Ta bort din tatuering hos Conturkliniken® i Stockholm

Det är väldigt många som kommer till oss på Conturkliniken® i Stockholm för att ta bort sin tatuering. Och våra patienter är nöjda med resultatet.

borttagning av tatuering med laser

Speciallaser hjälper dig att ta bort tatuering

 

Före- och efterbild på resultatet efter 6 behandlingar för tatueringsborttagning.
Före- och efterbild på resultatet efter 6 behandlingar för tatueringsborttagning.

Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning i svank, 6 behandlingar.

Före- och efterbild på resultatet efter 10 behandlingar för tatueringsborttagning på magen.
Före- och efterbild på resultatet efter 10 behandlingar för tatueringsborttagning på magen.

Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning mage, 10 behandlingar.

Före- och efterbild på resultatet efter 11 behandlingar för tatueringsborttagning med NdYAG-laser.
Före- och efterbild på resultatet efter 11 behandlingar för tatueringsborttagning med NdYAG-laser.

Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning på arm med NdYAG-laser, 11 behandlingar.

Före- och efterbild på resultatet efter 9 behandlingar för tatueringsborttagning på foten.
Före- och efterbild på resultatet efter 9 behandlingar för tatueringsborttagning på foten.

Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning på fot, 9 behandlingar.

Före- och efterbild på resultatet efter tatueringsborttagning på ryggen.
Före- och efterbild på resultatet efter tatueringsborttagning på ryggen.

Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning på ryggen

Före- och efterbild på borttagning av tatuering på underarm.
Före- och efterbild på borttagning av tatuering på underarm.

Tatueringsborttagning

Kirurgisk tatueringsborttagning på underarm.

På Conturkliniken® i Stockholm använder vi oss av en speciallaser för borttagning av tatuering, en så kallad Q-switchad YAG-laser. För att få bort en tatuering krävs flera behandlingar. Hur många behandlingar som behövs avgörs av storleken på tatueringen och vilka färger som använts i tatueringen.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
Tatueringsborttagning – Q-switchad YAG-laserPris
Storlek max 2×2 cm1 450 SEK
Storlek max 5×5 cm2 450 SEK
Storlek max 10×10 cm2 950 SEK
Storlek max 15×15 cm3 250 SEK
Storlek max 20×20 cm4 400 SEK

Priserna gäller per behandling.

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Hur tar jag bäst bort tatueringar runt bröstvårtor?

 • Jag har två tatueringar runt mina bröstvårtor, ca 2×2 cm. Jag har testat att behandla dem med YAG-laser, men det känns som att det tar för lång tid och resultatet är inte vad jag förväntat mig. Min fråga är nu om det finns något annat sätt, t.ex att skära bort huden och ersätta med annan hud från kroppen? Tacksam för svar.

  Svar:

  Att skära bort är svårt i detta område, likaså ersätta med annan hud, går ej.

  Vad det gäller YAG-laser finns det lite olika apparater och olika prestanda som påverkar hur många behandlingar som krävs. Vi har så kallad ”Golden standard” d.v.s en av de effektivaste apparaterna som finns, men även med denna kan det krävas många behandlingar.

 1. Konsultation & planering – Vi har en noggrann genomgång av vad det innebär att ta bort en tatuering och hur behandlingen går till. Vi upprättar då även en behandlingsplan. Du får veta vilka möjligheter och begränsningar som finns i just ditt fall. T.ex. kan det ha uppstått ärrbildning i huden då tatueringen gjordes, och finns det ett tjockt lager färgpigment kan det ta flera behandlingar innan du ser resultat. Beroende på storlek och vilken färg som använts, varierar antalet behandlingstillfällen.
 2. Förberedelser – Inga speciella förberedelser. Däremot kan du behöva använda bedövningskräm innan ingreppet, och får inte ha solat de senaste 3 veckorna.
 3. Själva behandlingen – Lasern riktas mot huden och en ljuspuls sänds ut. När ljuset träffar ett pigmentkorn sprängs det sönder. Efter en liten stund syns inget annat än en viss rodnad. Lasern arbetar sig ner i hudskikten och det är de översta färgkornen som träffas först. Då tatueringen innehåller mycket färg känns det som små stick där laserljuset träffar, men ju mindre färg tatueringen innehåller desto mindre känns behandlingen.
 4. Tiden efter – Någon speciell konvalescens slipper du, men ibland har du ett förband med ett specialplåster som ska sitta i 3–4 dagar.

Slutresultatet är gott men beror på flera faktorer så som läkning efter att tatueringen gjordes, samt hur huden sköts efter laserbehandlingarna.

 • Man kan inte garantera att tatueringen försvinner totalt
 • Det kan uppstå pigmentrubbning eller ärrbildning i samband med behandlingarna men det är mycket vanligare att skador i huden sker när tatueringen utförs
 • Man kan få så kallad pigmentförskjutning eller avpigmentering i huden.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken® i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig. Vi går också igenom exakt vilka önskemål och behov du har och hur vi kan hjälpa dig.

Så fungerar det

Med laserbehandling kan vi ta bort en oönskad tatuering. YAG-lasern bygger på att laserljuset kommer med en hög hastighet att de färgpigment som använts vid tatueringen helt enkelt slås sönder och dessa tas sedan om hand av vita blodkroppar.

Det krävs flera behandlingar för borttagning av tatuering. Lämpligt intervall mellan behandlingarna är 8 veckor. Att ta bort tatuering med flera färger är oftast inget problem. Den gröna färgen kan dock vara svår att få bort.

En del tatueringar försvinner helt efter laserbehandling. Ibland syns pigmentrester eller en ljus relief efter borttagning av tatuering.

Det man brukar kalla kosmetiska tatueringar, dvs läpplinjer och ögonbryn, har med den gamla tekniken varit svåra att få bort eftersom man kan ha använt färgpigment som ändrar färg under behandlingen. Med den allt mer utvecklade lasertekniken och den nya laser som vi på Conturkliniken® i Stockholm har, är det numera enklare.

Så kallade asfalttatueringar, dvs när asfalt kapslat in sig i huden vid skador, tas bort utan större problem.

tar bort tatuering med laser

Överväger du att påbörja behandling för att ta bort din tatuering?

Här kan du läsa om hur vi på Conturkliniken® i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom du är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation inför borttagning av tatuering.