Operera utstående öron med öronplastik hos Conturkliniken®

Vill du ändra utseendet på dina öron? Överväger du en öronplastik/öronoperation? Här kan du läsa om hur vi på Conturkliniken® arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Men vi börjar alltid med en personlig konsultation eftersom varje patient är unik.

Före- och efterbild på resultatet efter öronplastik för att få mindre utstående öron.

Öronplastik

Före- och efterbild på person som genomfört öronplastik för mindre utstående öron.

Öronplastik

Före- och efterbild på person som genomfört öronplastik för mindre utstående öron.

Öronplastik

Före- och efterbild på resultatet efter öronplastik för att få mindre utstående öron. Före- och efterbild på person som genomfört öronplastik för mindre utstående öron. Före- och efterbild på person som genomfört öronplastik för mindre utstående öron.
  • Priser
  • Steg för steg
  • Risker & Bieffekter
ÖronplastikPris
Utstående öronfrån 26 500 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

  1. Konsultation & planering – Här finns det tid att ställa frågor och ni pratar om dina förväntningar. Du får också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda av oss, och inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer. Om du bestämmer dig för en operation planerar vi den gemensamt.
  2. Förberedelser – Du kommer att få tydliga instruktioner om vad du ska äta och dricka. Om du är rökare vill vi att du är rökfri under minst 2 veckor innan och 2 veckor efter operationen.
  3. Själva ingreppet – Kirurgen går in med ett snitt bakom örat, så att det inte blir några synbara ärr på framsidan. Brosket som sitter bakom örat minskas ned och örat viker sig bakåt. Då kommer örat närmare huvudet. Efteråt har man ett bandage som sitter runt huvudet.
  4. Tiden efter – Under det första dygnet kan du nå din läkare dygnet runt. Örat kan kännas ömt, men kraftig smärta är mycket ovanlig. Smärtan går över med hjälp av vanliga värktabletter och värken brukar försvinna efter en dag. Det är viktigt att man har kvar förbandet som läggs på kliniken för att hålla örat på plats, vanligtvis i 1–2 veckor, då du kommer på återbesök för att ta bort stygnen. Innan örat är helt läkt bör du undvika aktiviteter där du riskerar slag eller att skada örat.

Alla ingrepp hos oss utförs av kvalificerade kirurger och det innebär att ingreppen är förenade med minimala risker. Samtidigt är läkeprocessen unik för varje individ. Var uppmärksam på feber och onormal smärta.

En öronoperation / öronplastik kan hjälpa dig

En öronplastik är en operation där man ändrar örats utformning och har som syfte att “fälla in” utstående öron. Utstående öron är ett medfött tillstånd. Att korrigera utstående öron är den vanligaste öronoperationen.

Oftast uppmärksammar man inte öronen så mycket då de sitter på sidan av huvudet. Har man däremot öron som på något sätt syns mer än vanligt kan det uppfattas som om öronen syns mer och att andra lägger märke till dem. Detta kan upplevas som mycket besvärligt och ge komplex och onödigt lidande. En öronoperation/öronplastik är en mycket vanlig och relativt enkel operation.

Boka en konsultation

Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

Conturmetoden™ – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken® i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden.

Conturmetoden™ innebär:

  • varje behandling är utformad just för dig
  • vi kombinera kirurgiska med icke-kirurgiska metoder för ett bättre resultat. Att kombinera olika metoder är bra för ingreppet, konvalescenstiden och för din ekonomi.
  • För oss handlar Conturmetoden™ om att ge dig ett personligt och individanpassat omhändertagande genom hela processen och även efteråt genom uppföljningen. Du är viktig för oss.