Kunskapsbank

Väntrum hos Conturkliniken.
Estetiska behandlingar Kirurgiska ingrepp
Artikel

Att tänka på efter ögonlocksplastik

Genom att ta reda på vad man kan tänka på före och efter ett ingrepp som ögonlocksplastik bidrar du till ett så positivt resultat som möjligt.

Läs mer
Artikel

Ögonlocksplastik med laser

Ögonen har stor betydelse för utseendet. Samtidigt är det ofta just här som de första ålderstecknen brukar visa sig. På den här sidan går vi igenom fördelarna och effekterna av vår populära behandlingsform ögonplastik med laser.

Läs mer
Artikel

Operera hängande ögonlock

Har du mycket hängande hud runt ögonen och undrar över om det går att operera? Du kanske upplever att det får dig att ge ett trött intryck på din omvärld. I takt med stigande ålder förlorar huden över hela kroppen sin elasticitet. Dessutom förlorar man underhudsfett. Båda dessa faktorer påverkar att man kan uppleva en överskottshud i ansiktet. Särskilt besvärande kan huden runt ögonen vara. Conturkliniken erbjuder olika typer av kirurgiska ingrepp som kan hjälpa dig.

Läs mer
Artikel

Ansiktets åldrande

Hur vi åldras och i vilken takt ålderstecknen uppstår är individuellt. Såväl ärftliga faktorer som livsstil spelar in. De senaste åren har utvecklingen inom estetisk kirurgi, laserkirurgi, laserbehandlingar och estetisk medicin utvecklats så att det nu är möjligt att ge en total föryngring genom en kombination av åtgärder.

Läs mer
Artikel

När kan jag träna efter fillers?

Träning, fysisk belastning på kroppen och om du svettas mycket kan öka risken för infektion. Träningen ökar även svullnaden. Eftersom fillers är nedbrytbara i kroppen och påverkas av blodcirkulationen, finns även en mindre risk för att blåmärken uppstår.

Läs mer
Artikel

Kan jag sola efter fillers?

UV-ljuset och värmen kan ge mer svullnad och inflammation om huden exponeras, och bör därför undvikas den närmsta tiden efteråt – det gäller även solarium. Det finns fler saker som är bra att tänka på, t.ex. träning, smink och alkohol, och som bör undvikas efter att du gjort fillers.

Läs mer
Artikel

Behöver man smärtstillande eller bedövning innan behandling?

Alla människor har olika smärttrösklar och upplever och reagerar varierande på smärta. Om du ska göra en fillerbehandling kan du själv välja om du vill få lite lokalbedövningssalva vid behandlingen. Det finns även en del smärtstillande som du ska undvika när du gör en injektionsbehandling.

Läs mer
Artikel

När syns resultatet efter en behandling med fillers?

När du har gjort en injektionsbehandling med fillers syns resultat direkt. Det kan dock uppstå en viss svullnad som lägger sig efter ett tag. Den slutgiltiga effekten brukar synas efter någon vecka.

Läs mer
Artikel

Kan vem som helst göra fillers och botox?

I princip vem som helst kan göra en behandling med fillers eller botox. Det är mycket ovanligt att man är allergisk mot botox eller de ämnen som finns i fillers. Det finns dock tillfällen när du inte ska göra injektionsbehandlingar, och personer som bör stå över den här typen av behandlingar.

Läs mer
Artikel

Vad ska jag tänka på efter en injektionsbehandling med fillers?

Det finns en del saker du behöver tänka på efter en injektionsbehandling med fillers. Följer du råden minskar risken för svullnad och infektion, och resultatet blir så bra som möjligt. Det slutgiltiga resultatet syns inte direkt utan efter ungefär en vecka.

Läs mer
Artikel

Hur länge håller fillers?

Fillers innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen, och som därför också kan brytas ned av kroppen med tiden. Hur länge fillers håller är individuellt och varierar från person till person. Resultatet varar vanligtvis 4–12 månader, men ibland varar resultatet längre tid än så.

