Är botox permanent – hur länge håller botox?

Botox är inte permanent och effekterna av en behandling försvinner successivt med tiden. Resultatet av en botoxbehandling brukar vanligtvis hålla ungefär 3–4 månader, men ibland ända upp till 12 månader. Det varierar alltid hos olika personer hur länge effekten hos botox varar.

Här kan du se resultat från tidigare kunder som gjort botoxbehandlingar hos oss på Conturkliniken.

Före- och efterbild på patient som fått botoxinjektion i pannan.

Botox Glabella

Detaljbild på kvinna före och efter behandling med botox i pannan

Botox i pannan

Före- och efterbild på patient som fått botoxinjektion i pannan. Detaljbild på kvinna före och efter behandling med botox i pannan
Man får injektionsbehandling med filler eller botox.

Stannar botox kvar i kroppen?

Själva medlet botox (botulinumtoxin) stannar kvar under huden ungefär 3 dygn – sedan försvinner det. Botox har en muskelavslappnande effekt, bryts ned snabbt i kroppen och är alltså ingenting som stannar kvar eller är permanent. Effekten däremot är mer långvarig. Vanligtvis håller effekten i sig 3–4 månader men ibland upp till ett helt år.

Botox är heller ingenting som sprider sig i kroppen och påverkar andra delar än de som områden som injicerats. Du kan läsa mer om det här.

Hur ofta behöver jag göra botoxbehandling eftersom den inte är permanent?

Hur ofta du väljer att göra en botoxbehandling är naturligtvis upp till dig som kund. Eftersom en botoxbehandling inte ger ett permanent resultat behöver du göra om behandlingen om du vill ha kvar effekten. Hur ofta behandling behöver göras är individuellt och även ett personligt val. Du får dock inte göra behandling med botox oftare än var tredje månad. Med tiden behöver behandlingar vanligtvis göras mer sällan och det brukar gå längre och längre tid mellan behandlingarna.

Här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på efter en behandling.

Varför får jag inte göra botoxbehandlingar för ofta?

Om botoxbehandlingar görs för ofta finns en risk att man utvecklar immunitet mot läkemedlet. Detta gör att det till slut kan bli svårt att få korrekt effekt av botox. Hur länge botox håller varierar, men vanligtvis gäller 3–4 månader, vilket gör att det heller inte behöver injiceras oftare än så.

Man får botoxinjektion i bekymmersrynkan mellan ögonbrynen.

Vill du kontakta oss eller boka en konsultation?

Har du frågor och vill kontakta oss, eller kanske vill du boka konsultation för en botoxbehandling? Det kan du göra nedan! Här kan du också läsa mer om botox, vilka olika typer av behandlingar som finns och vilka fördelar dessa kan ha.