Så här går det till vid en läppförstoring

1. Konsultation & Planering inför läppförstoring

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

En behandlingsplan för läppbehandling eller rynkbehandling görs vid konsultationen.

2. Förberedelser inför läppförstoring

Inga specifika förberedelser krävs efter en väl genomförd konsultation.

3. Själva injektionen vid läppförstoring

Bedövning, så kallad blockad, med tandläkarbedövning läggs först av allt. Då bedövas nerverna till läpparna under ca 30 minuter och är ofta nödvändigt då läpparna är ett av de känsligaste områdena på hela kroppen. Det är ju inte meningen att behandlingen ska vara mer smärtsam än nödvändigt. Hyaluronsyra injiceras sedan med en tunn nål och resultaten syns direkt efter behandlingen.

4. Tiden efter injektion vid läppförstoring

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss spänning i läpparna, vara lite svullen och ha lite blåmärken i behandlingsområdet. Det behandlande området kan också kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut.