Behandling mot ytliga blodkärl i ansiktet med laser och IPL, eller på benen med injektion

Många människor besväras helt i onödan av brustna blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa, eldsmärken, rodnad vid rosacea och i ärr. Med hjälp av laser, injektion eller IPL kan vi på Conturkliniken® i Stockholm enkelt råda bot på sådana problem med gott resultat.

rosacea före behandling
Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling

Övre ögonlocksplastik, kindlyft och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna i halvprofil som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling

Övre ögonlocksplastik, kindlyft och IPL-behandling

Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling. Före och efter-bild på kvinna som genomgått Obagis hudvårdsprogram och IPL-behandling. Före och efter-bild på kvinna som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling Före och efter-bild på kvinna i halvprofil som genomgått övre ögonlocksplastik, kindlyft, samt IPL-behandling

Nedan kan du läsa hur vi på Conturkliniken® i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
IPL (Intensivt pulsat ljus) / ELOS / laserbehandlingPris
Enstaka blodkärl1 250 SEK
Näsa, ytliga kärl1 850 SEK
Kinder, ytliga kärl2 750 SEK
Hals, ytliga kärl2 500 SEK
Skinrejuvenation – Ansikte, hela2 950 SEK
Skinrejuvenation – Ansikte + hals3 900 SEK
Decolltage2 650 SEK
Skinrejuvenation – Ansikte + hals, decolltage4 750 SEK
Händer1 850 SEK

Hudföryngring avseende struktur, kärl, pigment och porer. Angivna priser gäller per behandlingstillfälle.

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

Ådernät på benen, injektionsbehandlingPris
Ådernät på benen1 800 – 4 200 SEK
2 ml, en behandling1 800 SEK
4 ml, en behandling3 000 SEK
6 ml, en behandling4 200 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Tar ni bort synliga blodkärl/kärlspindlar på barn?

 • Jag undrar om ni tar bort synliga blodkärl/kärlspindlar på barn? Min dotter är 6 år och fick för ett par år sedan en på varje kind. Vad kostar det, samt hur lång väntetid är det i så fall?

  Svar:

  Det är bättre att vänta, de försvinner ibland spontant med åldern.

 • Går det att få bort ett blått blodkärl under ena ögat?

 • Jag har ett blått blodkärl en bit under ena ögat, som jag skulle vilja ta bort genom injektion.

  Svar:

  Vi injicerar ej kärl under ögonen, däremot kan de reduceras med hjälp av kärllaserbehandling.

 1. Konsultation & planering – När du kommer till oss får du träffa lasersköterska som planerar den behandling som är lämpligast för det du besväras av. Beroende på storlek, utbredning och kroppsområde varierar antalet behandlingstillfällen. Vi lägger upp en plan för hur du ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Antalet behandlingar är individuellt; tunna kärl i ansiktet kan försvinna efter 1–2 omångar medan grövre kärl kan behöva åtgärdas fler gånger. För så kallade eldsmärken krävs ofta en serie behandlingar.
 2. Förberedelser – Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig, t.ex. hur huden hålls så blek som möjligt. Mörk hud innehåller mycket pigment som blir väldigt upphettad av IPL-pulsen, så du bör inte vara solbränd eller ha använt ”brun utan sol”.
 3. Själva ingreppet – En kall gel strykes på huden och ljusprisma placeras några millimeter från huden. Genom denna ljusprisma flyttas ljuset successivt tills över området. Under behandlingen används skyddsglasögon. Efter behandlingen kan huden kännas lite het och den kan också rodna lite. Detta försvinner snabbt när vi kyler huden.
 4. Tiden efter – I ett par dagar kan du uppleva en rodnad eller irritation i huden. Det tar ett par veckor innan du ser resultatet, beroende på blodkärlens storlek och djup.

Med en erfaren behandlare är risker för bieffekter extremt små. En testbehandling minskar ytterligare risken för biverkningar.

I enstaka fall kan en starkare rodnad och irritation uppstå. Även små blåsor och pigmentering förekomma. Dessa problem försvinner alltid.

Om du har mörk hud är risken större att värmen blir starkare, vilket ökar risken något för brännblåsor. Tack vare kylning – och vår långa erfarenhet, minskar risken för att huden bränns.

En laser- eller IPL-behandling kan hjälpa dig mot missprydande blodkärl

Nästan alla drabbas av ytliga blodkärl, både kvinnor och män i alla åldrar. Många människor besväras helt i onödan av brustna blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa, eldsmärken, och rodnad vid rosacea och i ärr.

Kvinna med besvär av Rosacea i ansiktet.

Hur uppstår ytliga blodkärl?

Orsakerna till uppkomsten är mycket varierande men arvsanlag har stor betydelse. Hormonell påverkan så som graviditet, rosacea, köldskador, överdriven solning eller trauma kan bidra till kärlförändringar.

Ytliga blodkärl är i regel aldrig medicinskt farligt utan mer estetiskt störande och kan i princip drabba vem som helst, oavsett ålder och kön.

Vilka kärl kan behandlas?

Behandlingen fungerar bäst på ytliga missprydande blodkärl i ansiktet, där du dessutom får en strukturförbättring av huden. I princip kan de flesta hudproblem med röd färg behandlas, dvs brustna blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa och eldsmärken. Diffus rodnad utan kärl är däremot svårt att få bort. Kärl i ärr kan även dessa blekas.

På benen får man det bästa resultatet med injektionsbehandling.

På Conturkliniken® i Stockholm använder vi också IPL-tekniken för behandling av pigmentfläckar samt hudföryngring (s.k. skin rejuvenation).

ytliga blodkärl på ben hos kvinna

Ta bort missprydande blodkärl med laser- eller IPL-behandling

Det är skillnad på vanlig laser och IPL-teknik. En vanlig laser producerar ljus av en våglängd, medan en IPL-maskin producerar ljus med många våglängder.

rosacea före behandling

Ljuset absorberas av t ex pigment i hår eller i de röda pigmenten i blodkärlet och omvandlas till värme. Detta gör att hårroten förstörs, blodet i kärlet koagulerar och kärlet tillbakabildas. Båda metoderna ger samma resultat. IPL betyder Intense Pulsed Light – intensivt pulsat ljus som sänds ut i pulserande vågor.

Den så kallade IPL-behandlingen vi använder bygger på en teknik som utgår från medicinsk laserteknologi vilket vi på Conturklinken i Stockholm har en mycket gedigen erfarenhet av.

Idag använder vi ELOS-teknologin som är marknadens absolut bästa och effektivaste IPL apparater vad gäller patientsäkerhet, komfort och effektivitet. Apparaten har ett inbyggt kylsystem som skyddar huden och samtidigt ger en effektivare IPL-behandling.

Överväger du en laser- eller IPL-behandling mot missprydande blodkärl?

Vi på Conturkliniken® i Stockholm tar enkelt, snabbt och säkert bort dina missprydande blodkärl. Beroende på hur dina förutsättningar ser ut på konsultationen hos oss väljer vi en passande behandling som ger dig bästa resultat. Med modern laserteknik behandlar vi dina åkommor säkert, bekvämt och effektivt.