Bröstförstoring före eller efter graviditet?

Att göra en bröstförstoring före eller efter sin graviditet är en individuell fråga. Här kan du läsa mer om bröstförstoringar i samband med graviditet!

Operationsbelysning
förberedelse inför bröstlyft

Funderar du över om formen på dina förstorade bröst kommer att förändras i och med en graviditet och amning?

Svaret på den frågan varierar, som så mycket annat, från person till person. Allas kroppar fungerar olika och har olika förutsättningar. Forskning visar att den förändringen många upplever i sina bröst efter genomförd graviditet och amning – att brösten upplevs ha förlorat en del av sin spänst – inte beror på amningen i sig, utan hänger samman med själva graviditeten.

Vissa personer upplever små eller inga förändringar i bröstens utseende efter en graviditet, andra upplever större förändringar. Detta gäller även om du genomfört en bröstförstoring innan graviditeten. Om man vill vara helt säker på att få bibehålla exakt det utseende som brösten har efter genomförd bröstförstoring, så kan det vara en god idé att vänta med förstoringen tills efter graviditeten. Hur länge man är beredd att vänta, och hur man vill prioritera, är förstås helt och hållet upp till var och en.

Kvinna som planerar att få ett bröstimplantat. Läkare visar bröstimplantat till kvinnlig patient. Silikonimplantat för bröstförstoring på klinik. Skönhetsoperation.

Vill du fråga om råd?

Du är alltid välkommen att vända dig till oss på Conturkliniken, vi hjälper dig gärna!