Läs mer
Artikel

Är botox permanent – hur länge håller botox?

Själva medlet botox stannar kvar under huden ungefär 3 dygn – sedan försvinner det. Botox har en muskelavslappnande effekt, bryts ned snabbt i kroppen och är alltså ingenting som stannar kvar eller är permanent. Effekten däremot är mer långvarig men försvinner successivt med tiden.

Läs mer
Artikel

Ser jag effekt av botox direkt och vad behöver jag tänka på efter botoxbehandling?

Direkt efter en botoxbehandling syns inga resultat. Effekten av att injicera botox börjar synas först 3–5 dagar efter behandlingen. Full effekt får du efter ungefär 2 veckor. Efter en botoxbehandling finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Detta för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Läs mer
Artikel

Hur ser jag ut efter en botoxbehandling?

Botox används både mot rynkor och mot svettningar. Resultatet är alltid individuellt och blir efter de förutsättningar just du har. Hur stor mängd som använts påverkar också. Området för behandlingen blir ibland lite rött och rodnat. Detta försvinner vanligtvis inom en timme.

Läs mer
Artikel

Hur ser jag ut efter min behandling och kan jag få svullnad efter fillers?

Det är relativt vanligt och helt ofarligt att både vara lite svullen efter en behandling och att få blåmärken. Området kan bli rött och svullet efter sticken med nålen. Det slutgiltiga resultatet ser du efter ungefär två veckor.

Läs mer
Artikel

Vad behöver jag tänka på innan fillers eller botox?

Här listar vi några saker som kan hjälpa dig att förbereda dig för en behandling för att du ska känna dig så trygg som möjligt och må så bra som möjligt. Vissa saker kan öka risken för blåmärken, som är blödningar i huden, eftersom de gör att du blir mer lättblödande.

Läs mer
Artikel

Vad innehåller fillers?

Fillers som innehåller hyaluronsyra är en av de vanligaste typen av fillers och är mycket populära. Denna typen av fillers har använts i över 20 år. Hyaluronsyran kan binda tusen gånger sin egen vikt i vatten och ämnet finns naturligt i kroppen.

Läs mer
Artikel

Hur mycket fillers eller botox behöver jag?

Vi gör alltid en konsultation innan estetiska injektioner utförs där går vi igenom det resultat du som kund eftersträvar och vilken mängd filler eller botox som kan passa. Oavsett den mängd filler eller botox du bestämmer dig för är resultatet inte permanent.

Läs mer
Artikel

Vad innebär den nya lagen gällande injektionsbehandlingar?

Den nya lagen innebär bland annat att endast legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare får utföra injektioner med fillers och botox. Innan varje behandling måste också du som kund göra en konsultation och genomgå en viss betänketid; det kan du kan läsa mer om här.

Läs mer
Artikel

Hur får man bort dubbelhaka?

Många irriterar sig på fettet under hakan och på halsen. Det är ett område som är svårt att bearbeta med hjälp av träning och kosthållning, och även om man har en vältränad kropp i övrigt kan dubbelhakan bita sig fast. Det är där vi på Conturkliniken® kommer in – dubbelhakan är nämligen enkel att bli av med på kirurgisk väg!

Läs mer
Artikel

Hur länge ska man tejpa näsan efter en näsoperation?

Direkt efter ingreppet gipsas näsan – ett gips som måste sitta kvar i omkring en vecka. Det är efter att gipset har avlägsnats som man behöver tejpa nästippen nattetid i 2 veckor.

Läs mer
Artikel

Hur lång tid tar en bröstförstoring?

Bröstförstoringen utförs under narkos. Hela operationen tar cirka 1 timme, men du rekommendas att stanna kvar i minst 4 timmar efteråt. Återhämtningstiden är desto längre, så även om ingreppet går fort, kommer du behöva anpassa tillvaron under en längre tid framöver.

Läs mer
Artikel

Hur länge ska man ha stöd bh efter bröstförstoring?

