Conturklinikens behandlingsformer

Estetisk kirurgi

Conturmetoden™ innebär ofta att vi kombinerar två eller flera behandlingsformer.

Med Estetisk kirurgi avser vi operationer som utförs med traditionell kirurgisk teknik. De vanligaste behandlingarna är ansiktslyft, ögonlocksplastik, näsplastiker, bröstplastiker, fettransplantation, fettsugning samt endoskopisk kirurgi (”titthålskirurgi”) vid ögonbryn/pannlyft, överarmsplastik och bukplastik.

För ett optimalt och långvarigt resultat kombinerar vi ofta Estetisk kirurgi med andra behandlingar. Det kan t.ex. röra sig om att vi utför endoskopiskt ögonbryn/pannlyft med samtidig ögonlocksplastik med laser och laserpeeling av rynkor runt ögon, vilket ger en total föryngring i ögonregionen.

Estetisk laserkirurgi

Den estetiska laserkirurgin är ett av Conturklinikens pionjärområden. Laserteknologin har inneburit att det vid vissa ingrepp är fördelaktigt för såväl kirurg som patient att använda laser i stället för kniv.

Ultrapulslasern är en av marknadens mest avancerade lasrar. Den kan dels användas för att lägga snitt i huden, dels till behandling av rynkor i hudplanet och i viss mån till ärrbehandling. Vid ärrbehandling kan Ultrapulslasern ibland användas med andra tekniker såsom kemisk peeling och fettransplantation.

Exempel på kombinationsbehandling är ansiktslyft som utförs samtidigt med ögonlocksplastik med laser och laserpeeling av huden runt ögonen eller hela ansiktet.

Vid ögonlocksplastiker, såväl övre som undre läggs snitten med Ultrapulslasern, vilket ger precisa snitt, mindre blåmärke, svullnad och smärta än med kniv. För patienten innebär detta lindrigare och kortare konvalescens samt snabbare återgång till arbetet. Ultrapulslasern ger även möjlighet att ta bort rynkor och leder till nybildning av kollagen med hudföryngring som slutresultat.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken
tjej får behandling med laserpeeling

Estetisk laserbehandling

Conturkliniken® Stockholm har stor erfarenhet av laserbehandling och ligger långt framme i utvecklingen. Laserteknologin har inneburit att specifika lasrar har utvecklats för specifika laserbehandlingar. Populärt kallas de hårlaser, kärllaser och tatueringslaser. Gemensamt för dessa är att de inte används för kirurgiska ingrepp.

Conturkliniken® utför även laserbehandling med den nya ELOS-teknologin, som är en vidareutveckling av IPL. ELOS står för Electro Optical Synergy och kombinerar IPL eller laser och radiofrekvens. Tekniken möjliggör en både effektiv och säker laserbehandling av pigmentfläckar, ytliga blodkärl, rynkor och skin-tightning.

Laserbehandling för borttagning av tatuering kräver en speciallaser, en så kallad Q-switchad Yag laser. Den kan även laserbehandla olika godartade pigmentfläckar i ansikte och på händer.

På Conturkliniken® i Stockholm utför vi laserbehandling med IPL-teknik, vilken innebär ett intensivt pulsat ljus som kan användas i olika ljusvåglängder. Det vi laserbehandlar på detta vis är missprydande kärl i ansikte och på hals. Laserbehandling med IPL-tekniken används också vid så kallad hudföryngring. Med en serie behandlingar som enda metod, eller i kombination med Conturklinikens medicinska hudvårdsprogram, uppnås en förbättring av hudens struktur.

Estetisk medicin

Nya behandlingar utan konvalescens. Estetisk medicin är ett relativt nytt begrepp. Idag kan många korrigeringar göras utan att vare sig kniv eller laser används – det är då vi talar om Estetisk medicin.

De estetiska medicinska behandlingarna innefattar bland annat olika typer av injektioner. Rynkor och veck i ansiktet kan t.ex. fyllas upp genom injektion av exempelvis Restylane eller Juvederm.

Rynkor som är beroende av muskelrörelser kan behandlas med Botox/Vistabel. Det kan t.ex. röra sig om rynkan mellan ögonbrynen , skrattrynkor runt ögon mm. Åldrad hud med till exempel solskador och pigmentfläckar kan förbättras med behandling med medicinska hudvårdsprogram som kliniken erbjuder. Sprutning av ådernät på benen är ytterligare ett exempel.

Gemensamt för dessa behandlingar är att ingen direkt konvalescens föreligger. Dessa behandlingar kan givetvis kombineras med ansiktslyft och laserkirurgi.

Dr. Gunnar Göransson med patient. Konsultation inför en ansiktsbehandling.

Boka tid

Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation, så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig. Vi skickar dig också gärna ytterligare information om våra behandlingar och Conturkliniken.