Injektioner & fillers

fillers i pannan på man
Estetiska behandlingar Kirurgiska ingrepp
Artikel

När kan jag träna efter fillers?

Träning, fysisk belastning på kroppen och om du svettas mycket kan öka risken för infektion. Träningen ökar även svullnaden. Eftersom fillers är nedbrytbara i kroppen och påverkas av blodcirkulationen, finns även en mindre risk för att blåmärken uppstår.

Läs mer
Artikel

Kan jag sola efter fillers?

UV-ljuset och värmen kan ge mer svullnad och inflammation om huden exponeras, och bör därför undvikas den närmsta tiden efteråt – det gäller även solarium. Det finns fler saker som är bra att tänka på, t.ex. träning, smink och alkohol, och som bör undvikas efter att du gjort fillers.

Läs mer
Artikel

Behöver man smärtstillande eller bedövning innan behandling?

Alla människor har olika smärttrösklar och upplever och reagerar varierande på smärta. Om du ska göra en fillerbehandling kan du själv välja om du vill få lite lokalbedövningssalva vid behandlingen. Det finns även en del smärtstillande som du ska undvika när du gör en injektionsbehandling.

Läs mer
Artikel

När syns resultatet efter en behandling med fillers?

När du har gjort en injektionsbehandling med fillers syns resultat direkt. Det kan dock uppstå en viss svullnad som lägger sig efter ett tag. Den slutgiltiga effekten brukar synas efter någon vecka.

Läs mer
Artikel

Kan vem som helst göra fillers och botox?

I princip vem som helst kan göra en behandling med fillers eller botox. Det är mycket ovanligt att man är allergisk mot botox eller de ämnen som finns i fillers. Det finns dock tillfällen när du inte ska göra injektionsbehandlingar, och personer som bör stå över den här typen av behandlingar.

Läs mer
Artikel

Vad ska jag tänka på efter en injektionsbehandling med fillers?

Det finns en del saker du behöver tänka på efter en injektionsbehandling med fillers. Följer du råden minskar risken för svullnad och infektion, och resultatet blir så bra som möjligt. Det slutgiltiga resultatet syns inte direkt utan efter ungefär en vecka.

Läs mer
Artikel

Hur länge håller fillers?

Fillers innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen, och som därför också kan brytas ned av kroppen med tiden. Hur länge fillers håller är individuellt och varierar från person till person. Resultatet varar vanligtvis 4–12 månader, men ibland varar resultatet längre tid än så.

Läs mer
Artikel

Är botox permanent – hur länge håller botox?

Själva medlet botox stannar kvar under huden ungefär 3 dygn – sedan försvinner det. Botox har en muskelavslappnande effekt, bryts ned snabbt i kroppen och är alltså ingenting som stannar kvar eller är permanent. Effekten däremot är mer långvarig men försvinner successivt med tiden.

Läs mer
Artikel

Ser jag effekt av botox direkt och vad behöver jag tänka på efter botoxbehandling?

Direkt efter en botoxbehandling syns inga resultat. Effekten av att injicera botox börjar synas först 3–5 dagar efter behandlingen. Full effekt får du efter ungefär 2 veckor. Efter en botoxbehandling finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Detta för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Läs mer
Artikel

Hur ser jag ut efter en botoxbehandling?

Botox används både mot rynkor och mot svettningar. Resultatet är alltid individuellt och blir efter de förutsättningar just du har. Hur stor mängd som använts påverkar också. Området för behandlingen blir ibland lite rött och rodnat. Detta försvinner vanligtvis inom en timme.

Läs mer
Artikel

Hur ser jag ut efter min behandling och kan jag få svullnad efter fillers?

Det är relativt vanligt och helt ofarligt att både vara lite svullen efter en behandling och att få blåmärken. Området kan bli rött och svullet efter sticken med nålen. Det slutgiltiga resultatet ser du efter ungefär två veckor.

Läs mer
Artikel

Vad behöver jag tänka på innan fillers eller botox?

Här listar vi några saker som kan hjälpa dig att förbereda dig för en behandling för att du ska känna dig så trygg som möjligt och må så bra som möjligt. Vissa saker kan öka risken för blåmärken, som är blödningar i huden, eftersom de gör att du blir mer lättblödande.

Läs mer
Artikel

Vad innehåller fillers?

Fillers som innehåller hyaluronsyra är en av de vanligaste typen av fillers och är mycket populära. Denna typen av fillers har använts i över 20 år. Hyaluronsyran kan binda tusen gånger sin egen vikt i vatten och ämnet finns naturligt i kroppen.

Läs mer
Artikel

Hur mycket fillers eller botox behöver jag?

Vi gör alltid en konsultation innan estetiska injektioner utförs där går vi igenom det resultat du som kund eftersträvar och vilken mängd filler eller botox som kan passa. Oavsett den mängd filler eller botox du bestämmer dig för är resultatet inte permanent.

Läs mer
Artikel

Vad innebär den nya lagen gällande injektionsbehandlingar?

Den nya lagen innebär bland annat att endast legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare får utföra injektioner med fillers och botox. Innan varje behandling måste också du som kund göra en konsultation och genomgå en viss betänketid; det kan du kan läsa mer om här.

Läs mer
Artikel

Varför ska man inte träna efter fillers?

Anledningen är att det kan leda till svullnad. Utöver att du inte ska träna direkt efter fillers så finns det en rad andra saker som du kanske inte tänkt på.

Läs mer
Artikel

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Ett ögonbrynslyft med botox utförs genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Man kan få ett lyft genom ögonbrynens yttre del, men även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Läs mer
Artikel

Botox i pannan

Minska rynkorna i pannan med en av de mest använda och beprövade lösningarna – botox. Botox orsakar en lätt förlamning av muskeln och gör att rynkorna inte framträder som innan. Metoden är beprövad och säker om den görs av en kunnig utförare.

Läs mer
Artikel

Hyaluronsyra läppar

Önskar du dig fylligare, ungdomligare läppar och ett vackrare leende? Människor över hela världen väljer fillerbehandlingar med hyaluronsyra. Det är en enkel metod som ger ett naturligt resultat och som inte är permanent. Tillsammans med den beprövade erfarenheten blir detta ett säkert alternativ.

Läs mer
Artikel

Hur kan jag se yngre ut i ansiktet?

Vi kan hjälpa dig att se yngre ut i ansiktet med hjälp av våra olika ansiktsbehandlingar, kombinationsbehandlingar och operationer som ansiktslyft. Med Conturmetoden™ gör vi en helhetsbedömning av ålderstecken, med olika individuellt anpassade kombinationsbehandlingar, beroende var man befinner sig på ålderstrappan.

Läs mer