Alla människor reagerar olika på operationer och ingrepp. Det betyder att konvalescenstiden varierar. Under de fyra första veckorna behöver man använda stöd-bh:n dygnet runt. Efter det ska man bära den ytterligare fyra veckor under dagtid – men då går det bra att sova utan den.

Läs mer
Artikel

Hur går en bröstoperation till?

Vi erbjuder en mängd olika varianter av bröstoperation, som alla har olika tillvägagångssätt. Det finns vissa gemensamma nämnare kring proceduren – vad som händer efter operationen exempelvis. Man får stygn och tejp, området bli svullet och du får blåmärken.

Läs mer
Artikel

Varför ska man ha gördel efter bukplastik?

Det är viktigt att du inte tar bort gördeln, för under den sitter bred tejp som håller ihop operationssåret. Gördelns funktion är att förhindra kroppen från att bilda vätska mellan hud och bukmuskler. Bildas vätskan behöver man dränera för att vävnaden ska kunna läka.

Läs mer
Artikel

Varför ska man inte träna efter fillers?

Anledningen är att det kan leda till svullnad. Utöver att du inte ska träna direkt efter fillers så finns det en rad andra saker som du kanske inte tänkt på.

Läs mer
Artikel

Vad är bukplastik?

Bukplastik är en mycket populär plastikkirurgisk operation. Syftet är att avlägsna överskottshud på buken, men också att strama upp muskulaturen. Det är möjligt att genomföra en fettsugning i kombination med bukplastiken, men erfarenhet har visat att resultatet blir bättre om man väntar en tid först.

Läs mer
Artikel

Vad är gynekomasti?

Gynekomasti innebär att bröstkörtelvävnaden hos män eller pojkar är ökad – och har orsakat en förstoring av ett eller två bröst. Ordet kommer från grekiskans gyne (kvinna) och mastos (bröst). Vanliga orsaker är ökad fettansamling, hormonell obalans eller läkemedel.

Läs mer
Artikel

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är faktiskt inte namnet på en behandling – utan flera! Det är helt enkelt ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Genom att applicera syror på huden får den ett litet lyft i och med att det allra yttersta lagret avlägsnas, och stimulerar nybildningen av hudceller.

Läs mer
Artikel

Vad är medicinsk hudvård?

Medicinsk hudvård är en avancerad typ av hudvård. Produkterna innehåller ingredienser som är vetenskapligt dokumenterat effektiva. Du får noggrann konsultation av specialistsjuksköterska inna behandlingen kan inledas.

Läs mer
Artikel

Vad är facelift?

Facelift är samma ingrepp som på svenska ibland kallas för ansiktslyft. Det utförs med en ofta väldigt god effekt för att minska förekomsten av rynkor och slapp, lös hud i ansiktet. Kirurgen lägger tunna, tunna snitt så att huden kan sträckas ut, överskott tas bort och snitten sys sedan ihop.

Läs mer
Artikel

Vad är plastikkirurgi?

Ordet plastikkirurgi syftar inte på ”plast” som i något oäkta eller syntetiskt, utan kommer från grekiskans plastikos, som betyder forma eller skapa. Rekonstruktiv plastikkirurgi utförs ofta inom den offentliga sektorn, medan estetisk plastikkirurgi främst görs i privat regi.

Läs mer
Artikel

Vad kostar det att ta bort åderbråck?

Hos oss på Conturkliniken® kostar en operation mellan 14 900–39 900 kronor, beroende på omfattning och om det är ett eller båda benen som behandlas. Vilken metod som passar dig bäst beror på många faktorer, så som orsak och livssituation.

Läs mer
Artikel

Vad är rosacea och går det att behandla?

Rosacea är en hudsjukdom som gör att du får utslag och blir röd i ansiktet. Vissa får också besvär i ögonen. Allt beror på en inflammation i huden i ansiktet, men man vet inte med säkerhet varför den uppstår. Det finns krämer som behandlar den delen av rosacean som orsakas av acne, och med IPL kan kärlen behandlas.

