Kirurgiska ingrepp

Operationsbelysning
Estetiska behandlingar Kirurgiska ingrepp
Artikel

Ansiktets åldrande

Hur vi åldras och i vilken takt ålderstecknen uppstår är individuellt. Såväl ärftliga faktorer som livsstil spelar in. De senaste åren har utvecklingen inom estetisk kirurgi, laserkirurgi, laserbehandlingar och estetisk medicin utvecklats så att det nu är möjligt att ge en total föryngring genom en kombination av åtgärder.

Läs mer
Artikel

Hur får man bort dubbelhaka?

Många irriterar sig på fettet under hakan och på halsen. Det är ett område som är svårt att bearbeta med hjälp av träning och kosthållning, och även om man har en vältränad kropp i övrigt kan dubbelhakan bita sig fast. Det är där vi på Conturkliniken® kommer in – dubbelhakan är nämligen enkel att bli av med på kirurgisk väg!

Läs mer
Artikel

Hur länge ska man tejpa näsan efter en näsoperation?

Direkt efter ingreppet gipsas näsan – ett gips som måste sitta kvar i omkring en vecka. Det är efter att gipset har avlägsnats som man behöver tejpa nästippen nattetid i 2 veckor.

Läs mer
Artikel

Hur lång tid tar en bröstförstoring?

Bröstförstoringen utförs under narkos. Hela operationen tar cirka 1 timme, men du rekommendas att stanna kvar i minst 4 timmar efteråt. Återhämtningstiden är desto längre, så även om ingreppet går fort, kommer du behöva anpassa tillvaron under en längre tid framöver.

Läs mer
Artikel

Hur länge ska man ha stöd bh efter bröstförstoring?

Alla människor reagerar olika på operationer och ingrepp. Det betyder att konvalescenstiden varierar. Under de fyra första veckorna behöver man använda stöd-bh:n dygnet runt. Efter det ska man bära den ytterligare fyra veckor under dagtid – men då går det bra att sova utan den.

Läs mer
Artikel

Hur går en bröstoperation till?

Vi erbjuder en mängd olika varianter av bröstoperation, som alla har olika tillvägagångssätt. Det finns vissa gemensamma nämnare kring proceduren – vad som händer efter operationen exempelvis. Man får stygn och tejp, området bli svullet och du får blåmärken.

Läs mer
Artikel

Varför ska man ha gördel efter bukplastik?

Det är viktigt att du inte tar bort gördeln, för under den sitter bred tejp som håller ihop operationssåret. Gördelns funktion är att förhindra kroppen från att bilda vätska mellan hud och bukmuskler. Bildas vätskan behöver man dränera för att vävnaden ska kunna läka.

Läs mer
Artikel

Vad är bukplastik?

Bukplastik är en mycket populär plastikkirurgisk operation. Syftet är att avlägsna överskottshud på buken, men också att strama upp muskulaturen. Det är möjligt att genomföra en fettsugning i kombination med bukplastiken, men erfarenhet har visat att resultatet blir bättre om man väntar en tid först.

Läs mer
Artikel

Vad är gynekomasti?

Gynekomasti innebär att bröstkörtelvävnaden hos män eller pojkar är ökad – och har orsakat en förstoring av ett eller två bröst. Ordet kommer från grekiskans gyne (kvinna) och mastos (bröst). Vanliga orsaker är ökad fettansamling, hormonell obalans eller läkemedel.

Läs mer
Artikel

Vad är facelift?

Facelift är samma ingrepp som på svenska ibland kallas för ansiktslyft. Det utförs med en ofta väldigt god effekt för att minska förekomsten av rynkor och slapp, lös hud i ansiktet. Kirurgen lägger tunna, tunna snitt så att huden kan sträckas ut, överskott tas bort och snitten sys sedan ihop.

Läs mer
Artikel

Vad är plastikkirurgi?

Ordet plastikkirurgi syftar inte på ”plast” som i något oäkta eller syntetiskt, utan kommer från grekiskans plastikos, som betyder forma eller skapa. Rekonstruktiv plastikkirurgi utförs ofta inom den offentliga sektorn, medan estetisk plastikkirurgi främst görs i privat regi.

Läs mer
Artikel

Vad kostar det att ta bort åderbråck?

Hos oss på Conturkliniken® kostar en operation mellan 14 900–39 900 kronor, beroende på omfattning och om det är ett eller båda benen som behandlas. Vilken metod som passar dig bäst beror på många faktorer, så som orsak och livssituation.

Läs mer
Artikel

Vad kan jag göra åt min rynkiga hals?

Det beror på vad rynkorna beror på, och vilka önskemål du har! Vi har flera effektiva metoder, olika alternativ kan vara: Medicinsk hudvårdsbehandling, Laserbehandling eller Kirurgiskt lyft. Det är också möjligt att förbättra hudens kvalitet med medicinsk hudvårdsbehandling i kombination med kemisk peeling.

Läs mer
Artikel

Hur mår man efter en fettsugning?

Man kan vara lite öm i det behandlade området – det kan liknas vid en kraftigare träningsvärk – men det är mycket sällsynt att man känner någon direkt smärta. Blåmärken på det behandlade området är mycket vanligt. Beroende på hur omfattande ingreppet är kan du behöva stanna kvar över natten.

