Hur lång tid tar en bröstförstoring?

Operationsbelysning

En bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som utförs under narkos. Hela operationen tar cirka en timme. Men rekommendationen är att stanna kvar i minst fyra timmar efteråt. Återhämtningstiden är längre, så även om själva ingreppet går fort kommer du behöva anpassa livet och tillvaron under en längre tid framöver.

väljer storlek på bröstimplantat inför bröstoperation

Efteråt kommer du inte kunna köra bil, så att du har någon som hämtar upp dig är viktigt. Vissa saker dröjer det länge innan man kan göra som förut – att träna bröstmusklerna ska du vänta med upp till två månader. Sedan kommer du successivt återfå din ”vanliga” kropp – men med bysten du önskat dig!

Innan bröstförstoringen

Bröstförstoring är en av de allra vanligaste och populäraste plastikkirurgiska operationerna. Det är inte så konstigt – brösten är starkt förknippade med kvinnligheten och att ha vackra bröst som man är nöjd med kan höja både självkänslan och livskvalitén.

Innan ingreppet är det såklart många frågor som far genom huvudet. Utöver hur lång tid det tar undrar man såklart om återhämtningsprocessen och hur hela ingreppet går till. Se gärna vår steg-för-steg-guide!

En bröstförstoring kan vara ett lämpligt ingrepp för dig som:

  • Vill ha en mer proportionerlig kropp
  • Återskapa formen på bröstet från innan graviditet, amning eller viktminskning
  • Skapa en balans mellan bröst med olika storlekar

Skulle du vilja genomgå en bröstförstoring? Boka en konsultation med oss!