Vad är medicinsk hudvård?

Medicinsk hudvård är ett begrepp som används om hudvård och behandlingar som skiljer sig från andra mer traditionella, när det kommer till effektivitet och ingredienslista. Vi har 25 års erfarenhet av att använda Dr. Obagis hudkoncept Zo Skin Health.

hudvård anpassad för äldre kvinna

Medicinsk hudvård är inte samma sak som som ansiktsbehandlingar man kan få hos hudterapeuter. När man pratar om medicinsk hudvård avser man i regel hudvårdsprodukter som innehåller ingredienser som är vetenskapligt dokumenterat effektiva. Det kan vara:

  • AHA-syror
  • Retinol
  • Vitaminer
  • Antioxidanter

Medicinsk hudvård som begrepp har blivit ifrågasatt på senare tid, eftersom många utövare använder begreppet vårdslöst och om behandlingar som inte alls vilar på medicinsk grund. Därför talar man ibland i stället om avancerad hudvård, som också är talande och väl fungerande. Medicinsk hudvård hos Conturkliniken föregås alltid av noggrann konsultation hos specialistsjuksköterska. Behandlingen följs också upp för att säkerställa ett optimalt resultat.

Att genomgå ett medicinsk hudvårdsprogram

Att genomgå ett hudvårdsprogram skiljer sig från upplevelsen av en icke-medicinsk ansiktsbehandling. Vill du ha en verklig effekt är det just medicinsk hudvård du är ute efter.

På Conturkliniken® erbjuder vi flertalet behandlingsalternativ till dig som önskar förbättra huden i ansiktet. Utöver vårt hudvårdsprogram ZO Skin Health erbjuder vi exempelvis:

  • IPL-behandling
  • Kemisk peeling
  • Laserpeeling

Vart och ett av behandlingsalternativen är bra mot olika typer av problem. Vi inleder alltid kontakten med dig med en konsulterande träff, så om du inte redan vet vilken behandling du är intresserad av, utan kanske bara vilka problem du vill komma till bukt med, så kommer vi gemensamt fram till det bästa alternativet för dig.