Läs mer
Artikel

Vad kan jag göra åt min rynkiga hals?

Det beror på vad rynkorna beror på, och vilka önskemål du har! Vi har flera effektiva metoder, olika alternativ kan vara: Medicinsk hudvårdsbehandling, Laserbehandling eller Kirurgiskt lyft. Det är också möjligt att förbättra hudens kvalitet med medicinsk hudvårdsbehandling i kombination med kemisk peeling.

Läs mer
Artikel

Hur mår man efter en fettsugning?

Man kan vara lite öm i det behandlade området – det kan liknas vid en kraftigare träningsvärk – men det är mycket sällsynt att man känner någon direkt smärta. Blåmärken på det behandlade området är mycket vanligt. Beroende på hur omfattande ingreppet är kan du behöva stanna kvar över natten.

Läs mer
Artikel

Kan jag fettsuga mina lår?

Ja, låren är ett vanligt och enkelt ställe att utföra fettsugning på. Vi på Conturkliniken® erbjuder fettsugning av låren – både insida och utsida. Fettsugning av låren är ett relativt okomplicerat ingrepp, och ett av de vanligaste.

Läs mer
Artikel

Kan man fettsuga hakan?

Ja – det kan man göra. Är du intresserad av att fettsuga hakan men vet med dig att du har mycket lös hud under hakan? Då kanske en fettsugning i kombination med halslyft är något för dig? Då sträcker man även upp huden och tar bort det som hänger.

Läs mer
Artikel

Kan man göra fettsugning av vader?

Ja! Om problemet beror på fett lokalt på vaden går det bra att med fettsugning minska ner vadernas omfång. Men det är inte säkert att anledningen till stora vader är fett, utan kan också bero på muskler, lipödem eller lymfödem.

Läs mer
Artikel

Är pannlyft eller ögonlocksplastik bäst?

Här går vi igenom skillnaderna mellan två populära ingrepp – pannlyft och ögonlocksplastik. Vad som är bäst beror på din anatomi. Hos vissa sitter inte problemet i den överflödiga huden på ögonlocken, utan i att ögonbrynen förlorat sin elasticitet och därför börjat hänga.

Läs mer
Artikel

Hur går ett ögonbrynslyft till?

Lyftet går ut på att dra upp ögonbrynen genom att sträcka ut huden i pannan. Det går till så att vi gör 3 – 5 små snitt i hårbotten med hjälp av titthålsteknik, där du varken behöver oroa dig för generande ärr eller påverkan på hårväxten. Det är ett dagkirurgiskt ingrepp som tar cirka en timme, och du kan åka hem efteråt.

Läs mer
Artikel

Kan jag göra pannlyft utan narkos

Ja och nej. I princip kan alla ingrepp utföras i lokalbedövning. Trots att det är möjligt att utföra är det oftast bättre både ur patientens och kirurgens synvinkel om patienten är sövd – det handlar om en lätt narkos där man inte behöver stanna kvar över natten.

Läs mer
Artikel

Vad är endoskopiskt ögonbrynslyft?

Ett endoskopiskt ögonbrynslyft, eller pannlyft som det också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp som trollar bort rynkor samtidigt som det lyfter upp dina sjunkna ögonbryn. Vid ett ögonbrynslyft sträcker man ut vävnaden och huden i pannan, vilket även påverkar rynkorna mellan ögonbrynen, och tunga ögonbryn lyfts upp.

Läs mer
Artikel

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Ett ögonbrynslyft med botox utförs genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Man kan få ett lyft genom ögonbrynens yttre del, men även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Läs mer
Artikel

Vad är endoskopiskt pannlyft?

Ett endoskopiskt pannlyft, eller endoskopiskt ögonbrynslyft som det också kallas, innebär att man på kirurgisk väg lyfter upp ögonbryn och pannan. Endoskopiskt pannlyft är lindrigare än många andra metoder och ger inga problem med synliga ärr.

