 3 månader, kommer också långsiktigt sitta kvar. Läpparna blir sedan tunnare med åren i och med åldrandet, men det är en långsam process.

 1. Konsultation & Planering – Du får träffa läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor och stämma av dina förväntningar. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer. Ibland påbörjas läppbehandling vid samma tillfälle som konsultationen.
 2. Förberedelser – Inga specifika förberedelser krävs efter en väl genomförd konsultation.
 3. Själva injektionen – Blockad med tandläkarbedövning läggs först. Då bedövas nerverna till läpparna under ca 30 minuter. Hyaluronsyra injiceras sedan med en tunn nål och resultaten syns direkt.
 4. Tiden efter – Omedelbart efteråt kan du komma att känna en viss spänning i läpparna, vara svullen, ha lite blåmärken eller ha röd hud. Du kan också känna det som att läpparna är lite bortdomnade.

Injektionsbehandlar med icke permanenta fillers betraktas som mycket säkra och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. I första hand därför att de ämnen som injiceras består av en för kroppen naturlig substans och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig.

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.

Läppförstoring med Conturmetoden

Fylliga och sensuella läppar är ett ideal för många män och kvinnor. När vi blir äldre tunnas läpprödan ut och konturen på läpparna blir mer otydlig. Även amourbågen på överläppen tappar sin tydlighet. Att göra en läppförstoring med fillers är en vanlig behandling – tryggt och säkert hos Conturkliniken® i Stockholm.

Vi utför läppförstoring enligt Conturmetoden – för ett naturligt resultat och ditt välbefinnande.

Naturligt resultat med fillers i läpparna

Hyaluronsyra är en gelé som finns naturligt i kroppen. Med en tunn kanyl sprutas den in i läpparna för att tillföra volym. Vi använder oss av Restylane eller Juvederm.

Hyaluronsyra har en långvarig men inte permanent effekt vid läppförstoring, vilket oftast är en fördel då det sker en naturlig förändring i ansiktet över tid. Till läpparna använder vi ofta en specialsubstans för att skapa fyllighet.

På Conturkliniken® i Stockholm arbetar vi med Restylane och Juvederm. Olika tillverkare av en och samma produkt, dvs hyaluronsyra.

Som ett mer permanent alternativ kan man använda kroppens eget fett. Läs mer under Injektionsbehandlingar.

behandling med fillers i läpparna

Boka konsultation online

Inte bara kvinnor kommer till Conturkliniken® i Stockholm för att få en läppförstoring. Även många män vill förbättra sitt utseende.

Ny lag från 1 juli 2021 reglerar vilka som får utföra estetiska injektionsbehandlingar med fillers och muskelavslappnande Botulinumtoxin.