Ultherapy behandling hos Conturkliniken® i Stockholm

Tycker du att det hänger lite men är för tidigt med kirurgi? Du är inte ensam! För de flesta tappar huden med tiden fasthet och blir slapp. Om du överväger att göra något åt detta men vill ej göra något kirurgisk ingrepp, kommer följande information att ge dig en bild av hur Ultherapy kan hjälpa dig.

En behandling med Ultherapy kan hjälpa dig!

 

Detaljbild på kvinna före och efter fettsugning av haka, i kombination med Ultherapy
Detaljbild på kvinna före och efter fettsugning av haka, i kombination med Ultherapy

Fettsugning + Ultherapy

Fettsugning haka i kombination med Ultherapy.

Detaljbild på höger profil av resultatet före och efter genomförd ultherapy av haka och käklinje.
Detaljbild på höger profil av resultatet före och efter genomförd ultherapy av haka och käklinje.

Ultherapy

Ultherapy av haka + käklinje

Detaljbild på vänster halvprofil som visar resultatet före och efter ultherapy av haka och käklinje.
Detaljbild på vänster halvprofil som visar resultatet före och efter ultherapy av haka och käklinje.

Ultherapy

Ultherapy haka + käklinje

Detaljbild på kvinna ur höger halvprofil, som visar resultatet före och efter ultherapy av haka och käklinje.
Detaljbild på kvinna ur höger halvprofil, som visar resultatet före och efter ultherapy av haka och käklinje.

Ultherapy

Ultherapy haka + käklinje

Före och efter-bild på kvinna i vänster halvprofil, som genomgått ultherapy av haka, samt käklinje.
Före och efter-bild på kvinna i vänster halvprofil, som genomgått ultherapy av haka, samt käklinje.

Ultherapy

Ultherapy haka + käklinje

Före och efter-bild på högerställd profil av kvinna som genomgått ultherapy av ögonbryn.
Före och efter-bild på högerställd profil av kvinna som genomgått ultherapy av ögonbryn.

Ultherapy

Ultherapy ögonbryn

Har huden blivit slapp och känns mindre fast? Kanske har ögonbrynslinjen sjunkit så att det ser ut som om du har för mycket ögonlock? Vill du förbättra käklinjen men känner att operation är ett allt för stor steg? Då är Ultherapy den rätta behandlingen.

 • Priser
 • FAQ
 • Steg för steg
 • Risker & Bieffekter
Ultraljudsbehandling – UltherapyPris
Ultherapy – nedre del av ansikte22 400 SEK
Ultherapy – nedre del av ansikte + panna24 800 SEK

Delbetala via Human Finans eller Medical Finance.

 • Vad är det för skillnad på Ultherapy och Thermage?

 • Jag ser att ni har Ultherapy som behandling och skulle vilja veta vad skillnaden är (nackdelar/fördelar) mellan ultherapy och thermage. Jag är bland annat ute efter något som stramar upp huden samt ger en tydligare käklinje.

  Svar:
  • Ultherapy behandlingen ger en uppvärmning av två distinkta lager, ett på 3 och ett på 4.5 mms djup , som sedan leder till en uppstramning av vävnaden. Påverkar inte fettet negativt.
  • Thermage ger en generell uppvärmning i vävnaden och därmed kan underhudsfettet påverkas negativt och i värsta fall minska.
 • Kan Ultherapy ta bort påsarna på kinderna?

 • Jag är en 35-årig man som har en fråga kring Ultherapy. Går det att använda detta till att strama upp huden och minska lite av fettansamlingarna kring kinderna (”malar fat pads” på engelska). Jag har förstått att Ultherapy främst används för hals och käke m.m, men dessa är jag nöjd med och önskar inte göra något åt.

  Svar:

  Tyvärr, jag tror inte att vi kan få bort dina malarbags med Ultherapy.

 • Kan Ultherapy strama upp min hals- och käklinje?

 • Jag undrar om ultherapy skulle kunna vara något för mig? Har en önskan om att strama upp hals- och käklinjen. Upplever slapp hud under hakan. Har gått upp och ner i vikt i samband med graviditet. Jag har tre barn och är nu 44 år. PS: Är inte intresserad av invasiva metoder.

  Svar:

  Ultherapy kan förbättra din käklinje, men kirurgi är bästa alternativ. Dock kan man göra mer än en ultherpy-behandling och få bra resultat.

  För att ge ett definitivt svar måste du dock komma på en konsultation, då kan jag också visa bilder på patienter som gjort mer än en behandling, som inte heller ville göra något invasivt.

 • I vilken ålder får man bäst effekt av en Ultherapy-behandling?

 • Svar:

  Det är snarare hur ansiktet ser ut som avgör vilken effekt det blir, det kan variera från person till person och ålder till ålder.

 • Blir det ärrbildning/brännskador av Ultherapy?

