Vad är IPL?

IPL är en vidareutveckling av lasertekniken. Det betyder Intense Pulse Light, intensivt pulserande ljus. Tekniken kan användas för att behandla huden. På Conturkliniken® använder vi oss av Synerons Elosteknik – ett av marknadens absolut bästa IPL-verktyg.

IPL eller laser?

Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte riktigt, det finns rent tekniska skillnader. Det signifikanta med laser är att det använder ljus på en våglängd – alltså en enda färg, och IPL på flera våglängder. Ljuskällan vid IPL är en blixtlampa, som på en kamera, och som liksom blixtens ljus i olika våglängder.

 

rosacea före behandling

Behandling av missprydande kärl och pigment i ansiktet

Färgämnet i blodets hemoglobin gör att IPL ljusvågängden absorberas och ger en uppvärmning av kärlet och dess väggar , vilket leder till en krympning av kärlet. IPL kan även föryngra huden generellt genom att kollagenbildningen stimuleras . Såväl behandling av kärl som hudföryngring kräver några behandlingar.

IPL-behandling för vackrare hy

IPL-behandling kan utföras både i ansiktet och på halsen. Vid den här typen av behandling låter man IPL-tekniken och dess intensiva ljuspulser passera det yttersta hudlagret. Effekten är att man kan reducera exempelvis:

  • Ytliga blodkärl
  • Solskadad hud
  • Pigmenteringar
  • Grova porer
  • Gamla ärr

Även åldersförändringar – som rynkor – går att åtgärda med hjälp av IPL. Resultatet är en vackrare hud, med ett intryck som är både jämnar och slätare. Kontakta Conturkliniken® för en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar!

Före-efter-visualisering av ansikte på kvinna.