Ta bort missprydande pigmentfläckar hos Conturkliniken® i Stockholm

Skulle du vilja ta bort oönskade pigmentfläckar, åldersfläckar eller melasma? Pigmentfläckar och hyperpigmentering är något som är mycket vanligt, och uppkommer av flera olika orsaker.

förebild på pigmentfläckar innan laserbehandling
Före- och efterbild på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram mot pigmentfläckar

Före- och efterbild i halvprofil på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram mot pigmentfläckar

Före- och efterbild på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram mot pigmentfläckar

Före- och efterbild i halvprofil på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet.

Obagi ZO Skin Health hudvårdsprogram mot pigmentfläckar

Före- och efterbild på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet. Före- och efterbild i halvprofil på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet. Före- och efterbild på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet. Före- och efterbild i halvprofil på kvinna som genomgått hudvårdsprogram med Obagi hudkrämer för behandling mot pigmentfläckar i ansiktet.

Se alla före- och efterbilder:

 • Priser
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
Q-switchad YAG-laser: för borttagande av pigmentfläckar (ej födelsemärken)Pris
Ansikte – enstaka fläckar, behandling 11 800 SEK
Ansikte – enstaka fläckar, behandling 21 200 SEK
Händer – en hand, behandling 11 750 SEK
Händer – en hand, behandling 21 250 SEK
Händer – två händer, behandling 12 650 SEK
Händer – två händer, behandling 22 000 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 1. Konsultation & planering – Vid konsultationen avgör vi vilken behandling som är mest lämplig. Då kan du också ställa alla frågor som du eventuellt har och få en noggrann information om hur du bäst sköter det behandlade området.
 2. Förberedelser – Huden bör ej vara solbränd inför behandlingen. Annars krävs inga förberedelser.
 3. Själva ingreppet – Efter att området som skall behandlas rengjorts så startar laserbehandlingen som kan upplevas som små ”snärtar” och kännas lite varmt. Smärtan är låg men du känner som små stick.
 4. Tiden efter – Det är viktigt att smörja de behandlade områdena med mjukgörandekräm några gånger dagligen. I övrigt kan du sköta huden som vanligt.

Det är förenat med mycket små risker att ta bort pigmentsfläckar. Kontakta oss gärna på Conturkliniken® i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Vi på Conturkliniken® har arbetat i över 20 år med medicinsk hudvård, och är väl uppdaterade med de senaste utvecklingarna inom branschen vad gäller teknik, metoder och utveckling. Om du besväras av pigmentfläckar kommer följande information att ge dig en bild av hur vi arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig.

Vad innebär en behandling av pigmentfläckar?

Det finns olika typer av pigmentering och pigmentfläckar, varje behandling baseras på vilken typ av pigmentering du önskar behandla. Viktigt är att först och främst skilja på olika typer av pigmentfläckar, pigmentering och åldersfläckar:

pigmentfläckar i ansiktet
 • Pigmentfläckar – Kan uppstå pga bland annat solskador och ålder, kallas även Lentigo-fläckar. Dessa pigmentfläckar kan man ofta utan problem ta bort med laserbehanding. Med tiden dyker det upp nya fläckar, så det bästa är att förebygga återfall med en kombination av medicinska hudkrämer.
 • Melasma – En mörk missfärgning av huden som främst drabbar kvinnor i samband med graviditet eller som använder p-piller eller hormonersättningsmediciner. Den här typen av pigmenterad hud behandlas oftast mest framgångsrikt med medicinsk hudvård som krämer.
 • Naevi – Pigmenterade födelsemärken. Det är viktigt att skilja Naevi från Melasma och pigmentfläckar, då dessa pigmenterade födelsemärken alltid måste tas bort kirurgiskt och skickas till analys.

Vissa pigmentfläckar behandlas snabbast med laserbehandling och/eller kemisk peeling. Andra ska absolut undvika laser och då behandlas dessa med ett medicinskt hudvårdsprogram. I vissa fall använder man alla tre alternativen som kombinerad behandlingsmetod.

Resultat efter en behandling mot pigmentfläckar

Resultatet efter en behandling mot pigmentfläckar eller pigmentering kommer olika snabbt beroende på vilken typ av behandling du valt tillsammans med din läkare, och det i sin tur beror på vilken typ av pigmentfläck eller pigmentering du har valt att behandla för att få bort.

Alla behandlingar för borttagning av pigmentfäckar och åldersfläckar hos oss på Conturkliniken® är indviduella, och vi lägger stor vikt vid det inledande konsultationssamtalet, där vi går igenom just dina mål, önskningar och förutsättningar och vilka möjligheter som finns.

En individuell behandlingsplan upprättas alltid, baserad på en unik kombination av olika hudvårdskoncept och eventuella behandlingar. Dessa ger dig bästa möjliga individuella helhetsbehandling, beroende och baserad på orsaken till pigmentförändringarna.

Att ta bort pigmentfläckar, åldersfläckar eller melasma – hur går det till?

Det finns olika sätt att behandla pigmentfläckar och pigmentering. Vi på Conturkliniken® använder oss i dagsläget av dessa metoder för behandlingar mot pigmentfläckar:

Laserbehandling

 • Q-switchad laser – Denna laser ger ett mycket bra resultat. Laserstrålen slår sönder pigmentförändringarna, som till en början vitnar och efter några timmar mörknar och blir skrovliga. Huden är läkt och ser lite ljusare ut efter 1–2 veckor, och sedan får den samma färgton som din övriga hud. Det är inte ovanligt att det krävs 1–3 behandlingar eller eventuellt flera för att uppnå det önskade resultatet.
 • Koldioxidlaser – Koldioxidlasern är en metod där man värmer bort det yttersta hudskiktet på pigmentfläcken. Vilken metod för laserbehandling som passar just dig, beror på typen av pigmentfläck. Metoden vi använder är sk fraktionerad ultrapulslaser, vilket ger en kort läkningsperiod. Efter en behandling med koldioxidlaser kommer det behandlade området att vara sårigt och vätska några dagar innan det läker.
tjej får behandling med laserpeeling

Boka konsultation online med vårt enkla bokningssystem!

Välkommen att boka tid för konsultation hos en av våra sköterskor eller läkare. Här kan du också boka tid för återbesök hos sköterska, och för injektionsbehandling.

Vår personal är erfaren och är vana att kunna svara på de flesta frågor. Vid en konsultation får du oftast svaren på alla dina frågor. Så tveka inte att kontakta oss redan idag! Du kan alltid kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 alternativt maila till info@conturkliniken.se.