Så här går det till vid en munvinkelplastik / munvinkellyft

Operationsbelysning

1. Konsultation och planering

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Dr. Gunnar Göransson med patient. Konsultation inför en ansiktsbehandling.

Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en (behandling) operation planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför en munvinkelplastik – vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske operationsdagen.

3. Själva ingreppet

En munvinkelplastik tar normalt ca 1 timme och utförs i narkos i kombination med lokalbedövning eller enbart lokalbedövning. Mer detaljer och specifika önskemål får du tillfälle att diskutera på konsultationen före operationen.

4. Tiden efter

Konvalescensen efter en munvinkelplastik består i att på varje sida om munnen har du ett litet snitt med en liten sutur (stygn). Efter en vecka tas denna bort, en viss rodnad kan föreligga som kräver lite extra smink.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi