Vad innehåller fillers?

Fillers innehåller hyaluronsyra.

Hyaluronsyra är en sockermolekyl – ett ämne som vi redan har naturligt i kroppen. När det injiceras i huden ger det både fukt och volym och kan då fylla och släta ut rynkor, konturera ansiktet och ge ökad volym.

Läs mer om hur en fillerbehandling går till här.

Fillers innehåller hyaluronsyra

Fillers som innehåller hyaluronsyra är en av de vanligaste typen av fillers och är mycket populära. Denna typen av fillers har använts i över 20 år. Hyaluronsyran kan binda tusen gånger sin egen vikt i vatten och ämnet finns naturligt i kroppen, men avtar med stigande ålder. Detta kan göra huden slappare och mindre spänstig, och gör att rynkor lättare uppkommer.

Läs mer om vilka typer av filler vi använder på Conturkliniken.

Kan jag vara allergisk mot det som fillers innehåller?

Det är mycket ovanligt att vara allergisk mot innehållet i fillers. Oftast får du heller inga biverkningar, men ibland kan det uppstå lite rodnad, svullnad eller lättare blåmärken i området där injektionen utförts. I princip vem som helst kan använda fillers. Däremot bör gravida kvinnor och kvinnor som ammar inte göra injektionsbehandlingar med fillers.

Läs mer om resultatet och vad som händer precis efter en injektionsbehandling med fillers här.

En del fillers innehåller Lidocain som är en typ av lokalbedövning. Är du allergisk mot Lidocain bör du naturligtvis inte använda fillers som innehåller det ämnet. När du bokar en konsultation hos oss går vi igenom detta och stämmer av med dig.

Stannar innehållet i fillers kvar permanent i kroppen?

Resultatet av injektion med hyaluronsyra är inte permanent. Ämnet finns naturligt i kroppen och bryts ned med tiden – fillers stannar alltså inte kvar i kroppen för alltid. Hur länge effekten håller i sig är alltid individuellt. Innehållet i fillers bryts ned olika snabbt hos olika personer.

Hur och var appliceras fillers?

Fillers har många användningsområden. Fillers appliceras genom injektioner – det vill säga med hjälp av nål. Fillers kan användas till att:

  • fylla ut fina linjer och rynkor
  • fylla ut djupare veck som exempelvis nasolabialvecken
  • göra förändringar på näsans profil
  • skapa volym och ändra form på exempelvis kindben, läppar, käklinjer och haka
  • jämna ut hud
  • minska synligheten hos ärr
  • tillföra huden fukt och ge extra spänst.
Man får injektionsbehandling med filler eller botox.

Vill du boka tid för en konsultation om fillerbehandling?

Välkommen att kontakta oss med dina frågor eller boka en tid för konsultation här.