Om behandlingen: Ultherapy steg för steg

1. Konsultation och planering

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken® i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Själva behandlingen

I likhet med andra ultraljud placeras en slät applikator på huden, och på en skärm ser läkaren en bild som gör att denne vet exakt vart energin kommer att skickas. Samma applikator används sedan för att leverera låga nivåer av fokuserade värme i precis rätt djup under huden för att uppnå en positiv effekt, samtidigt som ytan av huden är helt opåverkad.

Effekten i huden är att energin stimulerar tillväxten av nya kollagen. En gradvis åtdragning och uppstramning inträffar, vilket resulterar i ett naturlig lyft av huden över tiden. Det kan uppstå ett visst obehag när energin levereras till huden. Detta obehag är endast tillfälligt och ett tecken på att kollagenuppbyggnadsprocess har inletts. För att behandlingen skall bli en positiv upplevelse får du smärtstillande och lugnande tabletter en timme innan behandlingen.

3. Tiden efter

Det behövs ingen återhämtning efter behandlingen, resultatet blir naturligt och ingen kan se att du gjort en behandling. Uppföljning sker på kliniken efter 4 – 12 månader efter behandlingen då tas bilder som jämförs med bilder före behandlingen för att se det slutliga resultatet.

Du kan givetvis kontakta oss när som helst om du har frågor eller funderingar.