Så här går det till vid en övre och undre ögonlocksplastik

Operationsbelysning
Dr. Gunnar Göransson med patient. Konsultation inför en ansiktsbehandling.

1. Konsultation och planering inför ögonlocksplastik

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en (behandling) operation planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser inför ögonlocksplastik

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför en ögonlocksplastik – vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske operationsdagen.

3. Själva ingreppet

En ögonlocksplastik tar normalt ca 1–2 timmar och utförs i narkos samt lokalbedövning. Lasertekniken gör att det uppstår mindre blåmärke, svullnad och smärta än vid traditionell ögonlocksplastik med skalpell. Vid operation av de övre ögonlocken kommer du att ha stygn som skall tas bort efter 6–8 dagar. Vid operation av nedre ögonlock görs snitten från insidan av ögonlocket. Dessa behöver ej sys och läker inom 5–7 dagar. I vissa fall kan ett snitt läggas på utsidan under franskanten. Detta snitt sys med stygn inuti huden och tas bort efter 6–8 dagar. Du får en tejp över suturändarna.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken

4. Tiden efter en ögonlocksplastik

Vid operation av övre ögonlock, sys snittet med stygn som kommer att synas i både inre och yttre ögonvrån. Snittet på ögonlocket skall du hålla rent genom att tvätta med en topz med vatten dagligen. Uppföljning sker på kliniken efter 4–6 månader efter operationen då tas bilder som jämförs med bilder före operationen för att se det slutliga resultatet.

Du kan givetvis kontakta oss när som helst om du har frågor eller funderingar.

Kontakta oss gärna på Conturkliniken® i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig. Vi skickar dig också gärna mer detaljerad information om ögonlocksplastik och Conturkliniken® i Stockholm.