Pekar mungiporna neråt fastän du känner dig glad?

En munvinkelplastik, eller mungipelyftning som den också kallas, används för att lyfta mungipor som till följd av förslappning i ovanliggande vävnader sjunkit nedåt.

Om du överväger en munvinkelplastik/munvikellyft kommer följande information att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken® i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi
Före- och efterbild på person som genomfört munvinkelplastik.
Före- och efterbild på person som genomfört munvinkelplastik.

Munvinkelplastik

Munvinkelplastik

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
MunplastikerPris
Munvinkelplastikfrån 19 500 SEK
Överläppslyftfrån 27 000 SEK

För läppförstoring, se injektionsbehandlingar resp. fettransplantationer.

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Kan man behandla sura mungipor med fillers?

 • Jag är 41 år och har liksom flera i släkten alltid haft ”neddragna/sura mungipor”, vilket så klart blivit mer markant med åren. Är nu trött på att återkommande höra av mina barn och kollegor att jag ser ”sur” eller ”arg” ut. Är Restylane något man skulle kunna prova?

  Dr. Gunnar Göransson.
  Svar:

  Neddragna mungipor kan antingen åtgärdas med Restylane eller Juvederm som kan kombineras med botox, men även med en operation som heter munvinkelplastik. Mitt tips är att du kommer på en konsultation så kan jag berätta vad som är bäst samt för- och nackdelar med respektive behandling.

 1. Konsultation & planering – Du får träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar.
 2. Förberedelser – Du kommer att få specifika instruktioner om vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång.
 3. Själva ingreppet – Munvinkelplastik tar ca 1 timme och utförs i narkos i kombination med lokalbedövning alternativt enbart lokalbedövning.
 4. Tiden efter – På varje sida om munnen har du ett litet snitt med en liten sutur (stygn). Efter en vecka tas denna bort, en viss rodnad kan föreligga som går att sminka över.

En munvinkelplastik är ett operativt ingrepp med mycket små risker.

Efter operationen kan det uppstå svullnad som lägger sig inom några dygn även blåmärken kan förekomma som försvinner efter någon vecka .

Kontakta oss gärna på Conturkliniken® i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Genom ett enkelt kirurgiskt ingrepp kan man lyfta neddragna mungipor. Man skär bort en liten kilformad hudremsa ovanför mungipans ytterkant och sedan lyfta och sy ihop mungipans ytterkant med den ovanliggande vävnaden uppnås en ny uppåtsträvande mungipevinkel.

Munvinkelplastik med Conturmetoden™ – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken® i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi

Ingen människa är den andra lik. Det finns fler än ett sätt att åtgärda hängande mungipor på. Hos oss är varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska.

Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader. Efter en utförd munvinkelplastik kan ibland behov föreligga att komplettera med sk fillers för att få optimalt resultat.

Naturligtvis kan du också välja att ta en sak i taget. Många patienter inleder till exempel med icke-kirurgiska behandlingar som injektion med filler (Restylane eller Juvederm) och Botox, och är sedan så nöjda med slutresultatet att de väljer att inte gå vidare.

Dr. Gunnar Göransson med patient. Konsultation inför en ansiktsbehandling.

Boka konsultation direkt online

För oss handlar Conturmetoden™ inte bara om själva ingreppet, utan också om att ge varje patient ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.