Så här går det till vid lårplastik / lårlyft:

Operationsbelysning

1. Konsultation & planering inför lårplastik / lårlyft

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare. Här finns tid till frågor, farhågor och att stämma av dina förväntningar. Det är av största vikt för oss är att du känner dig trygg och har förtroende för oss.

Vid konsultationen får du även se bilder av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm. Av vissa av våra behandlingar har vi datorsimulerade illustrationer av det sannolika behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en operation planerar vi den tillsammans. Vi lägger upp en plan för hur behandlingen ska gå till och i vilken ordning behandlingarna ska göras. Vi pratar också om hur resultatet ska tas om hand om. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser inför lårplastik / lårlyft

Du kommer att få detaljerade instruktioner om hur du ska förbereda dig inför lårplastikoperation. Du kommer få information gällande hur du ska fasta, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat.

Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske operationsdagen.

3. Själva ingreppet

Lårplastik/lårlyft, med eller utan fettsugning, utförs under narkos och räknas som en stor operation som innefattar snitt runt överdelen av vardera låren. Snitten ger synliga ärr men de läker och blir mindre synliga vart efter som.

Lårplastik eller lårlyft med naturligt resultat

4. Tiden efter lårplastik / lårlyft

Lårplastik/lårlyft räknas som en stor operation och du bör noggrant följa rekommendationerna som du får av oss på Conturkliniken. Du bör undvika tung fysisk aktivitet och lyft i minst fyra veckor efter operationen. Tänk på att inte stretcha så att det drar i stygnen och orsakar onödig påfrestning med risk för ärrbildning. Det är dock viktigt att du kommer igång och rör på dig redan dagen efter operationen.

Om du inte bor i närheten av kliniken rekommenderar vi att du tillbringar en natt på eller nära kliniken.