Vad är bukplastik?

Operationsbelysning
Bukplastik kvinna

Bukplastik är en mycket populär och vanligt förekommande plastikkirurgisk operation. Syftet med operationen är att avlägsna överskottshud på buken, men också att strama upp muskulaturen.

Att man får överskottshud på magen är vanligt efter:

  • Graviditet där bukmusklerna blivit uttänjda och framåtbuktande
  • Viktnedgång efter övervikt

Conturkliniken® erbjuder bukplastik, läs mer om ingreppet här.

Det är möjligt att genomföra en fettsugning i kombination med bukplastiken, men erfarenhet har visat att resultatet blir bättre om man väntar en tid mellan dessa båda ingrepp.

Är bukplastik farligt?

Vid en stor operation som bukplastik finns alltid risker. Personer som varit väldigt överviktiga har ofta en ökad tendens att blöda. Vi på Conturkliniken® är såklart medvetna om de risker som finns vid ingrepp, och har också väl utarbetade strategier för att förebygga dem. Inför en operation ges en dos antibiotika, och efteråt ges blodförtunnande.

Vad är tummy tuck?

Har du sökt efter information om bukplastik och får upp uttrycket ”tummy tuck” i stället? Tummy tuck är samma sak som bukplastik, men är ett uttryck som används i engelskspråkiga länder, och som nått Sverige genom exempelvis populärkultur.

Hur går bukplastik till?

Innan operationen måste patienten avstå från blodförtunnande läkemedel och smärtstillande läkemedel. Själva ingreppet tar cirka 2-3 timmar och utförs i narkos. Genom ett snitt vid den lägre delen av buken kan kirurgen avlägsna hud och fett från muskulaturen. Läs mer om hur operationen i vår steg-för-steg guide!

Vi på Conturkliniken® erbjuder bukplastik. Vi inleder alltid med en konsultation där vi går igenom ingreppet, dina önskemål och hur vi bäst kan hjälpa dig. Boka en konsultation här.