Vad är endoskopiskt pannlyft?

Ett endoskopiskt pannlyft eller endoskopiskt ögonbrynslyft som det också kan kallas, innebär att man på kirurgisk väg lyfter upp ögonbryn och pannan. Det är ett ingrepp som passar dig som besväras av rynkor i pannan och mellan ögonbrynen – ”arg-rynkan”.

Operationsbelysning
Patient som får en konsultation angående ett pann- och ögonbrynslyft.

Hos en del beror de låga ögonbrynen på genetiken, medan andra fått det med stigande ålder. Det är lätt att känna sig gammal och tycka att man ser bekymrad och trött ut när man ser hur ögonbrynen dras neråt. På grund av det tar man för vana att höja ögonbrynen, vilket leder till rynkor i pannan.

Genom ett endoskopiskt pannlyft slätas rynkorna i pannan och mellan ögonbrynen ut – resultatet är det där gladare och piggare utseendet många drömmer om.

Så går endoskopiskt pannlyft till

Endoskopiskt pannlyft är lindrigare än många andra metoder och ger inga problem med synliga ärr. Det påverkar heller inte hårväxten, som andra metoder kan göra. Proceduren går till så att vi genom titthålsteknik gör 3 – 5 små snitt i hårbotten.

Tidigare lade man ett snitt mellan öronen och hela skalpen i hårbotten – vår moderna metod är mycket skonsammare. Det är möjligt att göra pannlyft under lokalbedövning, men vi rekommenderar patienten sövs.

Ofta kombineras endoskipiskt pannlyft med exempelvis ögonlocksplastik eller ansiktslyft – enligt Conturmetoden.

Ett pannlyft kan göras som ett mer beständigt alternativ till injektionsbehandlingar, eller kombineras om man hellre vill det.

Dr. Gunnar Göransson med patient. Konsultation inför en ansiktsbehandling.

Boka tid för konsultation

Funderar du på om endoskopiskt pannlyft är något för dig? Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för en konsultation!