Läs mer
Artikel

Kan jag fettsuga mina lår?

Ja, låren är ett vanligt och enkelt ställe att utföra fettsugning på. Vi på Conturkliniken® erbjuder fettsugning av låren – både insida och utsida. Fettsugning av låren är ett relativt okomplicerat ingrepp, och ett av de vanligaste.

Läs mer
Artikel

Kan man fettsuga hakan?

Ja – det kan man göra. Är du intresserad av att fettsuga hakan men vet med dig att du har mycket lös hud under hakan? Då kanske en fettsugning i kombination med halslyft är något för dig? Då sträcker man även upp huden och tar bort det som hänger.

Läs mer
Artikel

Kan man göra fettsugning av vader?

Ja! Om problemet beror på fett lokalt på vaden går det bra att med fettsugning minska ner vadernas omfång. Men det är inte säkert att anledningen till stora vader är fett, utan kan också bero på muskler, lipödem eller lymfödem.

Läs mer
Artikel

Är pannlyft eller ögonlocksplastik bäst?

Här går vi igenom skillnaderna mellan två populära ingrepp – pannlyft och ögonlocksplastik. Vad som är bäst beror på din anatomi. Hos vissa sitter inte problemet i den överflödiga huden på ögonlocken, utan i att ögonbrynen förlorat sin elasticitet och därför börjat hänga.

Läs mer
Artikel

Hur går ett ögonbrynslyft till?

Lyftet går ut på att dra upp ögonbrynen genom att sträcka ut huden i pannan. Det går till så att vi gör 3 – 5 små snitt i hårbotten med hjälp av titthålsteknik, där du varken behöver oroa dig för generande ärr eller påverkan på hårväxten. Det är ett dagkirurgiskt ingrepp som tar cirka en timme, och du kan åka hem efteråt.

Läs mer
Artikel

Kan jag göra pannlyft utan narkos

Ja och nej. I princip kan alla ingrepp utföras i lokalbedövning. Trots att det är möjligt att utföra är det oftast bättre både ur patientens och kirurgens synvinkel om patienten är sövd – det handlar om en lätt narkos där man inte behöver stanna kvar över natten.

Läs mer
Artikel

Vad är endoskopiskt ögonbrynslyft?

Ett endoskopiskt ögonbrynslyft, eller pannlyft som det också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp som trollar bort rynkor samtidigt som det lyfter upp dina sjunkna ögonbryn. Vid ett ögonbrynslyft sträcker man ut vävnaden och huden i pannan, vilket även påverkar rynkorna mellan ögonbrynen, och tunga ögonbryn lyfts upp.

Läs mer
Artikel

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Ett ögonbrynslyft med botox utförs genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Man kan få ett lyft genom ögonbrynens yttre del, men även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Läs mer
Artikel

Vad är endoskopiskt pannlyft?

Ett endoskopiskt pannlyft, eller endoskopiskt ögonbrynslyft som det också kallas, innebär att man på kirurgisk väg lyfter upp ögonbryn och pannan. Endoskopiskt pannlyft är lindrigare än många andra metoder och ger inga problem med synliga ärr.

Läs mer
Artikel

Hur kan jag se yngre ut i ansiktet?

Vi kan hjälpa dig att se yngre ut i ansiktet med hjälp av våra olika ansiktsbehandlingar, kombinationsbehandlingar och operationer som ansiktslyft. Med Conturmetoden™ gör vi en helhetsbedömning av ålderstecken, med olika individuellt anpassade kombinationsbehandlingar, beroende var man befinner sig på ålderstrappan.

Läs mer
Artikel

Bröstförstoring framför eller bakom muskeln?

Genom att placera implantatet med övre delen bakom bröstmuskeln och den undre delen framför bröstmuskeln, skapar man en naturlig övergång som gör att bröstets form inte hamnar för långt ner. Det kan dock finnas skäl att lägga bröstimplantatet framför muskeln istället för bakom – läs mer här!

Läs mer
Artikel

Bröstförstoring före eller efter graviditet?

Svaret på den frågan varierar från person till person, då allas kroppar har olika förutsättningar. Forskning visar att den förändringen många upplever i brösten, att brösten upplevs ha förlorat en del av sin spänst, inte beror på amningen utan med själva graviditeten.

Läs mer
Artikel

Hur ofta ska man byta bröstimplantat?

Hur ofta man bör byta ut sina bröstimplantat beror på vilken typ av implantat man har. Vi använder implantat av hög kvalitet som i regel inte byts ut. Upplever man förändringar så bör man konsultera sin läkare eller klinik.

Läs mer
Artikel

Bröstförstoring i Sverige vs utomlands

Om du väljer att utföra ingreppet utomlands får du eventuellt ett kortsiktigt billigare pris, men inte sällan kan proceduren bli dyrare i längden. Hos oss får du garanterad tillgång till uppföljning och rådgivning i flera år efter genomförd bröstoperation, och vid komplikationer är du garanterad ett förmånligt pris inom 5 år.

Läs mer