Så här går det till vid en IPL-behandling

1. Konsultation och planering

När du kommer till oss för första gången får du träffa en lasersköterska som planerar den behandling som är lämpligast för det du besväras av. Beroende på storlek, utbredning och kroppsområde varierar antalet behandlingstillfällen. Finns det behov får du träffa vår läkare för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar.

Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur du ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

Antalet behandlingar som behövs är individuellt. Tunna kärl i ansiktet kan försvinna efter 1–2 behandlingar. Grövre kärl kan behöva åtgärdas fler gånger. För så kallade eldsmärken krävs ofta en serie behandlingar.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför behandlingen – vad du bör undvika t ex att huden ska vara så blek som möjligt. Mörk hud innehåller mycket pigment och då blir även huden upphettad av IPL-pulsen och inte bara av kärlet. Det är därför viktigt att du inte är solbrun vid behandlingen. Detta gäller också s.k. brun utan sol. Det är därför man ofta inte kan behandla mörkhyade personer.

3. Själva ingreppet

På de områden som ska behandlas strykes kall gel på huden. Ljusprisma placeras några millimeter från huden. Genom denna ljusprisma kommer ljuset flyttas successivt tills hela området är behandlat. Under behandlingen används skyddsglasögon mot det starka ljuset. Det är bara själva bländandet som är farligt. Värmeutvecklingen som uppstår i huden orsakar ett kortvarigt obehag men det försvinner fort. Efter behandlingen kan huden kännas lite het och den kan också rodna lite. Detta försvinner snabbt när vi kyler huden.

rosacea före behandling
botox i ansikte hos äldre kvinna

4. Tiden efter IPL-behandling

Efter behandlingen kan du ett par dagar uppleva en rodnad eller irritation i huden.

Det tar ett par veckor innan du ser resultatet efter behandlingen. Denna tid kan variera med beroende på blodkärlens storlek och djup. Du kan givetvis kontakta oss när som helst om du har frågor eller funderingar.

Kontakta oss

Vi på Conturkliniken® i Stockholm tar enkelt, snabbt och säkert bort dina missprydande blodkärl. Kontakta oss gärna för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss. Då kan vi även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig och vilken typ av behandling som är mest lämplig för dina besvär.