Läs mer
Artikel

Botox i pannan

Minska rynkorna i pannan med en av de mest använda och beprövade lösningarna – botox. Botox orsakar en lätt förlamning av muskeln och gör att rynkorna inte framträder som innan. Metoden är beprövad och säker om den görs av en kunnig utförare.

Läs mer
Artikel

Hyaluronsyra läppar

Önskar du dig fylligare, ungdomligare läppar och ett vackrare leende? Människor över hela världen väljer fillerbehandlingar med hyaluronsyra. Det är en enkel metod som ger ett naturligt resultat och som inte är permanent. Tillsammans med den beprövade erfarenheten blir detta ett säkert alternativ.

Läs mer
Artikel

Solskadad hud

När vi vistas i solen brukar den första effekten vara att man blir brun. Solbrännan är i själva verket en första gradens brännskada. Långvariga solskador så som pigmentfläckar, rynkor och andra missprydande märken går att reparera till stor del med medicinsk hudvård, kemisk peeling, laser, botox eller fillers.

Läs mer
Artikel

Behandling för att få bort finnar

Besväras du av finnar? Du är inte ensam. Man behöver inte vara tonåring för att drabbas – finnar kan uppstå av vitt skilda anledningar. Men visste du att det finns en effektiv behandling för dig som tröttnat och faktiskt vill ta bort finnarna?

Läs mer
Artikel

Hur kan jag se yngre ut i ansiktet?

Vi kan hjälpa dig att se yngre ut i ansiktet med hjälp av våra olika ansiktsbehandlingar, kombinationsbehandlingar och operationer som ansiktslyft. Med Conturmetoden™ gör vi en helhetsbedömning av ålderstecken, med olika individuellt anpassade kombinationsbehandlingar, beroende var man befinner sig på ålderstrappan.

Läs mer
Artikel

Bröstförstoring framför eller bakom muskeln?

Genom att placera implantatet med övre delen bakom bröstmuskeln och den undre delen framför bröstmuskeln, skapar man en naturlig övergång som gör att bröstets form inte hamnar för långt ner. Det kan dock finnas skäl att lägga bröstimplantatet framför muskeln istället för bakom – läs mer här!

Läs mer
Artikel

Bröstförstoring före eller efter graviditet?

Svaret på den frågan varierar från person till person, då allas kroppar har olika förutsättningar. Forskning visar att den förändringen många upplever i brösten, att brösten upplevs ha förlorat en del av sin spänst, inte beror på amningen utan med själva graviditeten.

Läs mer
Artikel

Hur ofta ska man byta bröstimplantat?

Hur ofta man bör byta ut sina bröstimplantat beror på vilken typ av implantat man har. Vi använder implantat av hög kvalitet som i regel inte byts ut. Upplever man förändringar så bör man konsultera sin läkare eller klinik.

Läs mer
Artikel

Bröstförstoring i Sverige vs utomlands

Om du väljer att utföra ingreppet utomlands får du eventuellt ett kortsiktigt billigare pris, men inte sällan kan proceduren bli dyrare i längden. Hos oss får du garanterad tillgång till uppföljning och rådgivning i flera år efter genomförd bröstoperation, och vid komplikationer är du garanterad ett förmånligt pris inom 5 år.

Läs mer
Artikel

Ultherapy vs HIFU

Vi har en maskin som heter Ulthera och den är godkänd av högsta kontrollinstans i USA. Den är mycket effektiv, till skillnad från den billigare varianten Hifu, en maskin som saknar skärm där man kan se exakta djupet på behandlingen.

Läs mer
Artikel

Vad är IPL?

IPL är en vidareutveckling av lasertekniken. Det betyder Intense Pulse Light, intensivt pulserande ljus, och har signifikanta skillnader jämfört med laser. Tekniken kan användas för att behandla huden och reducera pigmenteringar, grova porer, gamla ärr eller solskadad hud.

Läs mer