Pannlyft & ögonbrynslyft

pannlyft hos kvinna med naturligt resultat
Estetiska behandlingar Kirurgiska ingrepp
Artikel

Är pannlyft eller ögonlocksplastik bäst?

Här går vi igenom skillnaderna mellan två populära ingrepp – pannlyft och ögonlocksplastik. Vad som är bäst beror på din anatomi. Hos vissa sitter inte problemet i den överflödiga huden på ögonlocken, utan i att ögonbrynen förlorat sin elasticitet och därför börjat hänga.

Läs mer
Artikel

Hur går ett ögonbrynslyft till?

Lyftet går ut på att dra upp ögonbrynen genom att sträcka ut huden i pannan. Det går till så att vi gör 3 – 5 små snitt i hårbotten med hjälp av titthålsteknik, där du varken behöver oroa dig för generande ärr eller påverkan på hårväxten. Det är ett dagkirurgiskt ingrepp som tar cirka en timme, och du kan åka hem efteråt.

Läs mer
Artikel

Kan jag göra pannlyft utan narkos

Ja och nej. I princip kan alla ingrepp utföras i lokalbedövning. Trots att det är möjligt att utföra är det oftast bättre både ur patientens och kirurgens synvinkel om patienten är sövd – det handlar om en lätt narkos där man inte behöver stanna kvar över natten.

Läs mer
Artikel

Vad är endoskopiskt ögonbrynslyft?

Ett endoskopiskt ögonbrynslyft, eller pannlyft som det också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp som trollar bort rynkor samtidigt som det lyfter upp dina sjunkna ögonbryn. Vid ett ögonbrynslyft sträcker man ut vävnaden och huden i pannan, vilket även påverkar rynkorna mellan ögonbrynen, och tunga ögonbryn lyfts upp.

Läs mer
Artikel

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Ett ögonbrynslyft med botox utförs genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Man kan få ett lyft genom ögonbrynens yttre del, men även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Läs mer
Artikel

Vad är endoskopiskt pannlyft?

Ett endoskopiskt pannlyft, eller endoskopiskt ögonbrynslyft som det också kallas, innebär att man på kirurgisk väg lyfter upp ögonbryn och pannan. Endoskopiskt pannlyft är lindrigare än många andra metoder och ger inga problem med synliga ärr.

Läs mer