Hur går det till att operera hängande ögonlock?

Har du mycket hängande hud runt ögonen och undrar över om det går att operera? Du kanske upplever att det får dig att ge ett trött intryck på din omvärld. I takt med stigande ålder förlorar huden över hela kroppen sin elasticitet. Dessutom förlorar man underhudsfett. Båda dessa faktorer påverkar att man kan uppleva en överskottshud i ansiktet. Särskilt besvärande kan huden runt ögonen vara. Conturkliniken erbjuder olika typer av kirurgiska ingrepp som kan hjälpa dig.

Operating lights

Många som har hängande ögonlock är intresserade av operation

Hängande ögonlock skapar små ögonspringor. Det kan göra att man ser gammal, trött eller arg ut. Det är vanligt att vilja ta bort den hängande huden för att förändra utseendet och istället se ung, pigg och glad ut.

Men utöver de kosmetiska aspekterna finns det även medicinska skäl till att vilja operera de hängande ögonlocken. För vissa människor kan den överflödiga huden faktiskt hänga så pass mycket att den stör synfältet och hindrar personen från att se ordentligt.

Så opererar vi hängande ögonlock

Det finns flera olika ingrepp som kan vara lämpliga för dig som önskar förbättra öppenheten i dina ögon och blicken som helhet.

Under en ögonlocksplastik avlägsnas överflödig hud och ibland även fettvävnad från ögonlocken för att strama upp och definiera konturerna kring ögat. Proceduren anpassas efter varje individs unika behov och önskemål, och utförs vanligtvis under lokalbedövning. Det är en relativt snabb operation med minimal återhämtningstid, vilket gör det till ett populärt val för dig som vill förbättra sitt utseende.

Vi erbjuder:

  • Övre och nedre ögonlocksplastik, ofta i kombination
  • Ingrepp som påverkar ögonbrynets läge genom att höja eller fixera det
  • Avlägsna fett och vävnad som buktar ut
  • Reduktion av rynkor
  • Ögonlocksplastik med laser

 

Before and after picture of a woman with eyelid surgery, laser peeling under and around the eye, and Obagi's skin care programme.
Att tänka på före och efter ögonlocksplastik

Kontakta Conturkliniken för att operera dina hängande ögonlock

Ta kontakt med oss och boka in din konsultation! Vi går igenom dina önskemål och förväntningar samtidigt som vi kan komma med våra förslag på möjliga åtgärder. Vi erbjuder högkvalitativ och säker kirurgi utförd av erfarna läkare. Läs mer om vad du bör tänka på före och efter ögonlocksplastik . 

Välkommen att boka tid för konsultation!