Så här går det till vid laserpeeling

1. Konsultation / planering

När du kommer till oss för första gången får du en noggrann konsultation med klinikens läkare. Du får veta vilka möjligheter och begränsningar som finns i just ditt fall och vilken behandling som är mest lämplig för att motsvara dina förväntningar.

På konsultationen kan du ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför laserpeelingen – vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före behandlingen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske på behandlingsdagen.

3. Själva ingreppet

När det är dags för behandling kommer du att få en kort narkos. Efter ett par timmar på vår uppvakningsavdelningen mår du så bra att du kan åka hem. Efter behandlingen kännas huden varm och utseendet kan likna en djup solbränna.

tjej får behandling med laserpeeling

4. Tiden efter

Små punktformiga blödningar kan uppstå under de närmaste dagarna, då bör du följa en mild rengörings- och återfuktande behandling samt undvika direkt exponering av solljus. Vi skickar med skriftlig information och fuktbevarande kräm och du har möjlighet till täta återbesök för skötselråd.

Du bör vara ledig den närmaste veckan efter behandlingen. Efter en vecka är huden läkt med en kvarvarande lätt rodnad som du kan sminka över. Under hela konvalescenstiden har vi tät kontakt så du får de råd du behöver för ett gott resultat och en så kort konvalescens som möjligt.