 • Vi är ett gäng mogna damer som vill släta till vår ansiktshud och hals, och Ultherapy verkar bra i texten ni lagt ut. Om det är en ultraljudsbehandling undrar vi hur värme kan uppstå? Läser man informationen så verkar det vara en brännskada som bildas, och då måste ju barriärlager och läderhud men också överhud få en ärrbildning. Var kan jag finna mera logiska svar, för vi vill ha ett tydligt synligt resultat utan att ta till kniven.

  Svar:

  Med hjälp av ultraljud kan man uppnå fokuserad energi, exempelvis vid sprängning av njurstenar, utan att skada vävnaden mellan huden och njurstenen. Utifrån denna princip kan man med Ultraljud fokuserat få ned energi i de lager i huden som är involverade i ett traditionellt ansiktslyft.

  Med Ultherapy kan man få ned energi på 3 resp 4,5 mm djup, i underhuden 3 mm och i muskelfascian 4,5 mm. Idéen med ultraljudet är också att vi ser på en skärm att vi ligger i rätt nivå.

  Genom detta initieras en läkningsprocess som leder till en uppstramning av de djupa lagren och därmed strama upp hals, käklinje och i viss mån kan ögonbrynen lyftas.

  En viss uppstramning kan upplevas omedelbart efter behandlingen men den stora effekten kommer successivt under 3–5 månader efter behandlingen. Ingen värmeenergi hamnar i huden, och därmed påverkas inte själva huden.

 • Är det vanligt med pigmentförändringar efter Ultherapy behandling?

 • Svar:

  Ultherapy är en behandling som har effekt i ett djupare skikt än huden. Ingen pigmentförändring uppstår.

 1. Konsultation & planering – När du kommer till oss får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av förväntningar. Du får du se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken, och inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulationer av förmodat behandlingsresultat. Vi lägger upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas.
 2. Själva behandlingen – Du får smärtstillande och/eller lugnande tabletter en timme innan behandlingen. I likhet med andra ultraljud placeras en slät applikator på huden. På en skärm ser läkaren en bild som gör att din läkare vet exakt vart energin kommer att skickas. Samma applikator används sedan för att leverera låga nivåer av fokuserade värme i precis rätt djup under huden, samtidigt som hudytan är helt opåverkad. Det kan uppstå ett visst obehag, men detta är endast tillfälligt och ett tecken på att kollagenuppbyggnadsprocessen har inletts.
 3. Tiden efter – Det behövs ingen återhämtning efter behandlingen, resultatet blir naturligt och ingen kan se att du gjort en behandling. Uppföljning sker på kliniken efter 4 – 12 månader. Då tas bilder som jämförs med bilder före behandlingen för att se det slutliga resultatet.

Det finns inga risker förknippade med Ultherapy. Ultraljudstekniken har använts inom medicinen i mer än 50 år och flera undersökningar har visat att Ultherapy är en säker behandling.

YouTube video

Så fungerar Ultherapy

Ultherapy ger ett lyft och ökad spänst i huden. Vid behandling av ögonbrynslinjen lyfts huden vilket ger ett mer öppet öga och då ett yngre utseende. Behandlas halsen blir även den huden stramare och käklinjen tydligare.

Förutom de synliga effekterna av att lyfta och strama upp huden, finns det också ett osynligt resultat av Ultherapy med skapandet av nytt kollagen, som hjälper huden att behålla sin ungdomlighet.

Återuppbyggnaden av huden startar direkt efter en behandling. Den fulla effekten byggs gradvis upp under 4 – 12 månader.

Effekten i huden av Ultherapy är att den stimulerar tillväxten av nya kollagen. En gradvis åtdragande och uppstramande effekt inträffar, vilket resulterar i ett naturlig lyft av huden över tiden.

Den skiljer sig helt från andra kosmetiska behandlingar eftersom det når kirurgiska djupet utan att skada ytan på huden. Detta gör att du kan lämna kliniken utan att det syns att du genomgått en mycket effektiv behandling.

I likhet med andra ultraljud placeras en slät applikator på huden, på en skärm ser din läkaren en bild som gör att han vet exakt vart energin kommer att skickas. Samma applikator används sedan för att leverera låga nivåer av fokuserade värme i precis rätt djup under huden för att uppnå en positiv effekt, samtidigt som ytan av huden är helt opåverkad.

YouTube video

Boka en konsultation för Ultherapy direkt online

Ingen människa är den andra lik. Det finns inte heller bara ett sätt att åtgärda en persons ålderstecken på. Hos oss är varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska. Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader.

Conturmetoden® – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken® i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmoniserar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden.

För oss handlar Conturmetoden™ inte bara om själva ingreppet, utan också om att ge varje patient ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – där uppföljningen är en viktig del för dig, men även för oss.

Dr. Gunnar Göransson med patient. Konsultation inför en ansiktsbehandling.